Gość Asverus Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Witam. Próbowałem wgrać rom lineage-14.1-20170125-experimental-i9100-signed.zip na CM 13 i na szczęście miałem w TWRP zrobiony full backup bo już na samym początku instalacja się zawiesiła, a po restarcie telefon wpadł w bootloop. Czy komuś udało się już przejść na nową platformę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 King_Stone_69 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zrobiłeś pełny wipe?Tap, tap, tap - morsem z LGE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Asverus Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 (edytowane) Nie. Próbowałem po prostu jedno na drugi wgrać, mój angielski jest słaby ale tak zrozumiałem z opisu na ich stronie: "Install EXPERIMENTAL migration build on top of cm-13.0 or cm-14.1 build" Dzięki za sugestię, spróbuję w weekend i dam znać. Znalazłem czas dzisiaj i niestety po pełnym wipe, w tym samym miejscu (w zasadzie od razu prawie na starcie) instalacja staje w miejscu i tylko wyjęcie baterii oraz backup przywraca telefon do życia. Nie wiem co robię źle dlatego pytam czy komuś udało się już przejść na lineage? Co ciekawe teraz czyli ok 00:30 po północy z lineage zniknęły romy na galaxy SII widać był problem nie tylko u mnie. Edytowane 26 Stycznia 2017 przez Asverus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 King_Stone_69 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Masz powiększoną partycję systemową? Może wgrywasz na inny wariant, a nawet model S II?Tap, tap, tap - morsem z LGE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Asverus Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Tak, partycję mam powiększoną, ale to w niczym nie przeszkadza, gorzej jak by była oryginalna. Nie za bardzo rozumiem co miałeś na myśli pisząc: "Może wgrywasz na inny wariant, a nawet model S II?" Mam SII czyli inaczej i9100 i tak jak pisałem powyżej Lineage na stronie już wycofało ten rom, obecnie dla SII nie ma nic :-( chyba było coś nie tak z romem, trzeba czekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 King_Stone_69 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 https://www.androidfilehost.com/?w=files&sort_by=date&sort_dir=DESC&flid=140662TWRP 3.0, modyfikowany .pit 16GB/1GB i LineageOS.Tap, tap, tap - morsem z LGE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Asverus Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Witam. Dzięki że chcesz pomóc, ale spytam: Dlaczego muszę partycję zmieniać na 16/1 tym pit-em? Jak miałem już kiedyś ten podział to był problem z gaapsami, dopiero jak powiększyłem to problem się skończył. Dlaczego więc mam wracać do tak małej partycji? Pytam bo mam małe doświadczenie jeszcze z tym wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 King_Stone_69 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Ja tylko ci napisałem co jest w tym linku. Ten pit 16/1 to tylko opcjonalny. Partycję zostaw taką jaka jest (czyli pewnie 4/1). Z tamtego linku wrzuć rom.Tap, tap, tap - morsem z LGE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Asverus Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Poszło wszystko OK. Gappsy nowe wgrałem i wszystko śmiga. Nie mam uprawnień roota na systemowym managerze plików, ale ES Explorator rozwiązał sprawę... Dzięki za pomoc Poszło wszystko OK. Gappsy nowe wgrałem i wszystko śmiga. Piwko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Asverus Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Dziasiaj pojawił się rom na oficjalnej stronie Lineage: lineage-14.1-20170206-nightly-i9100-signed.zip Po zrobieniu full wipe i wgraniu, wszystko się pięknie uruchamia, ale nie ma roota. Na stronie Lineage jest o tym oficjalny komunikat: "We will NOT be shipping root baked into the ROM. Root will be a downloadable zip based install similar to gapps installation (only need to flash it once)" oraz w dziale Extras pliki: su (arm)14.1addonsu-arm-signed.zip su removal (arm)14.1addonsu-remove-arm-signed.zip ale choć jest napisane że instalacja jest tak prosta jak gappsów, to niestety wyskakuje błąd i roota nie ma, czy ktoś by pomógł, jak zrobić roota na tym nightly? Zależy mi bo wersja nieoficjalna do której link wcześniej dostałem od kolegi King_Stone_69 nie jest rozwijana, a uniemożliwia pobieranie aktualizacji z oficjalnego Lineage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 King_Stone_69 Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Zobacz czy Resurrection Remix [7.1.1] jest w całości, mam jedynie taką alternatywęTap, tap, tap - morsem z LGE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Gość Asverus
Witam.
Próbowałem wgrać rom lineage-14.1-20170125-experimental-i9100-signed.zip
na CM 13 i na szczęście miałem w TWRP zrobiony full backup bo już na samym początku instalacja się zawiesiła, a po restarcie telefon wpadł w bootloop.
Czy komuś udało się już przejść na nową platformę?
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi