MonsterLevel Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Witam, przedstawiam pierwszy ROM na Lunę oparty na CM13. Portowania podjąłem się ja, resztę zawdzięczamy mtkroms.com i develeoperom. Najlepszy ze wszystkich jakie miałem, z Resurrection Remix mam problem, a podobno on rządzi. No cóż może kiedyś. Na razie polecam tego w 100%. O wiele wydajniejszy i płynniejszy od stockowego Amigo. Jeśli komuś zależy to nawet snapchat nie zacina . Driver - http://gionee.co.in/driver Recovery - phil touch.zip Wszystko wgrywaj po kolei ROM -https://drive.google.com/file/d/0BziWsVxByi3fblFPYV90UXl1XzQ/view?usp=drive_web Gapps - musisz od razu po instalacji romu, inaczej będą problemy z "Niestety aplikacja Usługi GP została zatrzymana" - http://opengapps.org/?api=6.0&variant=pico Musisz wgrać inaczej system nie wstanie. Zawiera naprawę wszystkiego oprócz GPSa - https://drive.google.com/open?id=0BziWsVxByi3fT2puUHJ3WXY2Ukk Być może nie będziesz mógł zsynchronizować kontaktów, bo w 6.0 musisz nadawać aplikacji uprawnienia, więc nadaj odpowiednie jeśli trzeba aplikacji Synchronizacja kontaktów Google czy jakoś tak podobnie Dane mobilne jeśli nie chcą się włączyć - włącz i wyłącz tryb samolotowy. Działa, jest to na razie jedyne obejście jakie znam. Polecam 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Jakieś screeny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MonsterLevel Opublikowano 9 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Screeny. Przepraszam, ale nie wiem jak tu wstawić grafikę z linku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Witaj, temat został poprawiony zgodnie z regulaminem. Następnym razem tworząc temat zapoznaj się z tematem Jak zakładać temat. Zdjęcia dodajemy jako załącznik. Strony hostingowe zdjęć usuwają z czasem. Na forum będą zawsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Legwinho Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 A jak to wgrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MonsterLevel Opublikowano 12 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 8 godzin temu, Legwinho napisał: A jak to wgrać? Przez custom recovery, TWRP, CWM ,Philz Touch. Gdzieś po internecie krąży Philz Touch na Lunę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Dodane do tematu recovery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Legwinho Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Niestety jestem w tym temacie zielony. Napisałby ktoś po kolei jak to zrobić?:( Szukałem na internecie i nic z tego nie wiem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 A co dokładnie potrzebujesz za informacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Legwinho Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Potrzebuję ogólnie informacji krok po kroku jak to wgrywać. Gdzie kopiować pliki. Czy jest potrzebny root? Co to jesr ten gapps? I ten plik co należy na końcu wgrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 1. 2. To musisz wykonać, aby wgrać sobie CM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Legwinho Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Dziękuję za pomoc już wiem co i jak ale jedna bardzo poważna przeszkoda pojawia się na mojej drodze. Otóż próbuję wykonać backup efs philz touch. I nie mam w ogóle opcji backup efs:( pomoże ktoś? Nie mogę ryzykować bez zrobienia kopii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Taką opcje będzie miało TWRP. - Te nie ma na pewno co masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Legwinho Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udalo sie zrobic kopie:) ale po chwili musialem przywrocic stary system... Tamten nie chcial ruszyc. Ciagle napis przez 3h starting apps. Factory reset i ponowna instalacja nic nie daly. Czy to moze wina zlych gapsow?? Jak tak to ktore pobrac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Te do cm 13 ze strony http://cyanmod.pl/gapps Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Legwinho Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Niestety ten system nie działa.... Wszystko wgrane, gappsy też i system się ładuje w nieskończoność. PRzed instalacją robiłem full wpie. Przywróciłem system i mam to co miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 A instalacja bez gapps? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sep2072 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Witam! Bez gapps też nie wstaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 A fix wgrany? Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Legwinho Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Tak fix był wgrywany i nie wstaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MonsterLevel Opublikowano 21 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Dnia 20.06.2016 o 01:13, Legwinho napisał: Tak fix był wgrywany i nie wstaje Jesteś pierwszą osobą, która zgłasza ten problem. Dziwne, innym działa normalnie, starting apps jest spowodowane przez niewgranie tej drugiej paczki, ale że już to zrobiłeś to nie mam pojęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Urbanek Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Niestety, przy próbie instalacji twojego ROM'u mam Error 7 :x CWM jest, root jest, wszystko wg tutoriala, ale sam ROM się nie chce zainstalować po wielu próbach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narwhal Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Można liczyć na jakiś szczegółowy poradnik? Pierwszy raz wgrywam custom rom, a tutaj dodatkowo są jakieś gappsy i nie bardzo wiem gdzie te wszystkie pliki należy wgrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheUltiPL Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 1 godzinę temu, Narwhal napisał: Można liczyć na jakiś szczegółowy poradnik? Pierwszy raz wgrywam custom rom, a tutaj dodatkowo są jakieś gappsy i nie bardzo wiem gdzie te wszystkie pliki należy wgrać. To samo co neocm opisał wyżej, Dnia 13.06.2016 o 14:13, NeoCM napisał: 1. 2. To musisz wykonać, aby wgrać sobie CM Jak to wykonasz to pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narwhal Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Root i bootloader już zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi