lPietrasl Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Witam !Posiadam Xperie Z1 C6903 LTEChciałbym się dowiedzieć jaki rom jest najlepszy, najbardziej wydajny jesli chodzi o bateriei wydajność telefonu. Prosił bym o podanie posta, lub tematu z takowym romem.Najlepiej jak by było wszystko w jednym temacie Rom kernel itp Taki zebym miał funkcje zmiany tła w ustawieniach Dziękuje ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lPietrasl Opublikowano 30 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Dziękuję bardzo wszystkim za pomoc wypowiedzi i wskazówki.Pomogły bardzo ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 A zależy Ci na stockowych firmware (zmodyfikowanych systemach od Sony)Czy najnowsze oparte na AOSP np. CyanogenMod ? Na każdym z nich coś zmienisz.. Myślę, że większe pole tu mają romy oparte na CM..ale za to mogą być gorsze funkcje typu aparat. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lPietrasl Opublikowano 29 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Najważniejsze by wszystko dzialalo stabilnie.Telefon zaczol mi mulic, zapchany jest wszystkim.Wiec czas na wgranie czegos nowego.Aparat moze byc troche gorszy, nie robi to roznicy, byle by dzialal. Najwazniejsza jest bateria i wydajnosc no i oczywiscie wyglad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Ja bym Ci polecił rom na bazie Lollipopa (w ogóle to powinna być aktualizacja dla twojego modelu, bo prezes u mnie w pracy już ma lizaka) czyli Ressurection Remix http://forum.cyanmod.pl/index.php/topic/3639-sony-xperia-z1-rom51xofficial-resurrection-remix-lollipop-v540-honami-310310/Moim zdaniem robią dobre romy, są stabilne i nie mają błędów. Są częste aktualizacje. Ja mam na Note 2 ten rom i telefon działa świetnie. Mam możliwość instalowania różnych tematów. Mam swoje ulubione i sobie zmieniam, lub zmieniam ikony. I tyle. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lPietrasl Opublikowano 29 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Właśnie o nim myślałem ale pobrałem cm 12.Wybiorę jednak ten, który polecasz. Już się pobiera.Jaki kernel do niego dać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 @lPietrasl wgrya się go tak samo jak cyanogenmod, kernel masz z zipa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 A masz ?Odblokowany bootloader, root, cwm ?> aby to wgrać? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lPietrasl Opublikowano 29 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Rozumiem, że jest w paczce.Jeśli chodzi o gapps to do tego romu jest ten Gaps 12.1 tak ?Nie chcial bym uwalic tel wiec, wole zapytac i sie upewnic A masz ?Odblokowany bootloader, root, cwm ?> aby to wgrać? Dopiero bede, to robil Sprawdzilem mam mozliwosc unlocka bootloader takze wszystko bedzie ok.Nazbieram informacje, przypomne sobie co i jak. Bawilem sie kiedys z x8 takze troszke doswiadczenia jest ; )Jesli chodzi o soft.To musze wgrac, nowy.Czy nie ma takiej potrzeby. Jeżeli jest to konieczne to prosił bym o podanie jakiegos dobrego, ktory bedzie idealny do tego romu ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 @lPietrasl raczej nie musisz żadnego stocka innego wgrywać, to nie lg l5 gdzie basebandy trzeba zmieniać 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lPietrasl Opublikowano 29 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Rozumiem ; )Po sciagam wszystko co potrzebne i wezme sie za czytanie wszelkich potrzebnych poradnikow ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Masz poradniki i się wczytaj 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Temat został zakończony. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Pamiętaj jeden temat jeden problem Jak poprawnie założyć temat -> http://forum.cyanmod.pl/index.php/forum-0/announcement-2-jak-zak%C5%82ada%C4%87-tematy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
lPietrasl
Witam !
Posiadam Xperie Z1 C6903 LTE
Chciałbym się dowiedzieć jaki rom jest najlepszy, najbardziej wydajny jesli chodzi o baterie
i wydajność telefonu.
Prosił bym o podanie posta, lub tematu z takowym romem.
Najlepiej jak by było wszystko w jednym temacie Rom kernel itp
Taki zebym miał funkcje zmiany tła w ustawieniach
Dziękuje ; )
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi