aloisy Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Uwaga! Przy przechodzeniu z brandowanego ROM-u operatora na niebrandowany ROM Samsunga należy ręcznie zmienić Product Code na odpowiedni!!!!!!!1. Wchodzimy w USTAWIENIA - APLIKACJE - USTAW. DEWELOPERSKIE i zaznaczamy Debugowanie USB. 2. Pobieramy odina: Odin3-v1.85.zip i rozpakowujemy archiwum.Uruchamiamy go i naszym oczom pokaże się takie okno: 5. Wypakowujemy rom - archiwum bez hasła (wyszukane na samfirmware.com)6. Uruchamiamy telefon w trybie DOWNLOAD (HOME+VOL DOWN+POWER) wyskoczy nam ostrzeżenie - wciskamy VOL UP w celu potwierdzenia. Teraz podpinamy telefon do komputera kablem USB. 7. Ponieważ jest to rom jednoplikowy ładujemy go jako pda, bez repartition i pit-a 8. Wciskamy start i czekamy.9. Po uruchomieniu należy zmienić Product Code. Robimy to w następujący sposób.- wpisujemy w dialerze *#272*IMEI#, gdzie IMEI to numer imei waszego telefonu,- z list wybieramy XEO, to Product Code dla Polski,- wybieramy INSTALL, UWAGA! Wszystkie dane zostaną usunięte,- telefon się uruchomi ponownie robiąc FULL WIPE.Od tej chwili mamy na telefonie czysty soft dla Polski z możliwością aktualizacji w Samsung Kies. Pamiętajcie że robicie wszystko na własną odpowiedzialność! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Wgrywanie Firmware wieloplikowych W Odinie trzeba umieścić pliki nast: PIT-Pit.PDA-PDAPhone- Phone/modemCSC-CSC Firmware do pobrania znajdziesz tu:http://live.samsung-updates.com/index.php?device=GT-I8160 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Koprowski Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Co robię źle, jeśli po udanym wgraniu softu przez odina, telefon zawiesza się na logo i nazwie telefonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Spróbuj wykonać wipe poprzez stockowe recovery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szyman Priatka Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 co robie źle, jeśli po udanym wgraniu przez odina w kółko jest logo samsung i nic sie nie włącza ? Edit ! Hard Reset przez recovery i śmiga ; ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djlozo9539 Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Zawsze hard reset pomaga na takie problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja Pi Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 w moim przypadku nawet nie mam logo a recorvery nie działa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 To znaczy? Opisz dokładnie co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja Pi Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 to tak wgrywałem stocka 2.3.6 bo wszystkie customy mnie denerwowały i po wgrywaniu gdy telefon próbuje się włączyć pisze jedynie modle telefonu i stoi na tym działa tylko download mode bo w przypadku wejścia w recorvery jest to samo co z włączeniem telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Bo do stocka 2.3.6 musisz mieć rom 3plikowy, poszukaj ruski SER 3plikowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja Pi Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 a gdzie mogę taki rom znaleźć?to tak znalazłem już takie coś http://d-h.st/AZN ale niestety nie działa mi opcja download now ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Poszukaj na chomikuj, aczkolwiek, jak jesteś z Poznania mogę Ci na pena zgrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja Pi Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Niestety jestem ze Zgorzelca ale zapytam czy chciało by ci się na dysk Google to wrzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 @Ja Pi spróbuj przez inną przeglądarkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja Pi Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Dopiero teraz ruszyło a próbowałem przez wszystko ale dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 @Ja PiA czy według Ciebie to idealna prędkość internetu do wysłania około 1GB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja Pi Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 ajjj znam ten ból ale już działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Więc tak, na przyszłość polecam wyłączenie adblocka na dev hoscie, wtedy da się pobrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi