dead_beat Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Witam, jak u Was wygląda pobieranie baterii przez sam system?u mnie jest to >30% i wg mnie to bardzo dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Różnie to wszystko zależy od modelu i kernela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ml13 Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 I od telefonu. Jestem pewny, że na cm moja pe nie wytrzyma 4h ciągłego użytkowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Czytałem również, że procesy w tle pobierają sporą ilość zasobów energetycznych. Preferuje w tym wypadku doinstalować autokiller. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ml13 Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Autokiller to najgorsze co można zrobić... Jeśli już mówimy o tego typu rozwiązaniach, to tylko Greenify Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dead_beat Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Motorola RAZR XT910. Jak ostro korzystam to wiadomo,że baterii szybko ubywa,ale ostatnio mam wrażenie,że szybciej jej ubywa kiedy tel jest w kieszeni. Sprobuje tego greena. Wysłane przez Motorola RAZR™ z CyjanogenMod za pomocą TapaTalk 2. Jak na razie jedynym sposobem na to zjadanie baterii jest wyłączenie transmisji danych. Wysłane przez Motorola RAZR™ z CyjanogenMod za pomocą TapaTalk 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 No i wifi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dead_beat Opublikowano 27 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Jak na razie najlepszym rozwiązaniem są działające razem: Power Schedule - wlacza i wylacza wi fi w godzinach kiedy jestem w domu i nie musze o tym myslec. Greenify - hibernuje wybrane aplikacje po wygasnieciu ekranu. Screen Filter - jednym nacisnieciem mocno przyciemnia ekran kiedy chce. Najlepiej ustawic jego ikonke w konkretnym miejscu,zeby wiedziec gdzie jest,kiedy czasem nic nie widac na ekranie. Wysłane przez Motorola RAZR™ z CyjanogenMod za pomocą TapaTalk 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaneckixD Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 U mnie system android ciągnie więcej energii niż ekran To chyba nie za dobrze co nie ? ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Wejdź w recovery i zrób w advanced -> wipe dalvik cache w tedy zobacz czy jest zmiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaneckixD Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 niestety dalej to samo System android pożera najwięcej energii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klintonix Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Też mi się tak zrobiło jak przeszedłem ze Stock na Custom ROM na Galaxy Trendzie.Testowałem apki typu Greenify, BetterBatteryStats itp. i nic to raczej nie dawało.Przeszedłem z CM11 do CM 10.1 i jest lepiej choć mogłoby być jeszcze lepiej, System pożera od 11 do 27% czyli mniej niż ekran.Trochę mi pomogła apka Battery Doctor. Dodam, że lokalizację, GPS mam wyłączone, łącznie ze zbędnymi procesami i ekran mam przyciemniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaneckixD Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Masakracja z tym pobieraniem energii przez system ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Punk Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 u mnie nie jest źle, jak jest w trybie czuwania, to jest okejka - trzyma długo. jak sie korzyta, to najwiecej baterii zjada ekran, i wtedy procenty szybko lecą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaneckixD Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Takie zużycie energii przez system jest w porządku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Daj zrzut baterii po dniu zobaczymy jak będzie się przedstawiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaneckixD Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 haha niestety całego dnia to mój nie zawodny Galaxy ace 2 nie wytrzyma no chyba , że leżał by cały dzień w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Moja Xperia Z trzyma 2 dni.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaneckixD Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Hmm galaxy ace 2 kosztuje max 400 zł a xperia z ponad 1000 zł Wkur... bym się gdy bym wydał tyle pieniędzy na telefon a on trzymał by mi nie z pełna 1 dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Wiesz.. tu zależy od optymalizacji kenrela.Dobrze zoptymalizowane są jednak K.K i wydłużają pracę na telefonie. Mówisz, że tyle kosztuje- ale ma potężny wyświetlacz 5 cali i dużą rozdzielczość, a on potrzebuje energii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaneckixD Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Hmm po instalacji cm 11 zauważyłem wręcz jeszcze szybszy spadek energii System w cm 11 przynajmniej w ace 2 pobierał jeszcze więcej niż na cm 10.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 a to pierwsza instalacja ? czy ogółem ciągnie baterię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaneckixD Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 ogółnie żre jeszcze bardziej niż 10.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 robiłeś mu wipe dalvik cache? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaneckixD Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 żeby to raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi