NeoCM Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 HTC One M7 - CyanogenMod 12 - oficjalny Mam zaszczyt wam zaprezentować rom od Cyanogenmod.org ze wsparciem,oczywiście jest to wersja nightly... Wymagania:ROOTCWM v 6.0.5.1 /TWRP 2.7.0.X (lub nowsze)Odblokowany bootloader Pobierz :wersje CM 12 : http://download.cyanogenmod.org/?device=m7Gapps: https://s.basketbuild.com/gapps Instrukcja:Pobierz ROM i GappsWrzuć pliki na kartę pamięci/ pamięć urządzeniaWyłącz/przejdź w tryb recoveryWykonaj pełne wipe systemuNastępnie zainstaluj ROM, następnie GappsReboot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis5001 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 HTC one M7 z CM12 - nie radzę używać opcji screen pinning - nie da się odpiąć przypiętej aplikacji - potrzebny reset Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 @elvis5001 cenna uwaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 CyanogenMod.org od razu dało znać, że kilka funkcji w CM 12 nie działa.. ta jest m.in jedna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogeto Pro Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 mi jak laduje sie system, pokazuje sie ekran glowny i reset i tak w kolo.. ok poradzilem juz sobie, - full wipe, flash rom, flash gapps, reboot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis5001 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 @NeoCM - czy jest gdzieś lista wszystkich funkcji, które nie działają? Ponadto znalazłem jeden poważny błąd. W niektórych aplikacjach (np. NaviExpert, Touchdown) nie wyświetla przycisku funkcji (3 kropki w pionie jedna nad drugą). Zawsze były one wyświetlane w pierwszej linii nad przyciskami, po środku - teraz brak, tak jakby była ucięta ta linia. Przez to nie można dostać się do ważnych funkcji. Też tak macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Niestety nie mam.cyanogenmod.org nie udostępnia takich danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszsas12 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 witam posiadam viperone 8 i chciałem sprobowac tego cm czy moge bez obaw instalowac?? troche mało jest informacji jak sprawuje sie ten rom bateria itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 witam posiadam viperone 8 i chciałem sprobowac tego cm czy moge bez obaw instalowac?? troche mało jest informacji jak sprawuje sie ten rom bateria itp...Jeśli jest to htc one m7 i masz wszystko odblokowane to tak możesz spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszsas12 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Tak jest to m7 mam bootloader odblokowany ale mam s on. Czy firmware jest tu wazne?? I czy bede mogl bez problemu powrucic do vipera? Moze ktos cos napisac o dzialaniu tego romu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Musisz miec s-off, inaczej nic nie zrobisz :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszsas12 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 No to szkoda. Myslalem ze zobacze jak sie sprawuje cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Tu masz poradnik jak zrobic s-off m.instructables.com/id/How-to-root-and-S-Off-the-HTC-One-M7-Internation/step3/S-OFFING/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszsas12 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 dzieki ale niebardzo umiem angielski jesli to wazne mam hboot 1.57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Powiem Ci tak, o htc wiem nie zaduzo, jesli ktos inny Ci nie pomoże to zaczerpne wiedzy na temat htc m7 i napisze poradnik krok po kroku co zrobic, w ciagu tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/818-s-off-na-htc-one/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszsas12 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Na innym forum wyczytalem ze sposob z revone juz nie dziala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Jeszcze jak sam posiadałem one to wykonywałem zgodnie z tym poradnikiem http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/821-instalacja-cyanogenmod-krok-po-kroku-htc-one-m7/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kingtlen Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Witam serdecznie chciałbym wgrać na mojego HTC ONe m7 CM 12.1. Przyznam szczerze ze jestem zielony w tych sprawach. Chciałbym wgrać według tego poradnika http://forum.cyanmod.pl/index.php/topic/821-instalacja-cyanogenmod-krok-po-kroku-htc-one-m7/ Wchodząc w Recovery wyświetla mi: UNLOCKEDM7-UL PVT SHIP S-OFF RHCID-11111111HBOOT-1.57.0000RADIO-4T.28.3218.04OpenDSP-v32.120.274.0909OS-6.07.1540.2eMMC-boot 2048MBDec 12 2014,19:52:21.0 Pytanie moje czy przy tym co widać bez problemu zainstaluje CM oraz od którego punktu w/w poradnika mam zacząć czy ma być to Flashowanie ClockworkMod Recovery następnie pobieram CM i Gapsy i instaluje. Pytanie drugie w którym momencie mam zrobić full wipe? Rozumiem z tego że mam odblokowany bootloader, mam Root.Z góry dziękuję za wszelką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0xden Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Tak zainstalujesz cm A full wipe przed instalacją cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kingtlen Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Renox mam zacząć całą operację od Flashowania ClockworkMod Recovery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0xden Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kingtlen Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Już nie wiem o co biega chciałem zrobić Flashowanie ClockworkMod Recovery według poradnika zawartego na forum. Pobrałem plik Cyanogen recovery dla mojego telefonu i do wersji CM 12.1 którą chce zainstalować. Wskazałem na scieżkę w cmd wyskakuje komunikat nazwa fastboot nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne program wykonywalny lub plik wsadowy. Postanowiłem zrobić to samo za pomocą Rom Managera ale ten pisze ze muszę zrootować swój telefon i padłem nie wiem co jest grane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Skoro chcesz użyć fastboot musisz mieć adb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koshu Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Witam,mam problem. Po wgraniu CyanOGENmod 12 cm-12.1-20150901-SNAPSHOT-YOG4PAO239-m7 z Androidem 5.1 na M7 mam problem z dograniem Gapps.Każda, która pobrałem wywala bład.Albo błąd 40 albo błąd 7.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi