kukubara Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Czesc Jesli mozna mam kilka pytan odnosnie CyanogenMod i Motoroli E LTE... Mam w tej chwili telefon bez LTE i to jest glowny powod rozgladania sie za innym telefonem - musze miec LTE zeby od lutego korzystac z niego jako dawcy internetu na wyjazdach - moge korzystac tylko z netu przez GSM i musi to byc LTE z roznych powodow.. I tu pytanie dotyczace samego telefonu - czy nie wystepuja jakies problemy gdy telefon dluzej pracuje jako modem/router LTE udostepniajac siec? Nie przegrzewa sie przypadkiem gdy jest jednoczesnie ladowany??? Teraz kilka pytan odnosnie CM - czy wszystkie funkcje tego telefonu dzialaja _bezblednie_ po zainstalowaniu CM? Nie chcialbym sie wkurzac bardziej niz na oryginalnego Androida Telefon bede kupowal nowy wiec istotna bylaby mozliwosc backupu fabrycznego systemu - czy da sie to zrobic zeby w razie "W" przywrocic telefon do fabrycznego stanu? I jeszcze jedno pytanie odnosnie CM - czy w tej wersji systemu mozna nie instalowac / wywalic rozne nieuzywane aplikacje ktore mnie irytuja jak Hangouts, Google+, Gmail i inne? Z gory dziekuje za odpowiedzi Kukubara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Witam. Chyba napiszę poradnik opisujący różnice pomiędzy stockiem a custom romem. 1. Co do błędów, to możesz mieć instrumentalne przypadki. Twój telefon może się grzać jedynie od gier 2. Co do lte, to zależy od usługodawcy, czy w twojej okolicy działa te pasmo. 3. W CM będziesz miał problemy z mms-ami, nie chce ich wysyłać, ani odbierać. Mogą wystąpić też inne błędy- ale ciężko wymyślać jakie to 4. Każdy telefon można przywrócić do stanu fabrycznego. 5. Pliki systemowe możesz wywalić nawet na zROOTowanym stocku. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kukubara Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Dziekuje za odpowiedz... ad. 3 Czy problem z MMSami to cecha CM jako takiego czt tego konkretnego telefonu i CM? ad. 4 Jak skomplikowane jest wgranie fabrycznego Androida (w razie wycofania sie z CM)? Czy trzeba najpierw zapisac obraz telefonu do pliku (przed instalacja CM) i potem ew. wgrac czy robi sie to jakos inaczej? Pozdrawiam kukubara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 MMS- to bolączka każdego CM. Wgrywanie firmware. Pobierasz plik z romem i stosujesz sie do instrukcji. U nas akurat nie ma do moto e lte tego opisu. Kopie danych również można zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kukubara Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 I nie ma zadnej nadziei na dzialajace MMSy? W sumie korzystam raz na jakis czas... OK, telefon prawdopodobnie kupie, pozniej zobacze czy mi firmowe Andek spasuje czy nie dzieki k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Temat został zakończony. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Pamiętaj jeden temat jeden problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kukubara
Czesc
Jesli mozna mam kilka pytan odnosnie CyanogenMod i Motoroli E LTE...
Mam w tej chwili telefon bez LTE i to jest glowny powod rozgladania sie za innym telefonem -
musze miec LTE zeby od lutego korzystac z niego jako dawcy internetu na wyjazdach -
moge korzystac tylko z netu przez GSM i musi to byc LTE z roznych powodow..
I tu pytanie dotyczace samego telefonu - czy nie wystepuja jakies problemy gdy telefon
dluzej pracuje jako modem/router LTE udostepniajac siec? Nie przegrzewa sie przypadkiem
gdy jest jednoczesnie ladowany???
Teraz kilka pytan odnosnie CM - czy wszystkie funkcje tego telefonu dzialaja _bezblednie_
po zainstalowaniu CM? Nie chcialbym sie wkurzac bardziej niz na oryginalnego Androida
Telefon bede kupowal nowy wiec istotna bylaby mozliwosc backupu fabrycznego systemu -
czy da sie to zrobic zeby w razie "W" przywrocic telefon do fabrycznego stanu?
I jeszcze jedno pytanie odnosnie CM - czy w tej wersji systemu mozna nie instalowac / wywalic
rozne nieuzywane aplikacje ktore mnie irytuja jak Hangouts, Google+, Gmail i inne?
Z gory dziekuje za odpowiedzi
Kukubara
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi