CyanowyLenovo Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Uwaga! Pamiętaj że każda ingerencja w telefon może spowodować jego uszkodzenie. Ja jak i całe forum nie ponosimy odpowiedzialności za usterki. Witam! Przedstawiam Wam ROM Maxi CM na LG G3S. Instalacja: 1.Robimy Nandroid Backup 2. Robimy tzw. Full wipe zawiera on : -Wipe Data -Factory Reset -Wipe Dalvik\ART -Format System -Format Preload (ewentualnie) 3. Wchodzimy w Install→ wchodzimy w odpowiednią ścieżkę z naszym ROM'em→ przesuwamy suwak „Swipe to Confirm Flash" 4. Gapps: Wchodzimy w Install→ wchodzimy w odpowiednią ścieżkę z naszymi Gapps'ami→ przesuwamy suwak „Swipe to Confirm Flash" Co zawiera: MaxiCM Settings MaxiCM UI MaxiCM Performance Removed at this time for bugs APP OTA Fast Charge Android 5.1.1_r37 Snap Camera Smartcover Tweaks Toast Animation ART flags Double tap 2wake Wi-Fi Camera Pie Control Audio Bluetooth GPS MaxiSetup Bootanimacion MaxiCM OMX SELinux Permissive USB tethering Wifi hotspot Vibratin Led F2FS NFC Flash FM MaxiWallpapers Kernel 3.4.110 I/O Boost NEON support Kernel OC CPU and GPU Ril 4G Bugi: FM ADB** (USB Windows) Changelog: Spoiler Update Android 5.1.1_R37 Update Security Patch April Update sources And more! Download: ROM: https://ny1.androidfilehost.com/dl/TZeL7IFKOgata2wBCnH3vA/1460300065/24459283995315068/MaxiCM-5.1-20160407-OFFICIAL-jagnm.zip Gapps: https://www.androidfilehost.com/?fid=24269982087012644 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna1 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Mówiąc poradnik szczerze mówiąc, liczyłem na coś podobnego do tematu [LG G3 s] Wgrywanie czystego firmware/ systemu LG Flash Tool , ale ok... Mam pytanie bo wpisuje w wyszukiwarkę i nie mogę znaleźć nic na temat nandroid backup jak i full wipe. Czy w poradniku można by wstawić linki z odnośnikiem do tych zagadnień?? Ponieważ póki sam rozpracuje ten poradnik, to może mi to zająć naprawdę dużo czasu, a wierzę że pomogłoby to na pewno nie tylko mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Kolego. Zauważ, iż my poświęcamy czas na to, aby taka jednostka jak ty "zobaczyła, iż coś jest dostępne" na dany telefon. Jeżeli mamy do czynienia z telefonami, które mają znikomy support i szukamy cokolwiek..to dużym sukcesem można nazwać "umieszczenie czegoś na forum" Ja nie lubie osobiście LG, bo często robi problemy przy wgrywaniu stock firmware, czy odblokowaniu bootloadera, czy wgraniu CWM. Nawet jak Ci napiszemy poradnik słowo w słowo, zapytasz "czemu nie chce się mi wgrać... i wywala błąd" Ps. na forum masz instrukcje z rootem, i CWM. Więc ten temat jest na miejscu moim zdaniem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymoteusz Wójcikiewicz Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Mam pytanie. Chcę zainstalować ROM z tematu, natomiast mam zainstalowane recovery CWM i kiedy wchodze w zakladke install, nie widać wgl mojej karty SD, widzi tylko 'internal storage', które musze przecież sformatować. Jak więc zainstalować ten ROM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 5 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zainstaluj TWRP zanim zabierzesz ię za instalację tego ROM'u. To powinno załatwić problem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymoteusz Wójcikiewicz Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zainstalowałem recovery stąd : To nie jest TWRP? Jeśli nie, to czy mogę poprosić o link co mam dokładnie zainstalować? Bardzo Was przepraszam, ale jestem zielony w tych tematach! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 U nas nie widze twrp na forum. Poszukam pozniej, jak cos to ci wrzuce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymoteusz Wójcikiewicz Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Dzieki, czekam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Dodałem. Możesz próbować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymoteusz Wójcikiewicz Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Po kilku dniach uzytkowania tego ROMu zauwazylem z takich bardziej wkurzajacych rzeczy, ze nie wyskakuja powiadomienia z niektorych aplikacji takich jak gmail, lub whatsapp, czasem tez messenger. I nie ma tez funkcji do quick circle case. Jesli ktos ma sposob na te rzeczy to prosze o podpowiedzi! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzery Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale jeżeli tylko LG korzystają z QuickCircle to nie będzie w żadnym romie który nie jest dedykowany? Takie rzeczy to chyba tylko na stockach od LG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Niestety wtedy tego nie będzie. Coś za coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi