CeZiK_ Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Witam, obecnie posiadam oryginalne oprogramowanie od Samsunga (Android 4.1.2), a chciałbym wgrać CM11 KitKat 4.4.4 (NovaFusion). Co do samej instalacji to potrzebny jest root? czy wgrywam tylko CWM Recovery, ROM oraz Gapps? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Jaki telefon..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CeZiK_ Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 GT-I9070 (napisałem w tym dziale..) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 tak, ale mi w tapatalku nie wyświetla się dział, a model powinien być w nazwie.. poprawie. na przyszłość stosuj się do regulaminu. i root nie jest potrzebny 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CeZiK_ Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 tak, ale mi w tapatalku nie wyświetla się dział, a model powinien być w nazwie.. poprawie. na przyszłość stosuj się do regulaminu.i root nie jest potrzebny Dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie jeżeli wykonam backup przez CWM to w razie czego mogę wrócić bez problemu na stockowy rom tj. 4.1.2? http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1987313 To recovery jest odpowiednie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CyanowyLenovo Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 @CeZiK_ Jeśli to jest modyfikowany stock to tak, a jeśli nie to raczej nie uda Ci się go przywrócić innym sposobem niż Odin. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 to recovery powinno być oki tak. bez problemu przywrócisz stocka z backupu, ale koniecznie tym samym recovery 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CeZiK_ Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 (edytowane) Udało mi się zainstalować pomyślnie CM11 tylko zauważyłem dwa błędy przy instalacji: E: unkown volume for path [/sd-ext] (przy advanced/"wipe dalvik cache) Przy instalacji Gapps: installer will now exitUnmounting /system, /data, /cacheE:Error in /sdcard/(Status 1)Installation aborted.E: Can't open /tmp/recovery.log Coś poważnego? @Edit Niestety, ale brakuje mi sklepu play czyżby coś z Gapps? Edytowane 28 Listopada 2015 przez CeZiK_ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 gapps się nie zainstalowałyspróbuj innych, albo najlepiej z tego forum http://cyanmod.pl/gapps 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CeZiK_ Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Było tam właśnie logo Androida z czerwonym wykrzyknikiem. Pobrałem Gapps dla CM11 z Twojego linku. Co do instalacji to muszę robić "wipe data/factory reset" oraz advanced/"wipe dalvik cache"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 do gapps wystarczy wipe cache partition 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CeZiK_ Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Poszło bez błędów. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CyanowyLenovo Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Temat został zakończony. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Pamiętaj jeden temat jeden problem Jak poprawnie założyć temat -> http://forum.cyanmod.pl/index.php/forum-0/announcement-2-jak-zak%C5%82ada%C4%87-tematy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
CeZiK_
Witam, obecnie posiadam oryginalne oprogramowanie od Samsunga (Android 4.1.2), a chciałbym wgrać CM11 KitKat 4.4.4 (NovaFusion). Co do samej instalacji to potrzebny jest root? czy wgrywam tylko CWM Recovery, ROM oraz Gapps?
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi