Skocz do zawartości

CyanogenMOD 11 KK 4.4 Nieoficjalny dla Nexus 5

NeoCM

Rekomendowane odpowiedzi

CyanogenMod 11 dla Nexus 5

CM11-2-480x274.jpg

CyanogenMod jest oparty na Android Open Source Project i innych dodatkowych składanek od wielu ludzi.

Ta wersja oparta jest na KitKat 4.4 

ROM Instalujesz na własną odpowiedzialność!!

Instalacja:

1. Pobieramy ROM
2. Pobieramy Gapps
3. Wrzucamy pliki .zip na kartę pamięci
4. Wchodzmiy w tryb Recvoery
5. Robimy kopię zapasową
6. Instalujemy ROM, potem ggpas addon
7. Reboot!

Download:
ROM CM 11

• 4 miesiące temu...

Gdybym pamiętał...

Teraz to jest oficjalna wersja.. trzeba ja umieścić na forum

Ale znalazłem : http://forum.xda-developers.com/google-nexus-5/development/rom-unofficial-cm-11-0-nightlies-t2544100

• 4 miesiące temu...

Nie rozumiem jaki jest cel instalowania CM (czyli czystego softu) portowanego z tego samego telefonu zamiast oryginalnego romu, przecież to to samo no może poza małymi bajerami i NIESTABILNYM SYSTEMEM w większości przypadków CM-a.

• Lubię to 1

Heh.

Ciekawa opinia.

Nie każdy producent daje możliwość zainstalowania najnowszego systemu.

Kup nexusa One (od HTC) i napisz ten sam komentaż. Twój ostateczny finalny system to będzie Gingerbread, a ja na Note 2 będę miał CM 11 i w tedy jestem ciekaw czy twoja opinia nie ulegnie zmianie.

W dniu 12.09.2014 o 08:04, NeoCM napisał(a):

Heh.

Ciekawa opinia.

Nie każdy producent daje możliwość zainstalowania najnowszego systemu.

Kup nexusa One (od HTC) i napisz ten sam komentaż. Twój ostateczny finalny system to będzie Gingerbread, a ja na Note 2 będę miał CM 11 i w tedy jestem ciekaw czy twoja opinia nie ulegnie zmianie.

Nie zrozumieliśmy się... Mi chodziło tylko i wyłącznie o Nexua 5 gdzie google zawsze wypuszcza najnowszy system, jeśli chodzi o inne telefony to sam miałem galaxy s2 i cyanogenmoda bo samsung nie aktualizował.

Rozumiemy się. Ale ja nie zamykam się w jednym telefonie kolego.

Nexus 5 prędzej czy później straci wsparcie. Tym bardziej jak wyjdzie nowszy nexus.

To tylko kwestia czasu. Lecz ty do tego czasu zmienisz na nowszego i znów będziesz trwał w tej opini. 

Ps. Google wypuszcza swój system, a Samsung chce na nim zarobić i tak to wygląda 

Nie dziw sie że nexusy otrzymują tak szybko wsparcie jeśli są googla ;D porównaj jak drastyczna jest rożnica pomiędzy tym co daję stock a custom, możliwe że nie próbowałeś wszystkiego, zresztą deweloperzy nie tworzą systemu który jest nie stabilny i takowego wypuszczają na świat, każdy błąd jest w miarę szybko naprawiany i wypuszczany w postaci update. Warto dodać że ludzie którzy tworzą rom to nie są informatycy z najwyższej półki a często okazuje się że są w twoim wieku, więc się nie dziw że są w pierwszych fazach bugi błędy czy restarty bo to wszystko jest naprawiane :D