Skocz do zawartości
  • 0

[LG G2] Brak polecenia

Gość Barteeg

Pytanie

Gość Barteeg

Witam, kiedyś miałem problem z moją G2, mianowicie jak chciałem wgrać recovery przez program ROM MANAGER wyskakiwal fatal error. Dzisiaj znowu spróbowałem, wgrało się, i jak klikam uruchom w trybie recovery pojawia sie znaczek androida i poniżej "brak polecenia"

-Roota mam, a przy bootloaderze jest napisane: "unknown" pomocy

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Gość Barteeg

a mógłbyś podrzucić link jak odblokować bootloadera? proszę.. 

hmm?

12 minut temu, DaRkShAdOw napisał:

odblokuj bootloader i wgraj recovery wg poradnika na forum.

13 minut temu, DaRkShAdOw napisał:

odblokuj bootloader i wgraj recovery wg poradnika na forum.

mógłbyś podrzucić link jak go odblokować?

• 0

zainstaluj to

i wrzuć do folderu c:/adb plik recovery.img z tej paczki https://dl.twrp.me/g2d802/twrp-2.8.6.0-d802.zip.html wprowadź g2 do trybu fastboot - w folderze adb przytrzymaj shift i kliknij ppm po czym otwórz okno polecenia tutaj i wpisz adb reboot bootloader, jak już będzie w trybie fastboot to wpisz fastboot flash recovery recovery.img

• 0

fastboot, czyli coś podobnego jak download mode, ale w download mode wgrywasz oryginalne oprogramowanie a w fastboot, recovery, kernele, odblokujesz bootloader itp , zainstalowałeś to z poradnika ?

• 0
Gość Barteeg

zainstalowalem, wrzucilem recovery.img do adb i biore sie do roboty :D

wpisałem po czym: 

C:\adb>adb reboot bootloader
adb server is out of date.  killing...
* daemon started successfully *

następnie telefon sie zresetował (?)

• 0

Ale o kiedy w G2 jest dostępny fastboot? :v fastboot uruchamia się dopiero wtedy, gdy pliki boot.img, aboot.img itp. gryzą się z telefonem np. gdy zainstalujesz rom F320L na D802. Nie wgrywaj żadnymi ROM Managerami recovery na G2, od tego jest Autorec ;) Telefon wstaje? W najgorszym wypadku flashujesz stock od nowa. Poza tym, recovery się nie wgrało. Jeżeli jest robocik i pod nim jest napisane "brak polecenia" to jest stockowe recovery. 

• Lubię to 1

• 0

normalnie zresetował? do systemu ?

@extremerogo tak myślałem że nie ma, ale coś w internecie na ten temat było i chlapnąłem, że jest, ale cóż masz ten tel, to będziesz wiedział co i jak, w Twoje ręce powierzam ten wątek :P

• Lubię to 1

• 0
6 minut temu, DaRkShAdOw napisał:

normalnie zresetował? do systemu ?

@extremerogo tak myślałem że nie ma, ale coś w internecie na ten temat było i chlapnąłem, że jest, ale cóż masz ten tel, to będziesz wiedział co i jak, w Twoje ręce powierzam ten wątek :P

G2 jak i G3 (i chyba G4) to telefony w których normalnie nie jest dostępny fastboot :P, lecz tylko G2 zawsze da się naprawić, chociażby nie wiem jak uceglony był :D

• Lubię to 1

• 0
Gość Barteeg

zrobiłem hard reset, zrootowalem sprobowalem do recovery i nie dal sie flashowac rom, nie zauwazylem i przeciagnalem a pod nim byl napis flash super su, teraz telefon resetuje  sie na logo lg, pomocy! :( 

• 0
Gość Barteeg

dobre wieści, przywróciłem przez lg support tool! :D 

a teraz co zrobić: wyskakuje mi błąd że albo w archiwum brakuje pliku, albo zrobic hard reset

zmienialem romy wedlug daty - nic, hard reset - nic   

tu lap : 

20160303_183707.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz - Warunki użytkowania, Polityka prywatności