NeoCM Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Root dla posiadaczy różnych wariantów LG Optimus G2 Oczywiście procedurę przeprowadzacie na własną odpowiedzialność! Metoda zalicza się do typu...jeden klik i root! Aplikacja wspiera modele:AT&T G2 (D800) - D80010dVerizon G2 (VS980) - VS98010B (Shipping ROM)Verizon G2 (VS980) - VS98011A (OTA)T-Mobile G2 (Shipping ROM)KT F320k (Shipping ROM)Rogers D803 (Shipping ROM)Bell D803 (Shipping ROM)Telus D803 (Shipping ROM)OPEN D802 (Shipping ROM) Tu macie filmik jak dokonać roota na tym urządzeniu:http://www.youtube.com/watch?v=Y45SXPRb31o#t=67 Instrukcja ROOT-a Na początku włączamy opcje developerskie w smartfonie Pobieramy i instalujemy sterowniki USB dla G2 (słuchawka ma je w sobie) Pobieramy program do roota Rozpakowujemy go Podłączamy smartfon w trybie debugowania USB pod PC Uruchomiamy program root.bat ( wrazie problemów odłącz słuchawkę i włącz- wyłącz opcje developerskie, i podłącz pod port usb) Postępuj z instrukcją... Posiadasz już root-aDOWNLOAD:http://downloads.codefi.re/thecubed/lg_g2/root/ioroot10.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddev Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 W Polsce i tak jest tylko D802. Reszta to albo bez SIMowcy ale TMobile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemysław Zalewski Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Jak sprawdzić czy Root jest wykonany? Zrobiłem root wg. jednego z poradników, komunikat był, że jest OK ale ROM Menager pokazuje komunikat, że nie mam ROOT'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 14 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Pobierz aplikacje, która chce uprawień do roota. Ps. wejdź w aplikacje SuperSU i zaktualizuj binary.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Szkudlarek Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 A wie ktoś, jak odblokować bootloadera i jak sprawdzić czy jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Z tego co wyczytałem to wystarczy poprawnie wykonać root i wgrać recovery, ale mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Szkudlarek Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Jak poprawnie wykonałem roota i wgrałem cwm, to pojawił się moim oczom tryb fastboot, a @NeoCM z tego co mi napisał w moim poście, a dokładniej o trybie fastboot, że trzeba odblokować bootloader, i ja teraz boję się wgrywać jakiegokolwiek custom roma, bo boje się, że znow mi to wyskoczy i znow będę zmuszony płacić za naprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Mogłem się mylić co do bootladera.. G2 mini np ma bootloadera, g flex też, G3 też.. a G2 chyba nie.Ale nikt z użytkowników nie chce potwierdzić tej kwestii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Ryndak Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Witam mam problem robię wszytko ja w instrukcji SuperSU się zainstalował ale pojawia się komunikat że binaria SU nie zostały zainstalowane co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Ustawienia - > Opcje programistyczne - > Dostęp do roota (Tylko aplikacje) @Mateusz Ryndak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Ryndak Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Dzięki za zainteresowanie, ale w opcjach programistycznych nie mam zakładki dostęp do roota ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolomeo1 Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Mam D802 16 gb, jak dla mnie kingo root + alligator toolkit (to wiem z seeshard.tv), alligator robi wszystko i jest do G2. Przetestowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi