Veeon Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 NIE ODPOWIADAM ZA ŻADNE SZKODY URZĄDZENIA Poradnik jest podzielony na 3 części. - Odblokowywanie Bootloader'a - Instalacja TWRP (custom recovery) - Root Wymagane pliki: SRKToolHuawei: link SuperSU: link (przełóż na kartę SD) Recovery jest w paczce z SRKTool. 1. ODBLOKOWYWANIE BOOTLOADER'A Wejdź na stronę Huawei'a (link), utwórz lub zaloguj się na konto. Wypełnij formularz. Kod pojawi się pod wypełnionym formularzem. Zapisz kod na kartce lub w notatniku. Otwórz SRKToolHuawei Wybierz opcję jeden (napisz 1) i kliknij ENTER. (Unlock Bootloader.) Napisz Y i kliknij ENTER. (2x) Telefon uruchomi się w trybie fastboot. Kliknij ENTER. Następnie wpisz kod który otrzymałeś po wypełnieniu formularza. Wpisz Y i kliknij ENTER. Gotowe. 2. INSTALACJA TWRP. Otwórz/wróć do menu głownego SRKTool. Wybierz opcję nr. 3 (Install Recovery 6.0). Wybierz opcję nr. 5 (Huawei P9.) - działa bez problemu na Huawei P9 Lite, bez obaw. Wybierz opcję nr. 2 (Install Huawei P9 TWRP for Marshmallow). Potwierdź "Y". Gotowe. 2.1 ZMIANA JĘZYKA TWRP. Wybierz 3 kwadrat od góry po lewej stronie. Wybierz ikonę globu w zakładkach u góry. Zmień język na "English." Potwierdź przyciskiem na dole. 3. INSTALACJA SUPERSU/ROOT. W TWRP wybierz opcję "Install". Select Storage --> MicroSD Card --> OK. Wybierz plik .zip (SuperSU). Swype w prawo żeby rozpocząć isntalacja. Zrestartuj urządzenie. Gotowe. źrodło: xda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Download98 Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 W instalacji TWRP jest opcja "Install Huawei P9 TWRP for Marshmallow", tylko że zaktualizowałem jakiś czas temu do Nugata, będzie działać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veeon Opublikowano 29 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 @Download98 To recovery jest przeznaczone tylko dla Marshmallow. Tu masz link do Recovery dla Nougata: link Pobierz plik "recovery.img for install with Fastboot" i zainstaluj poprzez Fastboot. Jeśli nie wiesz jak to poszukaj poradników albo napisz tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Download98 Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Podczas próby zalogowania się na konto Huawei w podanym linku w celu odblokowania Bootloadera mam coś takiego:Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu TapatalkaPodczas próby zalogowania się na konto Huawei w podanym linku w celu odblokowania Bootloadera mam coś takiego:Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu TapatalkaWysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wns Stream (wnsPRODUCTION) Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Ja posiadam Android 7.0 i niestety zrobiłem tak jak w poradniku zainstalowałem TWRP dla 6.0, co teraz zrobić? pobrałem to co podałeś dla nougat'a i nie wiem co z tym zrobić, dodam, ze robię to pierwszy raz i nie chce nic zepsuć, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi