rajder_ Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 1. Odblokowany Bootloader 2. TWRP 3.1.0-1 3. Kopia zapasowa systemu 4. Android MM 1. Przejdź do TWRP i wykonaj format data. 2.Z restartuj telefon ponowie do trybu recovery. 3. Wgraj EMUI 4.1 (usuwa TWRP wgraj je ponownie) 4. Po instalacji EMUI formatujemy ponownie partycję Data 5. Z restartuj telefon ponowie do trybu recovery. 6. Wykonaj Factory Reset 7. Zainstaluj RROS uruchom telefon. 8. Opcjonalnie zainstaluj Gapps. 9. Uruchom telefon. LineageOS 13.0 Gapps (ARM64, 6.0, nano) - zawsze używaj najnowszej wersji! 1. Drobne błędy. Spoiler https://forum.xda-developers.com/p8lite/development/rom-t3590924 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jw3484 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 dobry system ale wcina szybko baterię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Bateria też pewnie swoje lata ma. Polecam zainwestować w dobrej jakości powerbanka Wysłane przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy-w-gsm Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 Witam. Mam EMUI 4.0.3 i TWRP 2.8.7.0 .Mogę na nim wrzucić ten LineageOS 13.0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajder_ Opublikowano 11 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 1 godzinę temu, nowy-w-gsm napisał: TWRP 2.8.7.0 Musisz mieć nowsze TWRP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy-w-gsm Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 Mam już pobrane twrp 3.1.1-0 może być? Ewentualnie skąd mogę pobrać TWRP 3.1.0-1. I czy to twrp wgrywam na to które już mam? Czy muszę jakoś usunąć to stare? twrp-3.1.0-1-alice może byc to TWRP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajder_ Opublikowano 12 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 17 godzin temu, nowy-w-gsm napisał: Mam już pobrane twrp 3.1.1-0 może być? Ewentualnie skąd mogę pobrać TWRP 3.1.0-1. I czy to twrp wgrywam na to które już mam? Czy muszę jakoś usunąć to stare? twrp-3.1.0-1-alice może byc to TWRP? Pobrałeś najnowsze dostępne TWRP dla tego telefonu, tak ono może być. Aby wgrać TWRP skorzystaj z fastboota tak jak przy pierwszej instalacji TWRP lub zainstaluj je z poziomu tego TWRP co posiadasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy-w-gsm Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zainstalowałem wszystko .Ale masakra. Telefon się zawiesza. Wyskakują komunikaty o zatrzymanych aplikacjach, Np: Pixel Touch przestal działać czy coś takiego Po zainstalowaniu GAPS open_gapps-arm64-6.0-stock-20191212 zaczynają się problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajder_ Opublikowano 13 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 A czemu instalujesz gapps w wersji stock, nie lepiej nano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy-w-gsm Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Nawet bez gaps telefon nie nadaje się do użytku po zainstalowaniu tego softu. Zawiesza się .Wyskakuje komunikat o tym pixel touch co powoduje ,że nie da się korzystać z telefonu nawet nie da się w nic kliknąć.Wróciłem do EMIU ale nie będę ukrywał tego,że wolałbym coś innego . Sam wygląd EMUI mi nie odpowiada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajder_ Opublikowano 14 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 Akurat coustomy na tym telefonie to porażka, ja kiedyś uzźywałem RROS, ale też nie jest jakiś super a zwłaszcza w kwestii baterii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi