DusieK Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 [LG K10] Wgrywanie czystego firmware/ systemu LG Flash Tool Flashtool różnie reaguje z różnymi telefonami- często są problemy podczas instalacji. W razie czego piszcie i poszukamy rozwiązania. Nadmienię, iż jest to oficjalna metoda stosowana w serwisach, ale nie chwalcie się że z niej korzystaliście. Wymagania: stock firmware http://lg-firmwares.com/lg-k420n-firmwares/ program flashtool 2014 https://drive.google.com/folderview?id=0B7HOe5UtQXT-flJBOV9mdWNpU2Yxa1pKSVc5QTE0ZG9aVnlDcmdjTWZxTDRKdU5iUVdKT2c&usp=sharing telefon oczywiście kabel usb Pobierz pliki, zainstaluj przede wszystkim sterowniki USB Wchodzimy w tryb Download w telefonie ( wyłączamy go, na wyłączonym wciskamy Volume UP i podpinamy pod por USB- po chwili powinien uruchomić się tryb Download Mode) Otwieramy program LG Flash Tool - najlepiej jako administrator W pierwszym oknie zaznaczamy DIAG i CDMA W Select KDZ file - wybieramy plik z stock firmware Następnie możemy wybrać następujące opcje:Normal Flash - instalacja bez wipe, czyli instalacja na istniejący softCSE Flash - instalacja z wipe, wymazuje wszelkie dane użytkownika W kolejnym oknie wybieramy START Jeżeli wszystko będzie w porządku, to wyskoczy nam kolejne okno: Wybieramy kolejno: a. Clear phone Sofrware.... b. Zmień z County na Different Country c. Laungage - wyszukujemy Polish Potem klikamy OK Po chwili powinno pojawić się okno, które rozpocznie nowe wgrywanie firmware. Może to potrwać nawet do 20 min. Po ukończeniu wgrywania uruchomi się telefon z nowym firmware. Poradnik jest dziełem@NeoCM, ja TYLKO zmieniłem go tak, by użytkownicy modelu LG K10 wiedzieli jak wgrać poprawnie software na swoje urządzenia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin01 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Podczas wgrywania dochodzi do punktu 9, sprawdza telefon i wyskakuje connection to server failed i nie można dalej nic zrobić, tylko przerwać wgrywanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Spróbuj KDZ'tem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin01 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Jakim KDZ'tem? Robię wszytsko jak w opisie, tylko nie przechodzi mi do wgrywania. Doszedłem jeszcze do tego, że nie wgrał mi się sterownik MTP i za żadne skarby nie chce się zainstalować. Może to ma wpływ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Mpt nie ma nic do tego ; Tu masz link do poradnika do kdz https://forum.cyanmod.pl/topic/1061-poradnik-jak-wgrywa-sie-soft-do-lg-l3-używając-pliku-kdz/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin01 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Niestety nie działa, wyskakuje mi błąd extract file error i to wszystko. Próbowałem z dwoma wersjami oprogramowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Pobierz jeszcze raz stocka lub z innego źródła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin01 Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Próbowałem dwie wersje stocka ze źródła, które jest podane w pierwszym poście. Czy na pewno te sterowniki nie mają wpływu na wgrywanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
android_reg_edit Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Żeby poprawnie zainstalować wszystkie sterowniki musisz zrobić to bez podpisu cyfrowego. Jest taka opcja w zaawansowanych opcjach rozruchu, albo musisz uruchomić Windows w trybie testu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin01 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Czyli jak to ma wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
android_reg_edit Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Odinstaluj sterownik. Potem uruchom windows w trybie awaryjnym lub w trybie testu i zainstaluj sterownik. Może coś pomoże. Na pewno było to pomocne przy sterownikach od Sony Flashtool. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin01 Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Niestety nie działa, jak komputer jest w trybie awaryjnym, to sterownik się instaluje i niby jest ok, ale jak przejdę do trybu normalnego i podłączę telefon, to dalej nie można zainstalować sterownika. Nie wiem czy faktycznie ma to coś wspólnego z tym, że mogę zainstalować softu. Próbowałem obydwa sposoby i nic. Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
android_reg_edit Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Zrób wszystko w trybie testu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin01 Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Jak włączyć ten tryb, bo nigdzie nie mogę tego znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
android_reg_edit Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Uruchom wiersz polecenia jako administrator i wpisz: bcdedit /set TESTSIGNING ON. Następnie zrestartuj komputer. Zrób co masz zrobić i aby wyłączyć tryb testu: ponownie uruchom wiersz polecenia jako administrator i wpisz: bcdedit /set TESTSIGNING OFF, następnie zrestartuj komputer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin01 Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Nic z tego. Przy instalacji sterownika ta sama sytuacja jak poprzednio, nie da się zainstalować i wgrać softu też się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mich.Mate Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 ja mam ten sam problem rekin01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin01 Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Wysłałem w końcu do serwisu, bo nie dałem temu rady. Wgranie softu kosztuje 50 zł. Niestety europejskie centrum serwisowe to jakaś parodia. Naprawy płatne nie mają określonego terminu, jak zapytałem czy może to trwać pół roku, Pani z serwisu odpowiedziała, że teoretycznie tak. Mikt nie jest w stanie powiedzieć ile to może trwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Mydlikowski Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Mi wyskakuje na 3 pozycji Required info cannot be found contact the system administrator . oco tu chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Animowaty Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 W dniu 23.12.2016 o 08:41, DusieK napisał: program flashtool 2014 https://drive.google.com/folderview?id=0B7HOe5UtQXT-flJBOV9mdWNpU2Yxa1pKSVc5QTE0ZG9aVnlDcmdjTWZxTDRKdU5iUVdKT2c&usp=sharing Czy przywrócisz ten plik? Bo jest napisane, że wrzuciłeś go do kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz1807 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 W dniu 15.03.2018 o 10:24, Daniel Mydlikowski napisał: Mi wyskakuje na 3 pozycji Required info cannot be found contact the system administrator . oco tu chodzi ? Mam to samo. Żadna metoda z internetu nie chce zadziałać. Telefon cały czas uruchamia się do download mode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 2 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Urządzenie złapało bootlopa? Do recovery nie wejdziesz? Wysłane przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistrz1904 Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Witam czy jest możliwość zrobienia tych wszystkich rzeczy tylko że przez telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi