Przemo75 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Witam, "Przerobiłem" kilka custom ROM'ów, niestety na żadnym nie działają MMS'y, pomimo prawidłowych ustawień. Przewertowałem wiele stron w sieci, żeby znaleźć sposób na ich uruchomienie. Niestety bezskutecznie. Czy jest jakiś sposób, którego nie poznałem (nie znalazłem) żeby jakoś je uruchomić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DusieK Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 MMS to bolączka CM, działają tylko na Resurection Remix Rom, na innych ramach nie zauważyłem by działały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KitLer Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Jakich customów próbowałeś? Na ressurection remix działa wszytko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo75 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Próbowałem CM 13 do 11, w tej właśnie kolejności. Z racji tych MMS'ów powróciłem znowu do stock'a. Sam już nie wiem, czy zostać przy stock'u czy może znowu spróbować z custom'em (ponowne,instalowanie, przywracanie i ustawianie jest już trochę irytujące). Czy więcej będzie plusów dodatnich czy ujemnych ;-) Jeśli RR, to którą wersję moglibyście polecić (M 6.0.1, LP 5.1.1, itp.)? Jakie są zalety tego ROM'u? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KitLer Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Ressurection remix to mieszanka kilku custom Romów. Ja bym bardziej polecił 5.1.1 ale 6.0 też jest dobre. Jeśli natomiast chcesz, pamiętaj o customach opartych o Stocki gdzie działa niemalże wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo75 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Sorry, za być może lamerskie pytanie, ale gdzie znaleźć info, czy dany ROM jest ba bazie stock'a, np. polecany LP 5.1.1 (nie widzę nigdzie info o bazie) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DusieK Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 S3 LTE nie dostał oficjalnie LP, jest na KK, zmodyfikowany stock to tak zwany custom stock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamikz Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Mi się wydaje, że koledze chodzi o to, czy dany rom bazuje na standardowym, czystym androidzie (tak jak romy aosp), czy na jakiejś jego modyfikacji. W tym przypadku wyraźnie jest napisane, że Resurrection remix to modyfikacja cyanogenmoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo75 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 4 godziny temu, KitLer napisał: Jeśli natomiast chcesz, pamiętaj o customach opartych o Stocki gdzie działa niemalże wszystko. Generalnie miałem na myśli kwestię poruszoną przez kolegę KitLer'a. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamikz Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 No to tak jak mówi Dusiek, stocka 5.1 od Samsunga na S3 nigdy nie było, natomiast są romy AOSP, oparte o standardowego "nexusowego" Androida, które są w miarę lekkie, bez zbędnych dodatków i dobrze działają na starszych urządzeniach. Sam mam teraz 5.1 AOSP na LG 4X, czyli rówieśniku i w sumie bezpośrednim konkurencie S3 i wszystko działa bardzo dobrze, gdzie na CM czy właśnie Ressurection remix wcześniej zdarzały się problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo75 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 No właśnie "przerabiałem" temat z CM zakończony porażką (MMS) :-( Koledzy pisali, że RR jest OK i działają MMS'y. Szybkość działania i dłuższa "żywotność" baterii też ma znaczenie. Sam już nie wiem co dalej ... :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DusieK Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Przetestuj RR przez dzień to się przekonasz co wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KitLer Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 RR to najlepszy rom na tego samsunga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dasiek Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 wracając do tematu niedziałających mms -> Próbowałeś sposobu Pelikana , czyli zainstalować Textra SMS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo75 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Tak, próbowałem sposobu Pelikana (z usunięciem APN'ów) i z użyciem Textra. Niby wszystko właściwie poustawiane a i tak niestety nic nie chciało "zaskoczyć" :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafaln84 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Tez walcze z MMS-ami w RR v5.6.6 i dzialaja ale po wi-fi masakra, czy Ci co pisza rom to nie zwracaja na to uwagi ? Czy moze nikt tego nie zglosil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KitLer Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Ja tam się nie dziwie. Android 6.0 w dość wczesnej fazie rozwoju. Przecież to dopiero czwarty build Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafaln84 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Ja tam się nie dziwie. Android 6.0 w dość wczesnej fazie rozwoju. Przecież to dopiero czwarty build [emoji6] A, ja sie dziwie bo tyle jest wersji androida i w niektórych pisze stable czy final czy to 4.4.4, 5.1.1 a, i tak nikt nie pomyślał zeby mmsy działały tak jak w Stock. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo75 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Mało tego. Nie spotkałem żadnego ROM'u Cyanogena, w którym działały by MMS'y :-( A przecież są one bardzo popularne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DusieK Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Resurection Remix Rom na LP najnowsze wersje, gdzie indziej nie znajdziecie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KitLer Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 To jest bolączka cyanogenmoda. Co lepiej powiem, że na moim starym miniaczu na cm 10.1 działały, a na 10.2 już nie. Ponieważ właśnie od 10.2 zaczął się problem z MMS z tego co pamietam W customach opartych o stocka działa *potwierdzone* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemo75 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Próbowałem zainstalować Resurrection-Remix-LP-v5.5.9-20151122-i9305 (przez TWRP) i mam ciągle komunikat unmount of /system failed no such volume. Masakra :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CyanowyLenovo Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Spróbuj zamontować partycję i instalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robaktychy Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Witam Jestem posiadaczem od kilku dni i napotkałem na kilka problemów. Chciałbym się podpiąć pod temat. Czy w CM13 jest już możliwość wysyłania/odbierania mmsów ? Tak samo nie da się przenosić plików pomiędzy kartą SD a telefonem Pomoże ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DusieK Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Zmień aplikacje do smsow Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Przemo75
Witam,
"Przerobiłem" kilka custom ROM'ów, niestety na żadnym nie działają MMS'y, pomimo prawidłowych ustawień.
Przewertowałem wiele stron w sieci, żeby znaleźć sposób na ich uruchomienie. Niestety bezskutecznie.
Czy jest jakiś sposób, którego nie poznałem (nie znalazłem) żeby jakoś je uruchomić?
24 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi