Monokuma Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Jest problem i to taki co mnie strasznie denerwuje. Nie wiem jak się go pozbyć. Mam stary telefon z Samsung Galaxy Ace 2 z wgranym Androidem AOSP 4.4 Wszystko śmiga bardzo dobrze jak na ten telefon. Ale co jakiś czas nie wiem dlaczego. Zdjęcia zaczynają zapychać pamięć wbudowaną. Wydaje mi się że to przez to że używam stockowej apki Galeria bo czasami zdarza się że jakieś zdjęcia obejrzę. I zawsze potem kasuje niepotrzebne zdjęcia itp. Zazwyczaj wszystkie. I właśnie wtedy za jakiś czas system sam sobie generuje plik w folderze .thumnails który zapycha mi pamięc i telefon zaczyna wtedy zamulac. Muszę ręcznie wywalac plik z tego katalogu i telefon zaczyna działać normalnie. Jak pozbyć się tego raz na zawsze żeby ta pamięć mi się nie zapychała? Mogę przestać korzystać ze stockowej galerii. Tylko czym ją zastąpić, żeby było bez reklam i tez nie tworzyło tego pliku? Ktoś pomoże? Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CyanowyLenovo Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Witaj, temat został poprawiony zgodnie z regulaminem. Następnym razem tworząc temat zapoznaj się z tematem Jak zakładać temat. Wstaw zdjęcie przez przeglądarkę bo w Tapatalku nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dasiek Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 ten folder tworzy się przez otwarcie aplikacji aparatu, więc Galeria nie ma nic do tego. Na xda znalazłem na szybko rozwiązanie. A nawet dwa. http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=28516079&postcount=6 Użytkownikowi pomogła instalacja tej apliakcji. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bero.sdrescan&hl=pl Druga opcja, to usunąć folder, utworzyć folder o tej samej nazwie i odebrać jej uprawnienia do zapisu. Nie wiem tylko jak zaregauje na to android i aplikacji Galerii/Aparatu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Monokuma Opublikowano 21 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 (edytowane) 2 godziny temu, dasiek napisał: ten folder tworzy się przez otwarcie aplikacji aparatu, więc Galeria nie ma nic do tego. Na xda znalazłem na szybko rozwiązanie. A nawet dwa. http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=28516079&postcount=6 Użytkownikowi pomogła instalacja tej apliakcji. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bero.sdrescan&hl=pl Druga opcja, to usunąć folder, utworzyć folder o tej samej nazwie i odebrać jej uprawnienia do zapisu. Nie wiem tylko jak zaregauje na to android i aplikacji Galerii/Aparatu Instalowałem tą aplikacje ale wyskakuje mi niestety aplikacja została zamknięta. Sposób z odebraniem uprawnień folderowi też nie trybi, bo wywala mi takie coś jak na obrazku. Mimo że roota mam. Nawet tworzyłem folder o nazwie tego pliku co się tworzy w środku folderu .thumnails i niby te miniaturki się nie tworzyły. Ale po restarcie telefonu bo musiałem kartę SIM zmienić. Folder o nazwie pliku zniknął. I od nowa tworzy się ten szajs w .thumnails i miejsce zajmuje. Masakra jakaś. Rozkładam ręce już. Chyba spróbuję wieczorem wgrać ten cm13 na Ace 2 Mimo że zbugowany jest. Może na nim takich cyrków nie będzie. Zdjęcie musiałem dodać na mega bo ta walnieta przeglądarka co mi dodać zdjęcia nie chce przez chrome. A przez Tapatalk też dodaje nie poprawnie https://mega.nz/#!pdhnnayY!T8N8Z0vKHxIS5jH9RMI9RilEc5c2fpia0Q3LGJsJ3G0 Edytowane 21 Czerwca 2016 przez Monokuma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Dziwne..mi zawsze pomagało usunięcie folderu .thumbnails i było po kłopocie Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 On i tak będzie się tworzył, bo tak został stworzony android. Możesz jedynie je usuwać. Ale gdy odpalisz galerie to automat będzie je tworzył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Ale jeśli usuniesz zdjęcie to miniaturka nie zawsze znika, wówczas trzeba ten folder usunąć, będzie mniej zajmował Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Monokuma Opublikowano 21 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 No właśnie zawsze się tworzy ten folder, zmula telefon. I trzeba go ręcznie usuwać. Nie da się jakoś na stałe wywalic tego? Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Tylko stworzyć nowy folder, wrzucić tam zdjęcia i dodać plik o nazwie .nomedia dzięki temu zdjęcia nie będą się pokazywały w galerii, a miniatury nie będą się tworzyły. Po przeprowadzeniu tej operacji najlepiej zrobić reboot. Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Monokuma Opublikowano 21 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 @up cos jest nie halo. Bo nie mogę stworzyć nowego pliku w folderze .thumnails Wyskakuje błąd w root Explorer Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka Dobra wywaliłem AOSP zrobiłem reflash odinem. I obecnie na CM 11 by Ace2nutzer siedzę bo mi na xda polecili. Zobaczymy co to będzie. W każdym razie dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CyanowyLenovo Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Temat został zakończony. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Pamiętaj jeden temat jeden problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Monokuma
Jest problem i to taki co mnie strasznie denerwuje. Nie wiem jak się go pozbyć.
Mam stary telefon z
Samsung Galaxy Ace 2 z wgranym Androidem AOSP 4.4
Wszystko śmiga bardzo dobrze jak na ten telefon.
Ale co jakiś czas nie wiem dlaczego.
Zdjęcia zaczynają zapychać pamięć wbudowaną.
Wydaje mi się że to przez to że używam stockowej apki Galeria bo czasami zdarza się że jakieś zdjęcia obejrzę.
I zawsze potem kasuje niepotrzebne zdjęcia itp.
Zazwyczaj wszystkie.
I właśnie wtedy za jakiś czas system sam sobie generuje plik w folderze
.thumnails który zapycha mi pamięc i telefon zaczyna wtedy zamulac.
Muszę ręcznie wywalac plik z tego katalogu i telefon zaczyna działać normalnie.
Jak pozbyć się tego raz na zawsze żeby ta pamięć mi się nie zapychała?
Mogę przestać korzystać ze stockowej galerii. Tylko czym ją zastąpić, żeby było bez reklam i tez nie tworzyło tego pliku?
Ktoś pomoże?
Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi