erzis Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Witam, ostatnio niestety załapałem softbricka na telefonie SAMSUNG S5 NEO (SM-G903F). Standardowo pobrałem Smart Switcha itd. Problem polega na tym, że telefon co jakieś 2 minuty odłącza się od PC'ta (win 10) i chwilę później znów się łączy. Uniemożliwia to przywrócenie systemu. Co może być przyczyną?? PS Próbowałem zmieniać porty, kable i wyłączyłem oszczędzanie energii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1 PeliKan Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Zobacz czy w trybie download tak samo robi; Poprawię nazwe tematu i resztę tylko proszę następnym razem stosuj się do regulaminu zakładania nowych tematów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 erzis Opublikowano 24 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 @PeliKanPrzepraszam. Dzisiaj założyłem specjalnie konto, żeby móc się zapytać. Zarazem dziękuję za poprawienie. W trybie download jest ten sam problem. W załączniku daję zdjęcie co się dzieje kiedy podłączam urządzenie do gniazdka albo PC'ta. (Zdjęcie nie jest moje). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Spróbuj zrobić wipe w recovery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 android_reg_edit Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Proponuję wykonać to o czym mowa w wyświetlanym komunikacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 erzis Opublikowano 26 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 @android_reg_edit Oddałem do serwisu i mają ten sam problem co ja... Rozłącza się w tym samym momencie. Nie wiem co mam robić. Zajebista sobota się szykuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 King_Stone_69 Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Zrób wipe w recovery jak powidział PeliKanWysłane z mojego nowiutkiego LG G3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 erzis Opublikowano 26 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 @King_Stone_69 Jedyne gdzie mogę wejść do download mode i to tylko jak telefon jest podłączony do kompa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 King_Stone_69 Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Ściągaj ADB! Wpisz w cmd:c:\adbreboot recoveryWysłane z mojego nowiutkiego LG G3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 erzis Opublikowano 26 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 @King_Stone_69 Czy ten poradnik będzie odpowiedni? : http://android.com.pl/artykuly/36486-android-sdk-adb-android-debug-bridge-podstawy/ Na innym forum uważają, że to wina portu micro USB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 King_Stone_69 Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Tam link przekierowywuje do Android Studio.Wysłane z mojego nowiutkiego LG G3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 erzis Opublikowano 26 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 @King_Stone_69 Może dodam Ciebie na skype, facebooku albo gdzieś? Jak pomożesz to jestem w stanie zapłacić pejsefką albo cuś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 King_Stone_69 Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 https://www.mediafire.com/download/5vtq38wuanndkojWłaśnie szukałem, żeby ci dać. Żaden Paysafe ani inne cuda.Wysłane z mojego nowiutkiego LG G3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 erzis Opublikowano 26 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 @King_Stone_69 Czyli teraz odpalam adb.exe, podłączam telefon i wpisuję reboot recovery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 King_Stone_69 Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Właśnie tu jest takie dziwne coś że to wypakowywujesz do dysku C. Potem odpalasz cmd (konsola Windows). Wpisujesz C:/adb. Potem reboot recovery.Wysłane z mojego nowiutkiego LG G3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 erzis Opublikowano 26 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 @King_Stone_69 A nie przypadkiem cd C:/ADB ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 King_Stone_69 Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 U mnie folder nazywa się ADB, ale czy wpisze C:/adb czy C:/ADB to i tak wejdzieWysłane z mojego nowiutkiego LG G3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 erzis Opublikowano 26 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 @King_Stone_69 Jak dokładnie wygląda ta komenda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 King_Stone_69 Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Hmm... To działa na normalnie włączyn telefonie... fastboot reboot recoveryWysłane z mojego nowiutkiego LG G3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 erzis Opublikowano 26 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 @King_Stone_69 Aktualnie jestem na etapie szukania rozwiązania tego problemu : https://gyazo.com/ba4315a9e0c30c0f5b53f5099d93990b //edit fastboot reboot recovery odpala, tylko ADB nie wykrywa urządzenia. Muszę instalować SDK? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 King_Stone_69 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Chyba nie. Recovery odpaliło?http://adbdriver.com/Tu są sterowniki.Wysłane z mojego nowiutkiego LG G3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 erzis Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 @King_Stone_69 Na prawdę lepiej będzie jak pogadamy na skype. Nick : erzis123. Jeżeli jest ktoś inny do pomocy na skype to jestem w stanie zapłacić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 King_Stone_69 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 To lepiej żeby ktoś inny pomógł. 3 gimba, 5 sprawdzianów, kartkówka z wosu... Nie wiem czy nie będę mógł dopiero w piątek... Forum to darmowa pomoc, to nie serwis.Wysłane z mojego nowiutkiego LG G3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maciejjerzy63 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Ściągnij Odyna. Poźniej softa z Sammobile ...wypróżnij się na to co buło i postaw go od nowa....może z nowym systemem problem łączenia i wyłączania się skończy Sam uzywam s5 neo i niestety ...to gowno jakieś jest.Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Witam, ostatnio niestety załapałem softbricka na telefonie SAMSUNG S5 NEO (SM-G903F). Standardowo pobrałem Smart Switcha itd. Problem polega na tym, że telefon co jakieś 2 minuty odłącza się od PC'ta (win 10) i chwilę później znów się łączy. Uniemożliwia to przywrócenie systemu. Co może być przyczyną?? PS Próbowałem zmieniać porty, kable i wyłączyłem oszczędzanie energii.A może takŚciągnij Odyna. Z Sammobile nowy firmware ..postaw telefon od nowa, a po wszystkim spróbuj raz jeszcze się połączyć z PCWysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 android_reg_edit Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Ściągnij ten program z komunikatu i zobacz jak działa opcja odzyskiwania. Do naprawy systemu nie potrzeba więcej niż download mode. Masz zainstalowane sterowniki? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 King_Stone_69 Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Winna okazała się bateria po wizycie urządzenia w serwisie. Zamykamy.Wysłane z mojego nowiutkiego LG G3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
erzis
Witam,
ostatnio niestety załapałem softbricka na telefonie SAMSUNG S5 NEO (SM-G903F). Standardowo pobrałem Smart Switcha itd.
Problem polega na tym, że telefon co jakieś 2 minuty odłącza się od PC'ta (win 10) i chwilę później znów się łączy.
Uniemożliwia to przywrócenie systemu. Co może być przyczyną??
PS Próbowałem zmieniać porty, kable i wyłączyłem oszczędzanie energii.
26 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi