extremerogo Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 ANI JA ANI FORUM NIE BIERZEMY ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA USZKODZONE TELEFONY, MARTWE KARTY SD ITP. POPRZEZ ZŁE KORZYSTANIE Z PORADNIKA! WSZYSTKO ROBISZ NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ! Odblokowanie bootloadera wiąże się z utratą gwarancji na telefon, więc zastanów się 7 razy zanim to zrobisz Odblokowanie bootloadera Wymagania: Mail, Telefon, Paczka z ADB Chęci. Do dzieła! Pierwsze co musimy zrobić, to wydobyć kod produktu z telefonu. Wyciągniemy go przy pomocy dialera wpisując kod: *#*#1357946#*#* Przepisujemy kod, następnie musimy napisać maila na adres: mobile@huawei.com. Treść maila powinna być taka (koniecznie po angielsku): Witam chciałbym odblokować bootloader w moim Huawei Ascend G7 Dane: Imei: Tutaj wpisujemy imei; Kod(numer) produktu: Serial Number(S/N): Imię i nazwisko: Numer telefonu: Po napisaniu maila, możecie czekać nawet do kilku tygodni, w zależności od chęci Huawei Gdy przyślą wam maila, uruchamiacie opcje programistyczne, podpinacie pod kompa, w ADB wpisujecie komendę aby zrebootować do bootloadera, wpisujecie komendę: Fastboot oem unlock (wklejacie kod z emaila zwrotnego od Huawei) i tyle. Sam nie testowałem tej metody, jeżeli napisałem coś źle to proszę o poprawienie Thanks to @BoHasssoN from XDA Link do oryginału: http://forum.xda-developers.com/android/general/huawei-ascend-g7-t2871908 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Pomocowy wątek : [ Bardziej rozbudowany] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi