zochok Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Witam!Mam Xperie L z uszkodzonym gniazdem usb. Telefon ma oryginalne oprogramowanie od sony (bez żadnych modyfikacji. Root, custom recovery itp.) Chciał bym na ten telefon wgrać CM12 aczkolwiek mam pewne obawy.O ile wgranie roota bez komputera i instalacja CWM lub TWRP to nie jest dla mnie problem ale kłopoty zaczynają się w odblokowywaniu bootloadera. Moje pytanie brzmi następująco - Czy jeśli wgram CM12 z zablokowanym bootloaderem to nie "ocegle" telefonu? Bo flashowanie potem flashtoolem odpada... Proszę o rade i w miarę szybką odpowiedź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CyanowyLenovo Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 @zochok Wgranie z zablokowanym Bootloaderem CM 12.1 jest niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zochok Opublikowano 8 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 A jakaś możliwość odblokowania bootloadera bez PC?? Tu ktoś wgrywał na zablokowanej Xperii U Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CyanowyLenovo Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 @zochok To jest zupełnie inny telefon więc przenoszenie takich metod z XPerii U jest wysoce niewskazane. Masz gwarancję, bądź szukałeś ile kosztują wejścia USB? Można samemu to naprawić jeśli się umie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Poprawiłem nazwe jako i lokalizację tematu, na przyszłość proszę się stosowaać do zasad zakładania nowego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
zochok
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi