Dawid Kłapczuk Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Witam, Mam problem z telefonem HTC Desire 620. Bootloader odblokowany, zainstalowany SU i TWRP.Wszystko było pięknie do momentu, aż telefon wpadł w ręce w które wpaść nie powinien;-)Na chwilę obecną w telefonie nie ma romu, urządzenie zostało całkowicie sformatowane.Nie posiadam kopii zapasowej systemu i jestem w kropce, nie mogę odszukać też pełnegobackupu w necie nie mówiąc już o znalezieniu romu do tego modelu. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły co można by zrobić to bardzo proszę o informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dawid Kłapczuk Opublikowano 28 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Znalazłem coś takiego: RUU_A31_UL_K44_DESIRE_SENSE60_Orange_PL_1.02.69.2_Radio_00.03.012_U10012131_41.09.1225_release_419874_signed.exe 1.2 GB Wszystko niby się zgadza ale trzeba zapłacić za dostęp do pliku.Można prosić o jakieś opinie?Kupiłem plik z romem wgrałem i działa.Temat do zamknięcia.Podziękowania dla tych którzy mieli chęci;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 r0xden Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Podlacz telefon w recovery i skopiuj pliczek Z romem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dawid Kłapczuk Opublikowano 5 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Niestety nie posiadam romu do tego modelu a co gorsza to nigdzie nie można go pobrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CyanowyLenovo Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 @Dawid Kłapczuk Ojć... chyba ktoś zrobił full wipe Twojego telefonu. Zostaje Ci serwis ale ile za to wezmą i czy zostawią w spokoju gwarancję to ja sam nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 @Dawid Kłapczuk Zostaje Ci serwis albo stock do wgrania, wgrywasz przez hbootaewentualnie, spróbuj poszukać rom na chomikuj na przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dawid Kłapczuk Opublikowano 6 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Wgrać sobie rom do tego modelu to nie taka prosta sprawa ponieważ nigdzie go niema do pobrania na chomiku również nie.Na forach zagranicznych też nic nie znalazłem.Byłem w kilku serwisach to rozkładają ręce;-)Dałem ogłoszenie na portalu ogłoszeniowym i nikt nie zgłasza się ochoczo, że wgra mi rom a gwarancji po takiej akcji jak wiadomo już niema;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 @Dawid Kłapczuk http://forum.gsmhosting.com/vbb/f485/htc-desire-620h-620g-stock-backup-rom-flash-tool-only-mtk-cpu-1949380/jak będę miał czas to przetłumaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dawid Kłapczuk Opublikowano 6 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 W tej paczce jest backup do 620G a nie do 620 widziałem to już i nic z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 @Dawid Kłapczuk wybacz, myślałem że dla 620 też :/no tak, bo 620g jest na mediatecku, zaraz coś wynajdęznalazłem boot.img stockowehttps://drive.google.com/file/d/0Bw7S-kfd-L-RR3RQUVJLTVhMbXM/editale na chwilę obecną nic poza tym :/może ktoś wstawi tu nandroid backup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dawid Kłapczuk Opublikowano 10 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 @Dawid Kłapczuk wybacz, myślałem że dla 620 też :/no tak, bo 620g jest na mediatecku, zaraz coś wynajdęSpędziłem trochę czasu szukając i dupa. Troszkę mało popularny telefon i pewnie dlatego ale mam nadzieję, że ktoś, coś w końcu poradzi;-)Zgłosił się jeden serwis który twierdzi, że mój problem jest do rozwiązania z racji braku pomysłów zdecyduję się na taki krok i zobaczymy...;-)Dam znać po powrocie z serwisu czy problem rozwiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 @Dawid Kłapczuk jeśli możesz to potem możesz wrzucić backup romu, na pewno ułatwi to innym z podobną przypadłością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Może wrzucisz go na jakiś mirror? Albo chociaż podasz link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dawid Kłapczuk Opublikowano 28 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 http://www.ir-file.com/portal/index.php?dir=Firmware/HTC/HTC_Android/A31_UL/ Proszę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Temat został zakończony. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Pamiętaj jeden temat jeden problem Jak poprawnie założyć temat -> http://forum.cyanmod.pl/index.php/forum-0/announcement-2-jak-zak%C5%82ada%C4%87-tematy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aditerek Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Poszukuje softu do właśnie tego modelu telefonu HTC Desire 620 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 RUU_A31_UL_K44_DESIRE_SENSE60_Orange_PL_1.02.69.2_Radio_00.03.012_U10012131_41.09.1225_release_419874_signed. W nazwie ruu jest dużo więcej info o które bym prosił, bo te nie pasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aditerek Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Tak Dokładniej to szukam wersji A31_UL_K44_DESIRE_SENSE60_HTC_Europe_1.02.401.1 znalzlem ja na jakims forum ale po sciagnieciu wywala blad że pliki są uszkodzone lub jakies wersji która bedzie bez brandu T-Mobile, czy orange Dane z tamtego RUU sa podobne jak w moim telefonie czyli Radio_00.03.012_U10012131 z małą zmiana w radiu z 41.09.1225 na 41.09.1216 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 http://chomikuj.pl/deltanet-electronics/GSM-Mobile+Phones/HTC+ROM+RUU/Desire+620/RUU_A31_UL_K44_DESIRE_SENSE60_HTC_Europe_1.02.401.1_Radio_00.03.012_U10012131_41.09.1216_release_407316_signed_2_7,4915191949.exe(executable) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aditerek Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Wiem widzialem ten plik ale problem jest po stronie braku transferu na chomiku zostało mi tylko 250MB Ale dziękuje bardzo za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dawid Kłapczuk Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Cześć, Bez wydania pieniędzy raczej się nie obejdzie;) Chyba, że ktoś akurat ma taki softi jak Twój ale ludzie niechętnie dzielą się tym za co sami zapłacili niestety... a przynajmniej nie za darmo;) Mam ten soft ale z brandem orange a z tego co widzę Ty masz plusa więc na 100% pasować nie będzie... Udało mi się wgrać/nadpisać soft ale tylko na taką wersję jaką posiadałem wcześniej. Tzn. musiałem pobrać dokładnie taką wersje pliku z softem jaki miałem zainstalowany w telefonie przed ucegleniem. Żadna inna wersja nie dała się zainstalować; wywalało błędy. Wykupiłem więc abonament na ir-file pobrałem pasujący plik z softem i wtedy się udało;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Support do tego modelu, czy tez do 820 jest znikomy. A ten twoj to.. Jakby to ujac w zargonie... Jest egzotyczny. Nawet na ruskim forum jest wylacznie model z "G". Zastanowilbym sie nad tym, aby pogonic ten twoj model.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aditerek Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Mam jeszcze jeden problem przy przerzucaniu plików wywal mi bląd i dalej nic nie moge zrobićhttp://scr.hu/6hm2/fm5rs Po naprawieniu Wyłącza się przy punkcie Nr 1 z 7. przy pierwszym podlączeniu telefonu dzieje się coś takiego http://scr.hu/6hm2/d1hws Ponad 40 min już czekam i nadal nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Jeśli ten ci nie działa to już nie wiem, nie mogę znaleźć nic innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aditerek Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Witam was jeszcze raz jesli udałoby się komuś kto ma na tym forum Telefon HTC Desire 620 i ma wgranego TWRP wykonać backup danych systemowych i wrzucić pliki z Backapu na jakiś Hosting i udostępnić je w tym temacie. Już chyba wiem w czym tkwił problem nie miałem zablokowanego Bootloadera i dlatego nie moglem zainstalowac ruu jesli by było pomocne moge podac Link do forum z którego skorzystałem by pomóc w naprawie telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kacper Łaryń Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 https://mega.nz/#!zYBwxTyQ!zzXccpCjKT_ZATpw0lJwfiNIacp9TV2J6Z9qjhMcht8 Spróbuj tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Dawid Kłapczuk
Witam,
Mam problem z telefonem HTC Desire 620.
Bootloader odblokowany, zainstalowany SU i TWRP.
Wszystko było pięknie do momentu, aż telefon wpadł w ręce w które wpaść nie powinien;-)
Na chwilę obecną w telefonie nie ma romu, urządzenie zostało całkowicie sformatowane.
Nie posiadam kopii zapasowej systemu i jestem w kropce, nie mogę odszukać też pełnego
backupu w necie nie mówiąc już o znalezieniu romu do tego modelu.
Jeśli ktoś ma jakieś pomysły co można by zrobić to bardzo proszę o informację.
31 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi