dasiek Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Na różnych forach dowiedzieć się można że "po co rootować urządzenie skoro można wgrać nowego softa z rootem" - niestety są ludzie którzy potrzebują roota a nie widzi im się ściąganie Roma + potrzebnych aplikacji (ze względu na to że się "boją" bądź internet im nie pozwala). Wczoraj w końcu udało mi się dokonać roota tego telefonu bez zbędnych programów. Potrzebne :1)Telefon i zainstalowane sterowniki na komputerze 2) VRoot - do podbrania : http://www.mgyun.com/vroot(opcjonalnie) 3) Aplikacja w telefonie umożliwiająca dostęp do plików na partycji systemowej. (tj Root Expoler) Instrukcja:1)Zainstaluj program VRoot2)Włącz w telefonie tryb Debugowania USB (opcje programistycznie , debugowanie USB) i podłącz go do komputera.3) Włącz program VRoot i poczekaj aż program wykryje telefon.4) Kliknij ROOT (Zielony guzik) i poczekaj Chwilę5) Jak telefon się zrestartuje - root został wykonany. I już. To tyle Jednak VRoot wrzuca nam własny program do zarządzania rootem a że jest on po chińsku to jest dla nas mało czytelny więc wypadało by zmienić jak komuś nie podoba się taka forma zarządzania su. Dodatkowo - Zmiana Aplikacji Zarządzania SUPERUSER'em:1)Zainstaluj na telefonie menedżer plików dzięki któremu będziesz mógł edytować pliki w Systemie (preferuje i polecam root Explorer)2) Odpal Aplikację i zezwól na uprawnienia roota (prawy guzik jak wyskoczy okienko)3) przejdź do System/app4) Usuń plik Superuser.apk5) Ściągnij z Google Play SuperSU6) Włącz i zaktualizuj binarki su. Już. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMatrixan Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Czy działa z ICS (4.0.3)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Spróbować możesz, jak coś, to jest jeszcze aplikacja kingo root (działa podobnie jak te vroot) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszPe Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 dobry poradnik, wszystko okej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojo Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 dzięki, działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Wojtas Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Bardzo dobry poradnik. Wytłumaczone nawet dla zielonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lelele Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 kingoroot wgrał mi jakieś śmieszne aplikacje i raczej nic nie zrootował, bo się nie pojawiło SuperSu... czy vroot zrootuje mi lg l5? potrzebuje roota, żeby zainstalować aplikacje seeder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoorloPL Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zrootowal. Masz apke "purify" albo cos. Ściągnij root checker to się przekonasz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheUltiPL Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 38 minut temu, lelele napisał: kingoroot wgrał mi jakieś śmieszne aplikacje i raczej nic nie zrootował, bo się nie pojawiło SuperSu... czy vroot zrootuje mi lg l5? potrzebuje roota, żeby zainstalować aplikacje seeder Brawo za odkop tematu, w takim razie. Sprawdź root checker. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi