extremerogo Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Witam, Mam mały problem.. Nie mogę rozpakować obrazu systemu Android N(7.0), Próbowałem wiele metod ale żadna nie zadziałała.. Jest to obraz pod telefon "General Mobile Android One". Potrzebuję dump z tego konkretnie telefonu. Jeżeli ktoś wie jak to zrobić, bądź ma już taki dump to proszę o udostępnienie go Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 powiedz jak probowales? yaffsem czy ext4? dumpa mozesz zrobic przez linuxa. zmontowac plik img i operowac na nim jak po pendrive. na stacku masz o tym temat : http://stackoverflow.com/questions/8663891/how-to-mount-the-android-img-file-under-linux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremerogo Opublikowano 27 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 @dasiek super, dzięki spróbuję próbowałem zamieniać plik system.img na ext4 potem chciałem go eksplorować przez "DiskInternals Linux Reader" ale cały czas wywalało jakiś error, próbowałem też przez Ext4unpacker, ImgExtractor, ext2explore.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 od androida 4 albo 4.1 obrazy sa standardowo pakowane ext4, wiec warto te wlasnie pliki sprobowac otworzyc jakims EXT4explorerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremerogo Opublikowano 27 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 A wcześniej jak były pakowane? Nie mogę sobię poradzić z tym linuxem :/ Troche zielony jestem pod względem obsługi Ubuntu, skąd wziąć np. simg2img? Mógłby mi ktoś to wytłumaczyć po kolei jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 próbowałeś tym? http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2294909 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremerogo Opublikowano 27 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Tak próbowałem, ale ext4unpacker wywala error "List index of bounds (0)" :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 skąd masz obraz Nki? z SDK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi