KoorloPL Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Witam! Mam zamiar zainstalować dysk SSD w moim laptopie, lecz na obecnym dysku hdd 2,5" mam dużo plików i zdjęć (m.i.n na partycji C:). Mam zamiar postawić Win7 na SSD i dokupić "kieszeń", do której można wsadzić dysk 2,5" i podłączyć po usb.. i tu mam problem - czy po podłączeniu do komputera pod usb tej kieszeni wszystkie partycje (czyli np systemowa, na której są zdjęcia.. partycje są w sumie 3) będą widoczne i czy można "grzebać" w jej plikach. Proszę o szybką odpowiedź! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzechU Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Tak będzie to wszystko widać i będzie można grzebać po wszystkich folderach ponieważ wszystko zostanie na tym dysku. (aczkolwiek będzie długo ładowało niektóre foldery systemowe. Ja tak miałem) Ja proponuję pożyczyć od kogoś dysk przenośny, poprzenosić sobie wszystkie dane (zdjęcia,muzyka,filmy itd.) na niego a ten dysk sformatować. I po włożeniu w kieszeń skopiować sobie wszystko na niego. Ponieważ w innym razie będziesz miał pełno pozostałości po systemie i programach (śmieci), które niepotrzebnie będą zajmowały Ci miejsce na owym dysku Jest tez druga opcja https://www.morele.net/kieszen-gembird-adapter-hdd-do-laptopa-5-25-2-5-slim-12mm-mf-95-02-849220/?gclid=CjwKEAiA6OnFBRDcgt7YmPKI33ESJACJoTJYBT--i_FtIurw7hUIC3yJkJan-KjLC_sOWFsFn8cTTxoC6Wfw_wcB&gclsrc=aw.ds Powiem Ci że ciekawa alternatywa, o ile nie potrzeba Ci CD-ROMu Oczywiście przed kupnem takowej kieszeni, sprawdź sobie najpierw jakie masz złącze CD-ROMu żeby taką samą kieszeń kupic. PS. A jeśli chodzi o SSD to bardzo dobry wybór polecam, laptop po włożeniu takiego cudeńka włącza się w mgnieniu oka a i programy włączają się/chodzą niemiłosiernie szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoorloPL Opublikowano 4 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Wszystko działa ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoorloPL Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
android_reg_edit Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Temat został zakończony. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Pamiętaj jeden temat jeden problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi