Gothmog Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Witam mam problem z telefonem, nie uruchamia sie po próbie włączenia telefon za wibruje ale jest czarny ekran. Nie mam w nim recorvery. Jakim programem próbować instalować system? Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 King_Stone_69 Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Flashtoolem. Plików firmware szukaj na stronie producenta. Wytapane z Golden (Resurrection Remix) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gothmog Opublikowano 31 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Flashtool w ogóle mi go nie widzi, nawet po próbie włączenia trybu fastboot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 King_Stone_69 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Sterowniki zainstalowane? Wytapane z Golden (Resurrection Remix) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gothmog Opublikowano 1 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 tak zainstalowane, tylko teraz trochę dziwna sprawa telefon normalnie się uruchamia tylko jest szary ekran, jak go zablokuje gaśnie to może być wina systemu czy muszę ekran wymieniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 morhesy Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Miałem to samo. https://boycracked.com/2015/06/07/how-to-flashing-mediatek-rom-firmware-using-sp-flashtool/ 1.Pobierz Stock ROM 2.Z tamtej strony pobierz USB VCOM DRIVER 3.Uruchom menedżer urządzeń 4.Podłącz telefon i cały czas patrz na menedżer urządzeń 5.Powinno pojawić się: MTK65xx 6.Szybko naciśnij prawym przyciskiem myszy, następnie Aktualizuj bądź Zainstaluj sterownik. 7.Z opcji wybierz <wybierz z komputera> 8.Wybierz folder USB VCOM Driver 9.Po zainstalowaniu odłącz telefon i wyłącz menedżer urządzeń 10.Uruchom Flash Tool 11.Wgraj rom, po czym naciśnij download. 12. Wyciągnij baterię z telefonu na 5 sekund, po czym włóż i podłącz do komputera. 13. Czekaj aż sflashuje. 14.Po sflashowaniu uruchom telefon i postąpuj według instrukcji. Powinno na 99% zadziałać jeśli wszystko zrobisz zgodnie z instrukcją, jeśli to co napisałem jest niezrozumiałe a potrafisz angielski, polecam angielską stronę <wyżej> Mam nadzieję że pomogłem, napisz jak coś ;d 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gothmog Opublikowano 1 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Nie mogę znaleźć odpowiedniego softu gdybyś mógł to podaj link i tam trzeba podać ścieżkę do pliku txt skąd go wziąć? 4 godziny temu, morhesy napisał: Miałem to samo. https://boycracked.com/2015/06/07/how-to-flashing-mediatek-rom-firmware-using-sp-flashtool/ 1.Pobierz Stock ROM 2.Z tamtej strony pobierz USB VCOM DRIVER 3.Uruchom menedżer urządzeń 4.Podłącz telefon i cały czas patrz na menedżer urządzeń 5.Powinno pojawić się: MTK65xx 6.Szybko naciśnij prawym przyciskiem myszy, następnie Aktualizuj bądź Zainstaluj sterownik. 7.Z opcji wybierz <wybierz z komputera> 8.Wybierz folder USB VCOM Driver 9.Po zainstalowaniu odłącz telefon i wyłącz menedżer urządzeń 10.Uruchom Flash Tool 11.Wgraj rom, po czym naciśnij download. 12. Wyciągnij baterię z telefonu na 5 sekund, po czym włóż i podłącz do komputera. 13. Czekaj aż sflashuje. 14.Po sflashowaniu uruchom telefon i postąpuj według instrukcji. Powinno na 99% zadziałać jeśli wszystko zrobisz zgodnie z instrukcją, jeśli to co napisałem jest niezrozumiałe a potrafisz angielski, polecam angielską stronę <wyżej> Mam nadzieję że pomogłem, napisz jak coś ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 morhesy Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 25 minut temu, Gothmog napisał: Nie mogę znaleźć odpowiedniego softu gdybyś mógł to podaj link i tam trzeba podać ścieżkę do pliku txt skąd go wziąć? http://www.ztedevice.com/support/smart_phone/844122ba-47d6-4d64-a1cf-5928b09c8bd2.html Znalazłem tylko to, musisz pokombinować czy jest tam to czego potrzebujesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gothmog Opublikowano 1 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Plik znalazłem ale niestety coś jest z nim nie tak http://imgur.com/UfwVqKw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 morhesy Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 6 minut temu, Gothmog napisał: Plik znalazłem ale niestety coś jest z nim nie tak http://imgur.com/UfwVqKw Pokaż mi co wgrywasz jako ten plik tekstowy, może po prostu zły, daj screena tego pliku + nazwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gothmog Opublikowano 2 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Plik nazywa się "scatter" http://imgur.com/YAAGJ6d[/IMG] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 morhesy Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 5 godzin temu, Gothmog napisał: Plik nazywa się "scatter" http://imgur.com/YAAGJ6d Niestety to nie jest to, nie wiem czy jest firmware który można sflashować przez komputer, ja nie umiem znaleźć, a nie chcę podsyłać jakiś dziwnych obcojęzycznych romów. Może jest ktoś, kto znajdzie? Ten firmware przeznaczony jest do flashowania przez stock recovery, a z tego co zrozumiałem Ty go nie masz. Jeśli nie to pozostaje serwis, a nawet i gwarancja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gothmog Opublikowano 2 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 23 godzin temu, morhesy napisał: Pokaż mi co wgrywasz jako ten plik tekstowy, może po prostu zły, daj screena tego pliku + nazwę Gwarancja już nie ma. Czy w tym stanie mogę wgrać recorvery czy nic mi sie nie będzie wyświatlać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 morhesy Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 18 godzin temu, Gothmog napisał: Gwarancja już nie ma. Czy w tym stanie mogę wgrać recorvery czy nic mi sie nie będzie wyświatlać?? Czemu się nie włącza? Co zrobiłeś w nim, wgrywałeś coś? Jak gwarancji nie ma to tylko serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gothmog Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 8 godzin temu, morhesy napisał: Czemu się nie włącza? Co zrobiłeś w nim, wgrywałeś coś? Jak gwarancji nie ma to tylko serwis. Wyłączyłem go i już się nie włączył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 morhesy Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 16 godzin temu, Gothmog napisał: Wyłączyłem go i już się nie włączył No to już raczej serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Gothmog
Witam mam problem z telefonem, nie uruchamia sie po próbie włączenia telefon za wibruje ale jest czarny ekran. Nie mam w nim recorvery. Jakim programem próbować instalować system?
Proszę o pomoc
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi