DusieK Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Mam przyjemność zaprezentować Państwu oficjalne wydanie Lineage OS. TWRP ROM - https://download.lineageos.org/klte GApps - http://opengapps.org/ Wrzuć ROM i GAppsy na kartę pamięci Wejdź w tryb TWRP Wykonaj Backup Wykonaj pełne wipy Zainstaluj ROM i GAppsy Wykonaj wipy (data/cache - Zalecane) Reboot urządzenia – pierwsze uruchomienie potrwa kilka minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzechU Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 A ja mam problem z tym roomem. Otóż przy starszej wersji (któraś z początkowych wersji LineageOS) przy końcu wgrywania wywalało error ale dograło room i normalnie się włączył. A teraz te nowsze to jak już wywali error to przerywa instalacje no i oczywiście nie uruchomię tel. Jest tu jakiś magik co orientuje się co może być przyczyną? PS. Szkoda że nad cyanogenem zakończyli prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
android_reg_edit Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Jakiego kabla używasz? Może błąd romu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzechU Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Kabel oryginalny, ale kabel niema tu nic do rzeczy bo lineage wgrywa się z karty pamieci A błąd romu raczej wykluczam ponieważ już 3 wersje pobierałem i ciągle to samo. Chyba że jest aż tak niedopracowany na s5 że ciągle wywala? Chciałbym się dowiedzieć od kogoś kto ma s5 czy też ma taki problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzechU Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Witam, sam musiałem sobie pomóc. Wyszło mi na to że LineageOS potrzebuje najnowszą wersję TWRP. (można to dodać do WYMAGAŃ) Dziękuję i pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Azzik Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Witam. Wgrałem rom i nie czyta mi karty SIM ( Play ) ?? ocb ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 9 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Sprawdź czy masz imei Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzechU Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Dnia 8.09.2017 o 19:02, Michał Azzik napisał: Witam. Wgrałem rom i nie czyta mi karty SIM ( Play ) ?? ocb ?! Interesujące bo mi normalnie od razu załapało. Pobierz i zainstaluj ten room https://mirrorbits.lineageos.org/full/klte/20170906/lineage-14.1-20170906-nightly-klte-signed.zip <--najnowszy w chwili obecnej. I sprawdź czy pomogło. Jeśli nie to wydaje mi się że będziesz musiał jeszcze dograć do twojej s5 najnowszy modem. Kiedyś miałem taki problem w s3 i po wgraniu najnowszego modemu zasięg się znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Kowal Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Dnia 12.09.2017 o 15:09, GrzechU napisał: Interesujące bo mi normalnie od razu załapało. Pobierz i zainstaluj ten room https://mirrorbits.lineageos.org/full/klte/20170906/lineage-14.1-20170906-nightly-klte-signed.zip <--najnowszy w chwili obecnej. I sprawdź czy pomogło. Jeśli nie to wydaje mi się że będziesz musiał jeszcze dograć do twojej s5 najnowszy modem. Kiedyś miałem taki problem w s3 i po wgraniu najnowszego modemu zasięg się znalazł Skąd taki modem wziąść i jak go wgrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazechaya Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 (edytowane) Mam straszny problem. Podczas wgrywania z karty sd wyskakuje mi na czerwono "failed to verify whole-file signature" i "signature verification failed" wie ktoś o co może chodzić ? Wgrałem niby już najnowszy TWRP jaki tylko jest Edytowane 11 Października 2017 przez Kazechaya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzechU Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Witam. Pobierz sobie to TWRP i zainstaluj. A że tak zapytam CF-Auto-Root zainstalowane? (telefon zrootowany?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazechaya Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Powiem tak. Zainstalowałem już ten system, wszystko śmiga, tylko nie czyta mi karty sim i nie mam numeru IMEI. Szuakm na necie jak to naprawić już od 5h i nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 16 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Uwaliłeś partycje EFI.. musisz poszukać jak ją przywrócić, znany problem z urządzeniami Galaxy s3, może tam poszukaj? Jak sam coś znajdę dam znać! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazechaya Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Ale przywróciłem już oryginalnego softa i zasięg mi elegancko wrócił, tylko jak wgrywam tego to nie widzi mi IMEI i nie mam zasięgu ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 18 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 A IMEI masz po powrocie do oryginalnego softa?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazechaya Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Tak normalnie mam IMEI po przywróceniu oryginalnego softa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 21 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Walnięty rom Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazechaya Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 To jak to naprawić żeby po wgraniu tego roma wszystko chodziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
android_reg_edit Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Jeżeli ROM jest uszkodzony to zostaje Ci tylko napisać do developera, ewentualnie szukać przyczyny usterki w kodzie źródłowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrzKomuUfaszGb Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Weź wrzuć jakiegoś popularnego moda bazujacego na cm. Oficjalny cm to shi... ? mój stary s5 świetnie ma się na tym. I wszystko działa. https://androidfilehost.com/?w=files&flid=221208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzechU Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Wiem że odkopany temat ale może komuś będzie pomocny. Moim skromnym zdaniem potrzeba mu dograć modem. Dodam że miałem to samo w właśnie Galaxy S3. Wgrałem cyanogenmoda i wszystko fajnie działało lecz zasięgu nie było. Wgrałem modem pod ten telefon znaleziony gdzieś w necie i poszło Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 28 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 W S3 to był standard, lubiące gubiący się IMEI [emoji2371]Wysłane przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafflik29 Opublikowano 18 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca Witam podeslal by ktos linka do tego romu i gapss nigdzie nie moge znalesc testowal go ktos kiedys na samsung s 5 pytanie czy musz zrotowac go wczesniej by wgrac twrp https://xdaforums.com/t/unofficial-lineageos-20-0-android-13.4498857/ pomogl by ktos kto sie zna mi to wgrac do galaxy s5 albo podrzucic jakoms instrukcje poczytalem troche ale boje sie ze cos zrobie nie tak i uwale fona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi