mateo12293 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Kiedy będzie Cyanogenmod dla Samsunga Galaxy J1 (SM-J100H) ? czy są jakieś w ogóle sposoby aby zainstalować CZYSTEGO androida? tzn. z custom launcherem, UI też customowe, itp. Patrzyłem na jakieś portowanie ROM'u, to chyba jakaś podmiana jeśli się nie myle?, kompletnie jestem w tym zielony ale na instalacji romów się znam. Proszę o odpowiedź . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Witaj, temat został poprawiony zgodnie z regulaminem. Następnym razem tworząc temat zapoznaj się z tematem Jak zakładać temat. Jakieś ma wsparcie ale słabiusieńkie. Ten telefon ma tak parszywe bebechy, że komukolwiek odradzałbym zakup. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitLer Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Wątpie czy ktoś się za to weźmie... Telefon wypuszczony na najbiedniejsze rynki to podchycił ten najbiedniejszy czyli Polska... U mnie w media markcie ten telefon kosztował 449 ZŁ!! Co do wsparcia to straaaaaaaaasznie słabiusienkie. Gdyby ten telefon wyszedł w 2012 to może. A tak to się raczej nie spodziewaj... Jedynym wyjściem będzie chyba Nova Launcher i tyle... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Ja jak dostałem do naprawy to zrootowalem i pokasowalem zbędne apki i tyle a telefon dalej zamulal mimo, że nie miał nic zainstalowanego oprócz tych systemowych 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo12293 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 2 godziny temu, DaRkShAdOw napisał: Ja jak dostałem do naprawy to zrootowalem i pokasowalem zbędne apki i tyle a telefon dalej zamulal mimo, że nie miał nic zainstalowanego oprócz tych systemowych No właśnie ja też to samo mam, niby żadnej apki a i tak zżera cały ram... tylko z 60 mb zostaje i tyle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 No właśnie.. Ja na Twoim miejscu bym go sprzedał i kupił sobie coś normalnego, bo ten to nawet do samego dzwonienia i smsowania się nie nadaje. Ma tylko fajny aparat i w ogóle wygląd, ekran i tego typu sprawy ale samo urządzenie jako smartfon to porażka. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo12293 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 (edytowane) 2 godziny temu, DaRkShAdOw napisał: No właśnie.. Ja na Twoim miejscu bym go sprzedał i kupił sobie coś normalnego, bo ten to nawet do samego dzwonienia i smsowania się nie nadaje. Ma tylko fajny aparat i w ogóle wygląd, ekran i tego typu sprawy ale samo urządzenie jako smartfon to porażka. A portowanie? bo teraz spróbuję przeportować ROM z Androidem 5.0.2 dla Galaxy Core 2 na J1, Bo mówię... jestem w tym kompletnie zielony, a jakby ściągnąć czystego Androida powiedzmy 4.4.4 Custom, taki jak instaluje się na VirtualBox, to da radę zainstalować? Edytowane 24 Stycznia 2016 przez Pawliniak Formatowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Jeżeli nie masz pojęcia o samej strukturze oprogramowania. Tworzenie bazy romu dla swojego telefonu będzie bardzo trudne, ale jak to mówią wszystko jest możliwe. Kilka poradników możesz znaleźć http://forum.cyanmod.pl/forum/449-tutoriale/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitLer Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Gdybym teraz miał do wyboru to J1 a moją starą Mini 2 i tak bym wybrał mini 2 xD W tej cenie możesz kupić już naprawde niezłe używki. Tak jak @DaRkShAdOw ja też Ci radzę. Sprzedaj i kup coś normalnego. Ja bym się tym nie bawił. Po portowaniu (jak się uda) I tak wolnego będzie nie więcej niż 150 MB RAM co i tak jest chore. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Na chwile obecną temat uzyskał odpowiednie odpowiedzi zamykam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi