lweon Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Cześć, podczas próby wykonania polecenia push w adb wyskakuje "device not found". Wygląda to tak: leon@leon:~$ adb devices List of devices attached LGD855******* device leon@leon:~$ adb shell shell@g3:/ $ adb push cm-12.1-20151117-SNAPSHOT-YOG7DAO1K8-d855.zip /sdcard/ error: device not found 1|shell@g3:/ $ Jak można rozwiązać ten problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1 lweon Opublikowano 1 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Jak "adb push /home/leon/jakiśfolder/file.zip /sdcard/"? Okej, ogarnąłem, moja wina. Wpisałem tak na początku kilkakrotnie i za każdym razem się wieszało. Dziękuję bardzo, wszystko już poszło sprawnie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kelan Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 A masz zainstalowane sterowniki ADB? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zaraz zaraz.. Skoro używasz adb shell to po co ci na początku te adb? Zrób tak: podłącz telefon, wpisz adb devices, jak wykryje to wpisz adb push file.zip /sdcard/ Powinno pójść @up przecież na początku jest na liście podłączonych urządzeń 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lweon Opublikowano 1 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Jeśli dobrze rozumiem to w przypadku jak urządzenie jest wykrywane przez adb to są sterowniki? Czy o coś takiego chodziło (bo chyba nie udało mi się zrozumieć): leon@leon:~$ adb devices List of devices attached LGD855b9073550 device leon@leon:~$ adb push cm-12.1-20151117-SNAPSHOT-YOG7DAO1K8-d855.zip /sdcard/ cannot stat 'cm-12.1-20151117-SNAPSHOT-YOG7DAO1K8-d855.zip': No such file or directory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 extremerogo Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 1 godzinę temu, lweon napisał: Jeśli dobrze rozumiem to w przypadku jak urządzenie jest wykrywane przez adb to są sterowniki? Czy o coś takiego chodziło (bo chyba nie udało mi się zrozumieć): leon@leon:~$ adb devices List of devices attached LGD855b9073550 device leon@leon:~$ adb push cm-12.1-20151117-SNAPSHOT-YOG7DAO1K8-d855.zip /sdcard/ cannot stat 'cm-12.1-20151117-SNAPSHOT-YOG7DAO1K8-d855.zip': No such file or directory Ty dobrze w ogóle robisz? Najpierw wpisujesz "adb devices" i potem "adb push" i przeciągasz ten plik do cmd(wtedy będzie pełna ścieżka do pliku) i enter. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Temat został zakończony. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Pamiętaj jeden temat jeden problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
lweon
Cześć,
podczas próby wykonania polecenia push w adb wyskakuje "device not found". Wygląda to tak:
Jak można rozwiązać ten problem?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi