CleanMaster Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Witam. Mam zablokowany bootloader i nie mogę go odblokować przez komendę FASTBOOT OEM UNLOCK. Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mitlex Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Witam, do jakiej procedury się stosowaleś? Czy masz zainstalowane najnowsze sterowniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 To jest samsung.... Na pewno ma blokowany bootloader?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CleanMaster Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Tak to jest Samsung. Dokładnie Samsung Nexus I9023. Ja to robię tak, w folderze gdzie mam adb.exe itp, uruchamiam cmd z prawami administratora z folderu w ktorym jest adb. I gdy się to uruchomi, wpisuje fastboot oem unlock i wychodzi failed. A co do sterowników to powiem szczerze że szukałem i nie mogę odnaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Zwykłe samsunga muszą działać. To ich produkt. Faktycznie miał blokowany bootloader- patrze ze swojego bloga. http://androidos.webig.pl/root-recovery/nexus-s-i9023-sl-odblokowanie-bootloadera-2/ Pokaż screena z tego loga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mitlex Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Wpisz polecenie fastboot devices Aby sprawdzić czy masz podlaczone urządzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CleanMaster Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Fastboot devices pokazuje że urządzenie jest podłączone. Numer pokazany w cmd zgadza się z SERIAL NUMBER w telefonie. Przy okazji skorzystałem z Twojego poradnika i nic nie pomogło. Jak jest locked tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mitlex Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Czy okno polecenia otwierasz w folderze nsfiles? https://drive.google.com/file/d/0B46yaD9nFJdcUFV4RkJ2LVZPZmc/view?pli=1 Pobierz i wypakuj na pulpicie i wejdź w ten folder kliknij prawym przyciskiem myszy w tym folderze i otwórz okno polecenia tutaj Następnie wpisz komendę która nie działała pamiętając żeby tel był w trybie fastboot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CleanMaster Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Zapewne ten link do dysku google pozyskałeś z tej stronyhttp://forum.xda-developers.com/nexus-s/general/nexus-s-guide-unlock-bootloader-root-t2034264 I od razu mówię że nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Czy system na pc nie utrudnia Ci tego? Win 8/ 10? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mitlex Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 @CleanMaster tak dokładnie tak ? podsuwam pomysły iż zawsze coś może pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CleanMaster Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Windows 10 :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CleanMaster Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 I co mam zrobić? Gdy uruchomię PC z tymi ustawieniami to zobaczyć wtedy czy fastboot oem unlock zadziała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 spróbuj zainstalować to czego nie mogłeś, podane wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CleanMaster Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 No i nie działa. Będę próbował to zrobić na XP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
CleanMaster
Witam. Mam zablokowany bootloader i nie mogę go odblokować przez komendę FASTBOOT OEM UNLOCK. Co robić?
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi