android_reg_edit Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Oficjalny sposób na odblokowanie bootloadera w telefonach Xiaomi. Nie odpowiadam z jakiekolwiek uszkodzenia sprzętu. Pamiętaj, że możesz utracić dane na telefonie! 1. Konto Xiaomi --> załóż tutaj. 2. Na koncie muszą być podane: - poprawny numer telefonu - poprawny e-mail - lokalizacja (Poland) 3. Włączone debugowanie USB oraz odblokowanie OEM w opcjach programistycznych. 4. Wgrane najnowsze oprogramowanie developer China lub global. 5. Cierpliwość - patrz punkt 4 instrukcji. 1. Przejdź tutaj i wypełnij formularz. Musisz podać swój poprawny numer telefonu - otrzymasz na niego kod. 2. Zaznacz ptaszek przy "I confirm ..." i naciśnij "Apply Now". 3. Wprowadź kod otrzymany w sms i kliknij "Next". 4. Teraz musisz poczekać na akceptacje możliwości odblokowania bootloadera (kilka-kilkanaście dni). Możesz otrzymać akceptacje szybciej jeżeli na oficjalnym forum MIUI posiadasz rangę "Diamond Member". 5. Po otrzymaniu akceptacji, czyli linku w sms przechodzimy na tę stronę i pobieramy aplikację. Aby zobaczyć link do pobrania musimy odpowiedzieć na ten post - wystarczy "thanks". Co jeżeli otrzymałem odmowę? Spoiler Wyślij e-mail na adres: service.eu@xiaomi.com Treść: Spoiler Hi, I was trying to unlock bootloader in my Xiaomi Redmi Note 3*<--sprawdź zgodność modelu* , but my application was rejected. I don't want to wait another month for next rejection. I know that you can unlock my device remotely. I'm advanced user of android and I know the danger of changing the firmware. I want to unlock bootloader because i want to install custom rom with my native language (Polish). This is the data about my Xiaomi account : Xiaomi ID : ************** (wpisujemy Xiaomi ID) Mail : ************** (Podajemy swój e-mail przypisany do konta) Phone number: *************** (podajemy swój nr.tel) Software version :************** (podajemy wersje softu) Location : Poland Thank you for your support , XYZ 6. Wypakuj plik .zip i uruchom "MiFlashUnlock". 7. Zaloguj się na swoje konto za pomocą swojego ID, które znajduje się pod nazwą użytkownika na koncie Xiaomi. 8. Jeżeli weryfikacja danych i pozwolenia przebiegła pomyślnie zobaczymy instrukcję odblokowania bootloadera. 9. Podłączamy telefon w trybie fastboot: Spoiler 1. Wyłącz telefon 2. Wciśnij i przytrzymaj jednocześnie vol down i power aż do wyskoczenia komunikatu "FASTBOOT" 3. Podepnij telefon pod USB. 10. Naciśnij "Unlock". 11. Zrestartuj telefon i gotowe. 1. Komputer nie wykrywa poprawnie urządzenia. Spoiler Sprawdź czy zainstalowałeś MiFlash. 2. Problem ze sterownikami. Spoiler 1. Uruchom ponownie komputer z wciśniętym klawiszem shift. 2. Rozwiąż problemy --> opcje zaawansowane --> ustawienia uruchamiania. 3. Naciśnij "uruchom ponownie" i wybierz numer z opcją: "Wyłącz wymuszanie podpisów sterowników". 3. Niepoprawna nazwa w menedżerze urządzeń Spoiler 1. Podłącz telefon w trybie fastboot. 2. Usuń z menedżera Android Bootloader Interface. 3. Odłącz telefon 4. Podłącz ponownie w trybie fastboot. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Treeq Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Za 6 razem wysłali mi wkońcu maila aktywacyjnego to teraz mam tu problem. Wpisuje normalnie swój numer to wyskakuje że format jest nieprawidłowy... (środkowe 3 cyferki zamazałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
android_reg_edit Opublikowano 5 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Spróbuj dopisać to +48 na początku, albo uzupełnij dane w przeglądarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Treeq Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Sorki za odkop, ale w przeglądarce zadziałało normalnie W tej "Instruckji pkt 1 jest napisane "przejdź tutaj" ale nie ma odnośnika. Mogę prosić o link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
android_reg_edit Opublikowano 17 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Już poprawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Treeq Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Zrobiłem wszystko w piątek i teraz czekam na tego maila/sms`a od nich, że pozytywnie rozpatrzyli moją prośbę... oby pozytywnie. ///Edit: Jest poniedziałek godzina 11.00 i dostałem SMS'a, w którym napisali, że mogę odblokować bootloader a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi