DusieK Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Mam przyjemność zaprezentować Państwu oficjalne wydanie Lineage OS. TWRP ROM - https://download.lineageos.org/i9300 GApps - http://opengapps.org/ Wrzuć ROM i GAppsy na kartę pamięci Wejdź w tryb TWRP Wykonaj Backup Wykonaj pełne wipy Zainstaluj ROM i GAppsy Wykonaj wipy (data/cache - Zalecane) Reboot urządzenia – pierwsze uruchomienie potrwa kilka minut 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m518a Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Proszę o wyrozumiałość. Jeszcze się w to nie bawiłem stąd takie pytania. Chciałbym uniknąć problemów. Testował ktoś? Wszystko ok? Kiedy można spodziewać się wersji stable? Czy ten build znajdzie się potem na tej liście jako kontynuacja CM https://download.cyanogenmod.org/?device=i9300 Którą z tych wersji GApps ściągnąć: ARM, stock, 7.1? Czy snapshots są budowane na bazie stable, tj. czy są równie stable tylko z dodatkiem poprawek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 25 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 1. Nie wiem, uporam sie z S3 i instaluje 2. w tym linku są wszystkie buildy do GT-i9300 3. tak, arm 7.1 4. stable to bardziej stabilny rom, nie mam pojecia jak oni to uwazaja w los Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrzKomuUfaszGb Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Ja osobiscie wybralbym nightly. Jam mozna nazwac cos stabilnym co w zasadzie rozwija sie cały czas ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukjan32 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Będzie wersja snapshot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Podogrocki Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Wiadomo coś o wersji dla sgs3 lte (i9305)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zikiub Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 testuję od 3 tygodni.Jest szybki,stabilny,oszczędza baterię i aktualizacja co tydzień.Na minus można zaliczyć słabszą jakość aparatów.Ogólnie mogę polecić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrzKomuUfaszGb Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Dla mnie aktualizacja tak czesto to ogromny minus. Jesli masz duzo modow, odinstalowywujesz systemowe aplikacje to po kazdym update romu wszystko to musisz robis od nowa. Dla mnie to ogromny minus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zikiub Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 aktualizacja przebiega bezproblemowo.ustawienia-aktualizacja LineageOS - instal.Wszystkie dane i ustawienia zostają.Nie ma nic trudnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
King_Stone_69 Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Dla mnie aktualizacja tak czesto to ogromny minus. Jesli masz duzo modow, odinstalowywujesz systemowe aplikacje to po kazdym update romu wszystko to musisz robis od nowa. Dla mnie to ogromny minus.Bo rom jest świerzy, chociaż mnie to dziwi, bo poprzednik był stablinyTap, tap, tap - morsem z LGE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit24316 Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Już kilkukrotnie próbowałem zainstalować ww rom od podstaw poprzez TWRP 3.0.2.2 ale za każdym razem, po sflaschawaniu system + gapsy, i rebocie telefon stoi na logu lineage. Mogę z tego wejść do recowery i zainstalować inny rom lub przywrócić backup bez problemów. Czyściłem nawet czteroplikowcem i od nowa, ale dalej to samo. Flaschowanie za pomocą CWM przebiega bezproblemowo z jednym ale: nie mogę połączyć się z domową siecią wi fi. Fon próbuje tylko się połączyć i zostaje na "zapisano". Jakieś rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrzKomuUfaszGb Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Uzyj 3.0.0.0 i sprobuj sflashowac rom i dopiero po pierwszym reebocie flashowac gappsy, moze to pomoze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit24316 Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Próbowałem za pomocą TWRP 3.0.2.1 ale wtedy wywala dwie linijki na czerwono podczas flaschowania a efekt jw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrzKomuUfaszGb Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Ja korzystam tylko i wylacznie z 3.0.0.0. Znajdz inna fajna modyfikacje. Jest tego sporo, chyba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszkops2 Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Witam. W czasie proby instalacji wyskakuje mi error 7 i nie chce isc dalej, probowalem twrp 3.1 i 3.0 ale nie chce pojsc. Mozna to jakos naprawic lub zainstalowac przez odina?? Nie jestem zbytnio doswiadczony w temacie wiec prosze o lopatologiczne tlumaczenie:) Dodam iz mialem rowniez problem z zainstalowaniem nowszej wersji twrp (posiadalem 2.8.1), w koncu odinem sie udalo bo przez recovery ani rusz. Pozdrawiam PS. zrzera to duzo wiecej bateri niz Archi 3.0.2?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 15 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Ja zawsze czyściłem w S3 od cache po system i zawsze startował Nie miałem archi tak długo by sie wypowiedzieć Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robaktychy Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Mi wystartował lineageOS pięknie wersja nightly 20170308 plus gappsy mini Aktualizacja na 20170315 wywala błąd więc zostaje tylko za pomocą twrp Oczywiście mmsy, problem z zapisywaniem plików, kopiowaniem kontaktów z sim dalej kuleje i chyba szybko nikt nic w tym temacie nie wymyśli Aparat jeszcze nie wywalił błędów w porówaniu do cyana 13 Ale ogólnie nugat bardziej mi przypadł do gustu od marshmallow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Aktualizacje musisz przeprowadzać ręcznie bo dalej nie ma recovery od lineage os które pozwala automatycznie aktualizować system tak jak to było z CMWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekn1123 Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 testuje Rom drugi dzień i zauważyłem że głośnik od rozmów działa bardzo głośno nawet po maks wyciszeniu czy u was też tak jest? jestem świeży na tym forum i w ogóle z romami do I9300 prosił bym o proste łopatologiczne podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 8 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Masz zainstalowaną najnowszą wersje systemu? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekn1123 Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 w sumie ostatnią pobrałem ją trzy dni temu jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 9 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 zainstaluj starsza wersje lub poczekaj na nową wersje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekn1123 Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Sprawdzałem starsze wersje i to samo głośnik rozmowy ściszony do minimum a ryczy jak na glosnomowiacym. Soft jest naprawdę fajny i nie chciałbym zmieniać na inny. Na sofcie 6.0.1 problemu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 12 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Czyli wina romu jak na innych okej, a zmieniałeś kernel? Czy seryjny? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekn1123 Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Jestem świeżak w tych tematach i nie bardzo wiem o co chodzi z tym kernelem dlatego nic nie modyfikowałem . Rom wgrałem bez zmian i do tego pełna paczkę gapsòw nic nie zmieniajac. Jeszcze nawet żadnej aplikacji nie dogralem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi