TheUltiPL Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Witam, piszę o 10 więc niemam za dużo czasu :D. Opisuję ten rom na szybko! Przedstawiam wam od strony maclawa: Ressurection Remix na S3 MINI! Jest to pierwsze wydanie, ale rom stabilny XD.Rom jest położony na AOSP,CM 12.1,Slim,Omni co sprawia ogromną przyjemność podczas użytkowania! Jest to ROM w wersji lollipopa (lizaka 5.1.1) Pierwszy raz RR na s3 mini <3 Instalacja,opis,screenshoty! Installation: Wchodzimy w TWRP, robimy wipe: dalvik,system,cache,data, i przęciagamy suwaczek! (f2fs support only /data,/cache) Flashujemy nasz ROM! Flashujemy nasze gappsy! Robimy wipe data/factory reset ( na wszelki wypadek bootloopa ) Rebootujemy i gotowe! rom zainstalowany! OPIS:Jest to przepiękny rom,stabilny, a nawet oszczędny. Będe na bieżąco aktualizować temat i linki. A tym czasem przejdźmy do screenshotów! SCREENSHOTY: Lista działających rzeczy (tłumaczone na polski) RIL (telefon/SMS/3G) audio (głośniki/słuchawki/mikrofon) Wi-fi Bluetooth 4.0 z wsparciem systemu LE A2DP GPS/Glonass/A-GPS (nieogarniam glonass) czujniki kompas kamera (robi tylko zdjęcia, wideo crashuje aparat) odtwarzanie filmów 2D/3D HW Aceleracja Wszystkie wbudowane funckje (Wifi/Bluetooth/USB) Google Play Tryb: Śpiący Procesor odtwarza pliki komputer. ADB bez lagów Potrójne buforowanie!!! zewnętrzna pamięć Wsparcie systemu F2FS tylko dla partycji /data i /cache ładowanie offline ( działa, ale niewidać animacji ) Bugi: - Gdy system się optymalizuje, Finishing boot up, telefon nieuruchamia się, resetujemy urządzenie (wyciągamy baterie i wkładamy) - nagrywanie wideo niedziała - automatycznie wifi po włączeniu niełączy (trzeba połączyć ręcznie) - możliwe wywalenia interfejsu przy ustawienia gęstości pikselów na 160dpi (możliwe tylko) - nieznaleziono Prosimy o podzielenie się opinią tego romu! Pobierzemy rom z: http://novafusion.pl/downloads Pobierzemy gappsy z http://cyanmod.pl/gapps Wybieramy CM 12.1 standard i pobieramy Jeżeli znajdziecie błąd piszcie <3 Narka! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
King_Stone_69 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Właśnie jade na wycieczke do Krakowa i płacze ze szczęścia ??? Tap via my GT-I8190 (SlimLP) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheUltiPL Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Screenshoty dodane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitlex Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Nie wiem czemu ale ja to mam wstręt do ressurection remixa, jak zainstalowałem na mojej xperii M to w menu wchodziłem minute, lagi i bugi ogromne :-( poczekam na aktualizację i może wtedy sobie wgram xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitLer Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Ja po przesiadce z Cm 12.1 na rr 5.5.9 zakochałem się w rr @TheUltiPL Leauge friends? Grasz w LoLa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheUltiPL Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 No pewnie 30 lvl, niebęde robić offtopicu, pisz pw. Ja też RR Jest bardzo ładny. Dodano bug!, Gdy system się uruchamia, Finishing boot up, zaciął się. Należy zresetować urządzenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
King_Stone_69 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Nie wiem czemu ale ja to mam wstręt do ressurection remixa, jak zainstalowałem na mojej xperii M to w menu wchodziłem minute, lagi i bugi ogromne :-( poczekam na aktualizację i może wtedy sobie wgram xD Bo jest bazowany na CM który się bardzo tnie, specjalnie się przesiadałem na Slim (który jest faktycznie Slim) bo były mega lagi m. In. Gdy ktoś do mnie dzwonił, Carbon też nie był lepszy mimo że pokochałem silnik motywów. Tap via my GT-I8190 (SlimLP) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheUltiPL Opublikowano 3 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Kolejny bug! Nagrywanie wideo niedziała ( crashuje po wybraniu filmu.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
King_Stone_69 Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Czy jeśli ktoś dzwoni to urządzenie bardzo się zacina? Tap via my GT-I8190 (SlimLP) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheUltiPL Opublikowano 13 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 O 8.05.2016 o 10:06, King_Stone_69 napisał: Czy jeśli ktoś dzwoni to urządzenie bardzo się zacina? Tap via my GT-I8190 (SlimLP) Emm, niejestem na sto procent pewny, ale chyba sie niezacina. ROM działa stabilnie tylko ma 1 bug - nagrywanie wideo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
King_Stone_69 Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Wstyd się przyznać, ale działa lepiej od SlimLP. Tap from GT-I8190 (Ressurection Remix) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitLer Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 RR mają dobre romy. Nie ma co się wstydzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
King_Stone_69 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Nawet Macław tego aż tak bardzo nie zwalił. Ale uważajcie na zmianę gęstości pikseli, bo przy 160 wywala: Niestety, aplikacja Interfejs została zatrzymana. Za niedługo dam znać jak działają inne ustawienia. EDIT: Pomyliłem się: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheUltiPL Opublikowano 25 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 O 20.05.2016 o 22:21, King_Stone_69 napisał: Wstyd się przyznać, ale działa lepiej od SlimLP. Tap from GT-I8190 (Ressurection Remix) hahahah, nom. Za chwile dodam bug co napisałeś wyżej. W romie tylko niedziała nagrywanie wideo, (jak narazie). Sam na nim jestem i polecam włączyć w opcjach PitchBlack A i właśnie, rom jest bazowany na slimlp,cm12.1,omni EDIT: WTF? Jak ci mogło wypiepszyć interfejs, jak ja sam mam 160DPI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
King_Stone_69 Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 A mi nagrywanie wideo działa. Może wywaliło bo miałem włączony motyw ze Sklepu Play. Wytapane z Golden (Resurrection Remix) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucekxxx Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Koledzy, nie wiem czemu ale nie moge znalezc opcji aby wlaczyc pitchblack, powiedzcie gzie tego szuiac? pls., bo ja juz nie wiem...... przeszukalem cale menu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
King_Stone_69 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 W ustawieniach byłoTap, tap, tap - morsem z LGE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucekxxx Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Wszystko fajnie ale u mnie w 7.1.1 niestety żadnych opcji,prőcz programistycznych nie znalazłem. Nie wiem, co z tym zrobić,a po jogurcie nie mogę wrócić na marshmallow w którym miałem wszystko black.. help me Ola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 A jak ich szukałeś? Nr kompilacji kliknij 7 razy w info o romie. Pojawią się. Opcje są ukryte dla zwykłego zjadacza chleba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucekxxx Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Dosadnie tak otworzyłem opcję programistyczne ale nie wiem w której to aktywować...jak ona się nazywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrzKomuUfaszGb Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Dnia 16.01.2017 o 02:29, lucekxxx napisał: Wszystko fajnie ale u mnie w 7.1.1 niestety żadnych opcji,prőcz programistycznych nie znalazłem. Nie wiem, co z tym zrobić,a po jogurcie nie mogę wrócić na marshmallow w którym miałem wszystko black.. help me Ola. W 7.1 pitch black nie włączysz ? tam nie dziala CM theme engine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucekxxx Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 ....,a toDosadnie tak otworzyłem opcję programistyczne ale nie wiem w której to aktywować...jak ona się nazywa? ,....a to pech...szkoda, bo mnie sie z białym nie podoba, więc chyba trza poczekać lub zejść niżej z wersją...Ale nie wiem, czy mi się chce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrzKomuUfaszGb Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Ja też bardzo długo siedziałem na rr później przeszedłem na TouchWiz. Ostatnio znów chciałem na rr ale ten biały aż razi swoją paskudnoscia i ten styl.... wszystko takie kwadratowe i brzydkie. Odpuściłem całkiem aosp. Przynajmniej na czas do momentu gdy CM theme engine będzie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucekxxx Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Też bym wrócił ale po zainstalowaniu Nougat, są problemy z powrotem na niższy Soft... ....,a toDosadnie tak otworzyłem opcję programistyczne ale nie wiem w której to aktywować...jak ona się nazywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrzKomuUfaszGb Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Dlaczego problemy ja byłem na nugat 7.1 rr i wróciłem do 6.1 TouchWiz. Nie rozumiem pytania, co chcesz aktywować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi