NeoCM Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 [LG G3s] Patched Bootloader dla KitKat i Lollipop Modyfikacja pozwala na zmodyfikować bootloader. Powiedzmy, że daje możliwość instrumentalnego odblokowania bootloadera, dzięki któremu będziemy mogli wgrać zmodyfikowane recovery np. TWRP z pozycji fastboot-a. Modyfikację wykonujesz na własne ryzyko!!! Wymagania: W pełni działający ROOT Terminal emulator Pobierz: Dla KitKat wersja systemu v10g aboot_G3s_D722_v10g_patched.zip Dla Lollipop wersja systemu v20a aboot_G3s_D722_v20a_patched.zip Dla Lollipop wersja systemu v20a aboot_G3s_D724_v20a_patched.zip Instrukcja: Pobierz odpowiedni plik na swój telefon (sprawdź wersję telefonu, która posiadasz) Pobrany plik wypakuj i umieść na sdcard (bez folderu) Odpal terminal emulator (pobrany ze Sklepu Google) Wpisz w terminal : su dd if=/sdcard/aboot.bin of=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/aboot Koniec! xda: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=61212389&postcount=93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymoteusz Wójcikiewicz Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Mam wersję ROMu v10c, nigdzie nie mogę znaleźć wersji v10g, lub v20a, ponieważ linki na stronie z ROMami do LG nie działają. Czy jak zainstaluje to na v10c, to nie będzie działać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Nie mam aż takiej wiedzy w tym zakresie - nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymoteusz Wójcikiewicz Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Od razu mówię, że wszystko zadziałało. Czyli spokojnie można instalować również na v10c Pozdrawiam i wielkie dzięki dla @NeoCM za nieocenioną pomoc! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jafofx Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 A jeśli ta metoda u mnie nie działa? Nie znaleziono katalogu????? LG D722 KITKAT 442 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzery Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Musisz mieć kartę microsd w telefonie, inaczej nie zabangla. Jeśli ja masz, to możesz mieć inny adres. Ja zamiast /sdcard/ miałem bodajże /external_SD/. Wejdź w kartę pamięci menedżerem plików, znajdź aboot i sprawdź jaki dokładnie ma adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jafofx Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Dzięki sprawdzę, dam znać jak poszło. Super, dzięki wielkie. Poszło jak powinno. Nie pomyślałem o tym, a powinienem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkMeteor Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Ktoś się może orientuje czy jak mam D722 i v20b to mogę wrzucić 20a? Nie mogłem znaleźć nigdzie odpowiedniej wersji, dla tego pytam. Edit: Zaryzykowalem i działa Więc jeśli ktoś się nad tym zastanawia, to śmiało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Dzięki za info kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro9x Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Sorki za odgrzebanie tematu ale byłem zmuszony wrać stocka firmware bo cyan się wywalił i jest to wersja v20b. Nie idzie zrobić bootloadera dla tej wersji, próbowałem na kilku plikach aboot.bin. Wszędzie jest abbot bin dla v20a. Miałby ktoś zachowaną instalkę kdz dla v20a lub jakiegoś patcha dla wersi v20? Dodam że roota robię przez Kingroot i dalej przez terminal próbuję bootloadera odblokować ale przy reboot to bootloader restartuje mi system. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johhny95 Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Próbował ktoś na versji v20d? Nigdzie nie moge znalleźć pliku dla tego systemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
android_reg_edit Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Jeżeli nie ma na XDA to nie ma nigdzie. Pewnie ta wersja jest już nieaktualna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johhny95 Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Jest to najaktualniejsza wersja chociaż ma juz chyba 2 latra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoguHD Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Czy jeśli po napisaniu komendy w Terminal Emulator pojawi mi się to: 2048+0 records in 2048+0 records out 1048576 bytes transferred in 0,386 secs (2716518 bytes/sec) to wszystko poszło dobrze? Jeśli tak, to czy jest to informacja o transferze danych? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Powinno byc okej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi