Mitlex Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Witam Przedstawiam sprawdzone dobre sposoby na odzyskanie systemu przez Fastboot and ADB jak i download mode oraz OTA. PIERWSZY SPOSÓB: 1. Pobieramy i instalujemy program Huawei Extractor. 2. Pobieramy oryginalny ROM (https://mega.nz/#!kFhnEA6S!OjP6yXFtliK4XDRHLNIAKgxpf0gmhEeksDr_fjja0oY) i wypakowujemy plik update.app programem Huawei Extractor Tym programem musimy wyciągnąć pliki takie jak: - boot.img - recovery.img - cust.img - cache.img - userdata.img - system.img 3. Pobieramy ADB and Fastboot (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2588979) i instalujemy na dysku C 4. Kopiujemy wszystkie wypakowane pliki do folderu c:/adb 5. Włączamy Wiersz poleceń (CMD) jako administator i wpisujemy cd /adb 6. Podłączamy telefon kablem USB i uruchamiamy tryb download mode (power + vol-) 7. W wierszu poleceń wpisujemy komendę: fastboot flash recovery recovery.img 8. Jeśli wszystko się udało to wchodzimy do Recovery (power + vol+) 9. Robimy full wipe Jeśli wyskoczył nam błąd to: 10. Wchodzimy w telefonie w tryb download mode a w CMD wpisujemy: fastboot flash cust cust.img fastboot flash system system.img 11. Wchodzimy do recovery i robimy full wipe. 12. W telefonie Włączamy tryb download mode a w CMD wpisujemy komendy: fastboot flash boot boot.img fastboot flash cust cust.img fastboot flash cache cache.img fastboot flash userdata userdata.img fastboot flash system system.img 13. Reboot i GOTOWE! DRUGI SPOSÓB: Jeśli powyższe informacje nie były przydatne (czyli system nie uruchomił się) to: 1. Wrzucamy folder dload z plikiem update.app na kartę pamięci (dload/update.app) 2. Wejdź do download mode w telefonie 3. Wgraj stock recovery przez Fastboot (patrz wyżej) 4. Reboot trzymając trzy przyciski jednocześnie (ROM zostanie wgrany) 5. Reboot do download mode w telefonie i wgraj TWRP przez Fastboot i przywróć swoje dane z backupu (jesli go zrobiłeś) 6. Reboot i GOTOWE! TRZECI SPOSÓB: Jeśli możemy wejść w system to: 1. Przerzucamy plik dload/update.app na pamięć telefonu 2. Wchodzimy w OTA 3. Aktualizujemy i GOTOWE! Nie biorę odpowiedzialności za nieudolne wgrywanie ROM'u. Wszystko robisz na swoją odpowiedzialność. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Muszę się przyczepić.. bo pierwszy sposób opisuje - okey. 2 kolejne tyczą się po prostu wgrywania systemu poprzez aktualizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitlex Opublikowano 30 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Czyli w razie jakichkolwiek błędów systemu można wykorzystać prostsze metody wgrywania nowego softu Wysłane z mojego KIW-L21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba Nowiński Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 witam, nie wiem czy w dobrym temacie piszę, ale zaktualizował mi się system i było sukces 100% i telefon sie wyłaczył i ekran szary w paski. co mogę zrobić aby go uratować? pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Na początek spróbować jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitlex Opublikowano 31 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Jeśli możesz to zrób zdjęcie i nam wstaw, możesz wejść do download Mode? Wysłane z mojego KIW-L21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Jak ma wgrać jeszcze raz.. jak miał update systemu z automatu ^^ Pobierz stocka i wypróbuj ten sposób: O 26.05.2016 o 14:02, Mitlex napisał: DRUGI SPOSÓB: Jeśli powyższe informacje nie były przydatne (czyli system nie uruchomił się) to: 1. Wrzucamy folder dload z plikiem update.app na kartę pamięci (dload/update.app) 2. Wejdź do download mode w telefonie 3. Wgraj stock recovery przez Fastboot (patrz wyżej) 4. Reboot trzymając trzy przyciski jednocześnie (ROM zostanie wgrany) 5. Reboot do download mode w telefonie i wgraj TWRP przez Fastboot i przywróć swoje dane z backupu (jesli go zrobiłeś) 6. Reboot i GOTOWE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hitch Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 a jeśli żaden ze sposobów nie dziala? Mam zablokowany bootloader i zostaje sposób przez aktualizację. Ale... nieważne jaką wrzuce zawsze jest błąd. 136, 166 próbowalem i nic. Wcześniej miałem 7.0 bete. Niby wróciło do 6.0 bo po starcie pojawia się konfigurator, ale wifi nie działa i nie da się go przejśc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AREK777 Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Dnia 26.05.2016 o 14:02, Mitlex napisał: Witam Przedstawiam sprawdzone dobre sposoby na odzyskanie systemu przez Fastboot and ADB jak i download mode oraz OTA. PIERWSZY SPOSÓB: 1. Pobieramy i instalujemy program Huawei Extractor. 2. Pobieramy oryginalny ROM (https://mega.nz/#!kFhnEA6S!OjP6yXFtliK4XDRHLNIAKgxpf0gmhEeksDr_fjja0oY) i wypakowujemy plik update.app programem Huawei Extractor Tym programem musimy wyciągnąć pliki takie jak: - boot.img - recovery.img - cust.img - cache.img - userdata.img - system.img 3. Pobieramy ADB and Fastboot (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2588979) i instalujemy na dysku C 4. Kopiujemy wszystkie wypakowane pliki do folderu c:/adb 5. Włączamy Wiersz poleceń (CMD) jako administator i wpisujemy cd /adb 6. Podłączamy telefon kablem USB i uruchamiamy tryb download mode (power + vol-) 7. W wierszu poleceń wpisujemy komendę: fastboot flash recovery recovery.img 8. Jeśli wszystko się udało to wchodzimy do Recovery (power + vol+) 9. Robimy full wipe Jeśli wyskoczył nam błąd to: 10. Wchodzimy w telefonie w tryb download mode a w CMD wpisujemy: fastboot flash cust cust.img fastboot flash system system.img 11. Wchodzimy do recovery i robimy full wipe. 12. W telefonie Włączamy tryb download mode a w CMD wpisujemy komendy: fastboot flash boot boot.img fastboot flash cust cust.img fastboot flash cache cache.img fastboot flash userdata userdata.img fastboot flash system system.img 13. Reboot i GOTOWE! DRUGI SPOSÓB: Jeśli powyższe informacje nie były przydatne (czyli system nie uruchomił się) to: 1. Wrzucamy folder dload z plikiem update.app na kartę pamięci (dload/update.app) 2. Wejdź do download mode w telefonie 3. Wgraj stock recovery przez Fastboot (patrz wyżej) 4. Reboot trzymając trzy przyciski jednocześnie (ROM zostanie wgrany) 5. Reboot do download mode w telefonie i wgraj TWRP przez Fastboot i przywróć swoje dane z backupu (jesli go zrobiłeś) 6. Reboot i GOTOWE! TRZECI SPOSÓB: Jeśli możemy wejść w system to: 1. Przerzucamy plik dload/update.app na pamięć telefonu 2. Wchodzimy w OTA 3. Aktualizujemy i GOTOWE! Nie biorę odpowiedzialności za nieudolne wgrywanie ROM'u. Wszystko robisz na swoją odpowiedzialność. Witam. Co jeżeli mam invalid partition selection w TWRP i nie mogę nic zrobić z tego powodu? Failed to Mount '/product' (invalid argument) Failed to Mount '/vendor' (invalid argument) Failed to Mount '/version' (invalid argument) Nie mam nic w pamięci wewnętrznej telefonu Partycje jakie widzi komputer podczas pobytu w recovery TWRP to Cust 495 mb Internal Storage 10,4 gb Micro sd Card Nie chce ruszyć żaden rom ponieważ ciągle wywalają mi te 3 błędy Product/Vendor/Version Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitlex Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 powiedz którym sposobem się kierowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariogruby Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 mam pytanie czy to odzyskiwanie mogę wykorzystać przy honor 7 lite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi