L0LEK Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam ! W dzisiejszym poradniku dowiecie się jak wgrać Stock Rom na Huawei P8 Lite Pamiętaj że każda ingerencja w telefon można powodować jego uszkodzenie. Ja jak i całe forum nie ponosimy odpowiedzialności za usterki. Co będzie nam potrzebne : - Telefon - Kabel do komputera - Soft Instrukcja : - Załaduj Telefon do co najmniej 40% - Przejdz do Recovery - Zrób wipe data/cache - Przenieś soft z komputera na kartę pamięci do folderu ''dload'' (jeśli takiego nie masz to stwórz) - Następnie uruchom telefon trzymając power , Volume up i down do czasu aż wyświetli się komunikat , że soft jest instalowany - Po zainstalowaniu telefon sam się uruchomi LINK do pobrania : http://consumer.huawei.com/at/mobile-phones/support/downloads/p8lite-at.htm W dniu 8.02.2019 o 12:25, MultiGamer napisał: http://huaweip8lite.blogspot.com/2016/03/firmwarehuawei-p8-liteale-l21-official.html?view=classic Tak dawno używałem P8 Lite, że już nie pamiętam, które były pod DualSim lub SingleSim... Chyba było tak parzyste Dual nieparzyste Single GOTOWE Edytowane 20 Czerwca 2019 przez PeliKan Aktualizacja linków od jednej z odpowiedzi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitlex Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Dla poszukujących innego rozwiązania: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.O._-_ Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike773 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 http://consumer.huawei.com/pl/support/search/index.htm?keywords=P8 Lite&t=t3 Najnowszy rom niebrandowany na samej górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiksme Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 A ja mam taki problem Soft mam przeniesiony do dload wszystko dobrze Ale jak zacznę instalować wywala błąd czasami przy 1% A czasami przy 5% próbowałem instalować przez menu serwisowe Ale to ciągle ten sam błąd ktoś wie o co w tym chodzi ?Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Może uszkodzona paczka z software? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiksme Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 @DaRkShAdOw Bo ja chcę wgrać sobie android 5.0.1 próbowałem wgrać od razu cały rom próbowałem też instalować najpierw backrools i też wywala ten sam błąd chyba nie możliwe że mam obydwie paczki uszkodzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 jedna sprawa...jaki błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiksme Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Piszę tylko software install failed czy coś tam podobnego już nie pamiętam dokładnie co Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu TapatalkaPrzeniesione mam chyba dobrzeWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu TapatalkaDobra. Już sobie poradziłem Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinerrr Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Dnia 10.12.2016 o 22:41, dominiksme napisał: Piszę tylko software install failed czy coś tam podobnego już nie pamiętam dokładnie co Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Przeniesione mam chyba dobrze Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Dobra. Już sobie poradziłem Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Możesz napisać jak sobie z tym poradziłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiksme Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Wydaje mi się pomogło wgranie z karty sd Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinerrr Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Bo ja mam teraz tak ze nie mogę odpalić telefonu. Jest tylko logo huawei i dalej nic. Czekałem dość długo ale nie zaskakuje. Wgranie romu na kartę sd nic nie daje. moze dlatego ze na telefonie też jest katalog dload a w nim update.app? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiksme Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Miałeś usunąć z telefonu folder dload i miał być tylko wtedy na karcie sd Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinerrr Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 1 minutę temu, dominiksme napisał: Miałeś usunąć z telefonu folder dload i miał być tylko wtedy na karcie sd Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka No tak zgaadzam się. Tylko na kartę wgrałem jak juz stało się tak jak pisałem w poprzednim poście. Jak dostać się do plików w telefonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiksme Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Jak podłączysz po kompa to wykrywa go ?Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinerrr Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 1 minutę temu, dominiksme napisał: Jak podłączysz po kompa to wykrywa go ? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Tak ale nie mogę nic otworzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiksme Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 A w recovery możesz wejść ?Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinerrr Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Mogę lecz za wiele nie mogę tam zrobić * reebot now * poszukaj softu w sieci (to nie działa) * i jeszcze jest shutdown A jak daje pwr vol+ vol- to jest instalowanie ale na 5% się zatrzymuje i nic dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiksme Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Bo u mnie wywalało błąd ale mogłem go normalnie włączyć i używać. Ja bym spróbował tego poradnika: https://forum.cyanmod.pl/index.php?/topic/7859-[Huawei-P8-Lite]-Instalacja-stock-przez-ADBWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinerrr Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 To już widziałem ale chyba trzeba mieć odblokowany botloader? Coś z tego próbowałem ale sypało errorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiksme Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 A tak w ogóle telefon masz od operatora czy bez brandu ? I jaki masz android 5 czy 6 ?Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinerrr Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Mam z plusa i znalazłem to: http://www.download.net.pl/jak-zrobic-debrand-w-huawei-p8-lite-z-zablokowanym-bootloaderem/n/8768/ wykonało się spoko wszystko działało. Następnie pobrał sie android 6 lecz jakiś błąd przy instalacji był, z telefonu rozpakowałem to co mi się pobrało jakiś numer romu z dopiskiem -NEW i przeniosłem sam update.app do dload w pamięci telefonu. Zrobiłem aktualizację lokalną, tu nie było błędu ale stało się tak jak pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiksme Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 O kurcze... To nwm czy jakoś ci pomoge. Poczekaj może ktoś inny ci pomoże. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinerrr Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Nie mam wyjścia teraz używam szerszenia (Nokia 5310XM) Odniosę w Piz du do plusa moze naprawią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinerrr Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Nie wiem jak to się stało ale naprawiłem. Z oficjalnej strony pobrałem soft z oficjalnej strony Huawei wrzuciłem na kartę pamięci do katalogu dload, następnie PWR Vol+ vol- i w sumie to tyle. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi