xJacub Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 witam jak moge zrobic root androida 5.1 ? xperia m2 d2303. znalazlem poradnik na xda. tylko prosze o przelumaczenie.i czy trzeba wgrywac ten rom od emma. http://forum.xda-developers.com/xperia-m2/general/unlocked-bl-root-sony-xperia-m2-android-t3214498 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 @xJacub wystarczy że sflashujesz pliczek tft przez flashtoola nie musisz używać emmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xJacub Opublikowano 30 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 moglbys wytlumaczyc? czyli musze miec ten system na komputerze co wgrywalem na telefon? wytulmaczysz krok po kroku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 @xJacub już Ci tłumaczę,1.Upewnij się że masz wgrany Lolipop 5.12.ściągnij to mega.nz/#!X15m0DTD!-sELz_bXRVQYxWNhuH5OGBYqCTmP6RfV7p8feTYjtLo 3. wgraj go przez flashtool4. odpal urządzenie w trybie fastboot5. pobierasz TWRP6. przezadb.zip te paczkę flashujesz przez fastboota recovery, lub flashtoolem, jak kto woli7. odpalasz tryb TWRP8. wgrywasz ten pliczekUPDATE-SuperSU-v2.46.zip9.Restartujesz do systemu10.gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xJacub Opublikowano 30 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 jak go mam wgrac przez flashtool. i kierdy mam go podlczyc do kompa. plis opisz go dokladnie kiedy co zrobic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 @xJacub z gwranym lolipopoem wgrywasz ten pliczek tft,potem bootujesz do fastboota i flashujesz recoverynastepnie bootujesz do twrp i flashujesz ten pliczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xJacub Opublikowano 30 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 ten plik wgrywam jakbym system wgrywal tak ? jak potem bootujesz do fastboota i flashujesz recovery. wes to wytlumacz jak dla debili. bo nie ogarniam. ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 @xJacub tak, ten plik tft wgrywasz jak stocka, co do botowania do fastbootavol- i podpinasz pod pc, albo vol+, już nie pamiętam, musi świecic się niebieska dioda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xJacub Opublikowano 30 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 co do botowania do fastboota nie rozumiem podlączam telefon do kompa zapala sie czerwona dioda i klikam volume - i nic sie nie dzieje. tak jest z + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 @xJacub jak będzie niebieska dioda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xJacub Opublikowano 30 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 mam niebeiska diodei teraz mam wgrac plik bootloader ?i w falshtool jak biore pioruna to co mam wybrac ? flashmode czy fastbnoot modete paczkę flashujesz przez fastboota recovery, lub flashtoolem, jak kto woli czyli biore piorun i klikam flashmode tak jakbym wgrywal system tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 tft wgrywasz przez flashmode czyli zielona dioda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xJacub Opublikowano 30 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 jak to zielona dioda ? to znaczy? czyli pdlaczam do kompa i nic nie robie. i pozniej wybieram flashmode tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Georgi84 Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Odpalasz Flashotoola, klikasz na ikonę pioruna, wybierasz tryb flashmode i wybierasz plik .tft z softem. Później podłączasz telefon z wciśniętym vol-, flashowanie powinno ruszyć. Do wgrywania Andka 5.1.1 sugeruje używać najnowszego Flashotoola, bo na starszej wersji miałem problemy...Plik z softem wrzuć do folderu C/Flashotool /firmware lub w najnowszej wersji do moje dokumenty/.firmware (prawdopodobnie jest to folder ukryty,wiec trzeba zaznaczyć odpowiednią pozycję w opcjach folderów )Edit. Do fastboota wchodzisz podłaczając USB do telefonu z wciśniętym vol+ ale to Cie nie interesuje.Jakby co to pod zaślepką od karty SD i sim masz przycisk od wyłączania telefonu w awaryjnych sytuacjach. Tylko potrzebna jest zaostrzona zapałka/igła.WażneJeśli wgrywasz kernel to musisz mieć odblokowany bootloader, przy zablokowanym zrobisz cegłę z telefonu.Zasadnicze pytanie... Wgrywasz kernel z Twrp? Jeśli tak to :1.Odpalasz Flashotoola.2.Klikasz ikonę pioruna. 3.Wybierasz tryb fastboota4.W okienku które się pokaże wybierasz "Chose kernel to flash" i wybierasz paczkę z kernelem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xJacub Opublikowano 30 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 ale ja nie chce wgyrwac systemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Georgi84 Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Edytowałem poprzedni post. Masz odblokowany bootloader?Jeszcze jedno :-Zielona dioda to flashmode-niebieska to fastboot Bo widzę że nieszczególnie orientujesz się co jest co... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xJacub Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 ok. co teraz zrobic z tym adb. bo wgralem ten .ftfi jak zainstlowac TWRPaha jak klikam piorun później fastboot i nie mam Chose kernel to flaswelug tego mam to zrobic? http://forum.cyanmod.pl/index.php/topic/4501-jak-u%C5%BCywa%C4%87-adb-sideload-oraz-jak-zainstalowa%C4%87-apk-poprzez-adb/pomoze ktos ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Odpal w trybie fastboot (niebieska dioda)I fastboot flash recovery recoveryCzekaj.. No tak, fastboot flash boot recovery.img Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Georgi84 Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Zerknij tutaj:http://forum.cyanmod.pl/index.php?/topic/6302-[Xperia-M2]-Root-na-Lolipopie-5.1.1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xJacub Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 dzieki + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
xJacub
witam jak moge zrobic root androida 5.1 ? xperia m2 d2303. znalazlem poradnik na xda. tylko prosze o przelumaczenie.i czy trzeba wgrywac ten rom od emma.
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi