Provectus Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 [LG L7 II] Rom L7 II V20C KitKat 4.4.2 Wymagania:LG KDZ Updater ROMSterowniki do naszego LG Instalacja: 1. Pobieramy i instalujemy sterowniki LG Mobile2. Pobieramy LG KDZ Updater3. Wypakowujemy LG KDZ Updater i z folderu "KDZ_FW_UPD_EN" instalujemy "msxml.msi"3. Pobieramy najnowszy oficjalny firmware 4. Z folderu "KDZ_FW_UPD_EN" uruchamiamy "KDZ_FW_UPD.exe" z prawami administratora.5. W programie ustawiamy Type: 3GQCT i PhoneMode: DIAG. Wyszukujemy nasz plik firmware z rozszerzeniem *.kdz.6. Podłączamy Nasz telefon z włączonym trybem debugowania (Ustawienia->Opcje dla programistów->zaznaczamy "Debugowanie USB" i "Zezwalaj na pozorowanie położenia")przy podłączeniu zmieniamy na "oprogramowanie LG" i w Windowsie klikamy "Launch software update".7. Proces trwa do 10 minut a Nasz LG uruchamia się w trybie awaryjnym z żółtym tłem, wygląda niepokojąco, ale nie ma co się martwić, to dobry znak.8. Po samoczynnym zrestartowaniu Nasz LG się aktualizuję, jak tylko załączy się zróbmy Hard Reset --> Wyłączamy Tel i przytrzymujemy przez 5-10sek Przycisk ściszania+Przycisk Memo+Przycisk zasilania lub w sofcie: Ustawienia - Kopia zapasowa i resetowanie-Ustawienia fabryczne Nie odpowiadam za ewentualnie uszkodzenia.Testowane zostało przeze mnie na Windows'ie 8.1x64 i przed wgraniem niebrandowalnego softu posiadałem V10E od Play'a i jestem w pełni zadowolny z tej zmiany! Download: ROM 20CKDZ UpdateSterowniki USB filmik prezentujące w/w operacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
th3v3rdil Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Jakiś sposób na root dla tej wersji jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 18 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 tej wersji nie, ale drugiej tak http://forum.cyanmod.pl/index.php/topic/6039-lg-l7-ii-rom-l7-ii-v20c-kitkat-442-root/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Borowiak Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Po wszystkich wykonanych operacjach mobile support nie wykrywa mi telefonu. W czym rzecz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 bo nie masz włączonego debugowania usb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 @Łukasz Borowiak możesz też odpalić tryb download i tak flashować, uruchamiasz go trzymając klawisz ściszania podpinając kabel usb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zatoxik1 Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 takie male pytanie jak wgrac root,a i czy wie ktos czy na tym romie z rootem dziala snapchat ba 10j nie dzialal i musialem urzywac alternatywy . dzieki z gory za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Snapchat: Root: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ctt0 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Witam, posiadam LG L7 II v10b, telefon bez roota, robię wszystko wg instrukcji i pojawia mi się taki błąd http://oi67.tinypic.com/b84nph.jpg Dodam, że LGMobile Support Tool wykrywa mi aktualizacje v20b, przy próbie aktualizacji do tej wersji również jest ten błąd. Robiłem również sposobem z tego filmu i jest to samo. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi