DusieK Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Przedstawiam wam CyanogenMod 13 - oficjalny na wasze S4 mini Wymagania: CWM/TWRP ROOT Pliki do pobrania Rom [TUTAJ] Gapps [TUTAJ] Instalacja: Robimy Backup (zalecane) Wchodzimy do Custom Recovery Robimy wipe data/cache Flashujemy paczke z romem i gappsami Reboot system 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitLer Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Dopiszesz co działa/co nie działa? Chyba, że przed świętami nie masz czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Wziąłem to z oficjalnej strony download cm więc zbytnio nwm, codziennie sie cos zmienia, dziennie update itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiloX Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Witam, zainstalowałem najnowszą wersję i niestety jest problem z rootem. Czasami wywala aplikację ustawień. Ogólnie telefon śmiga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 25 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Bug romu, wersia Nightly i ciągle aktualizowana, poczekaj na kolejna wersie możliwe ze developer za pare dni to naprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebachuck15 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Czy jest możliwość wgrania tego CM Philz recovery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Mozesz sprobowac. Ale musi byc najnowsze. Ogolem cm najlepiej wspolpracuja z twrp - dlatego je polecamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebachuck15 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Mam najnowsze jakie były a wgrałem je bo wystarczyło zainstalować Rashr Tool ze sklepu play Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heavymetal3 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Jedno małe pytanie , dlaczego jeśli skonfiguruje kartę pamięci jako pamięć dodatkowa , system ja formatuje i wszystko działa jak należy oprócz aktualizacji OTA ,telefon uruchamia sie w trybie recovery i nie widzi żadnej pamięci , recovery jest CWM ten najnowszy i cyan 13 , jak karta działa w trybie normalnym nie ma problemów, jak to ugryżć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebachuck15 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 ja chyba poczekam na wersje stable bo nwm jak będzie się telefon sprawował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkurzonylolo Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Nie wiecie przypadkiem jak naprawić ROOTa w CM13? Coś mi się skopało i straciłem uprawnienia. W ustawieniach mam włączony dostęp aplikacji i ADB ale nie działa. Próbowałem Kingo, Oneclick i jakichś rootkitów ale wszystko na nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zainstaluj jeszcze raz na czysto CM13. Powinno to pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkurzonylolo Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Właściwie to po przeinstalowaniu CM z powodu zwiechy po instalacji gapps stracił się ROOT. Próbowałem dziś jeszcze raz i nic to nie dało. Możliwe że to nowe recovery jest problemem? Przed aktualizacją na CM 12 było wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 To w takim azie spróbuj przez starsze Recovery. Zobacz czy pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 A masz aplikacje supersu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkurzonylolo Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Mam Supersu ale też wywala mi że nie mam dostępu do roota i nie mogę zrobić binary update. Właśnie będę próbował z TWRP. Może pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Spróbuj tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkurzonylolo Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Nie działą mi ta opcja po aktualizacji do cm13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Spróbujecie jeszcze wgrać to przez TWRP https://download.chainfire.eu/696/SuperSU/UPDATE-SuperSU-v2.46.zip Jeżeli to nie pomoże, to jest wina romu. Na cyanogenmod.org też piszą o takich sytuacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkurzonylolo Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Coś pisali żeby zrobić roota przez odina tylko nie podali jaki ma być update. Narazie wgrałem TWRP i użyłem opcji "fix permission" tylko nie jestem pewien czy naprawia roota czy go usuwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Nie usuną go, bo supersu jest częścią systemu CM. Ogółem te całe CM 13 jest wadliwe, zespół CM szybko zajął się nową wersją Android M.W pprzypadku innych wersji mineło jakieś 2-3 miesiące zanim zaczęły się pojawiać nowe romy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkurzonylolo Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 W takim razie trzeba wrócić do CM 12. Za dużo nerwów mnie to kosztuje Chyba że znajdę rozwiązanie to dam znać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyniek Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Panowie, jak działo rom? Nie mam możliwości na razie go zainstalować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Ponoć Cm 13 ma dużo bugów i na niektórych modelach jest problem z kartą sim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkurzonylolo Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 10 godzin temu, Hyniek napisał: Panowie, jak działo rom? Nie mam możliwości na razie go zainstalować... Sprawnie Wrzuciłłęm od zera CM12 i przez CMupdater z powrotem do 13 i jak na razie chula wszystko. Wydajność wzrosła o 1/3 w stosunku do stockowego romu (29880 pkt. w Antutu) a od CM12 różni się niewiele. Kartę pamięci można ustawić jako wewnętrzną tylko trzeba się liczyć z formatem. Kuleje jedynie zużycie energii. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi