Hampciorek Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Mam takie pytanko. A mianowicie jestem użytkownikiem SGS4 z Orange ?. Czy jest możliwość odblokowania BL i wgrania jakiegoś okrojonego oprogramowania? Pozdrawiam i dzięki za jakąkolwiek pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Witaj, temat został poprawiony zgodnie z regulaminem. Następnym razem tworząc temat zapoznaj się z tematem Jak zakładać temat. ----- A masz zablokowany bootloader?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mitlex Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Z tego co pamiętam to nie ma jeszcze metody na odblokowanie bootloadera od orange. Z tego co wiem to plus tmobile orange mają ten sam Kernel w swoich urządzeniach, wiec jedynie będziesz mógł zainstalować oryginalne oprogramowanie od tych producentów. Dopóki ktoś mądry na XDA nie znajdzie sposobu na odblokowanie bootloadera to nikt tego nie udostępni. Sony daje możliwość odblokowania przez fastboota, zaś orange blokuje go tak jakby podwójnie. Pozostaje Ci wgranie xposed i nic wiecej nie będziesz mogl zrobić. Nie wiem ale może w serwisie orange jest możliwość odblokowania bootloadera, musiałbyś się dopytac albo zadzwoń do nich jeszcze dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Tylko, że Samsung nie ma zablokowanego bootloadera. Jak już to w Sony blokował możliwość odblokowania bootloadera. W samsungu jest nieco inna zasada. Miałem samsungi od Orange i nie miały takich blokad. A jak już blokują to simlock 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hampciorek Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Nie wiem nawet czy jest zablokowany. Kiedyś bawiłem sie na Xperii Neo V. Myślałem że wszystkie tel od Orange mają zablokowany BL. Ale dzięki za info ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Chyba tylko Sony od orange mają zablokowane bootloader. Samsungi w ogóle takich blokad nie mają, co najwyżej w wersji Verizon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Hampciorek
Mam takie pytanko. A mianowicie jestem użytkownikiem SGS4 z Orange ?. Czy jest możliwość odblokowania BL i wgrania jakiegoś okrojonego oprogramowania? Pozdrawiam i dzięki za jakąkolwiek pomoc
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi