Provectus Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 [LG L7 II] Rom L7 II V20C KitKat 4.4.2 Wymagania: LG KDZ Updater ROM Sterowniki do naszego LG Instalacja: 1. Pobieramy i instalujemy sterowniki LG Mobile 2. Pobieramy LG KDZ Updater 3. Wypakowujemy LG KDZ Updater i z folderu "KDZ_FW_UPD_EN" instalujemy "msxml.msi" 3. Pobieramy najnowszy oficjalny firmware 4. Z folderu "KDZ_FW_UPD_EN" uruchamiamy "KDZ_FW_UPD.exe" z prawami administratora. 5. W programie ustawiamy Type: 3GQCT i PhoneMode: DIAG. Wyszukujemy nasz plik firmware z rozszerzeniem *.kdz. 6. Podłączamy Nasz telefon z włączonym trybem debugowania (Ustawienia->Opcje dla programistów->zaznaczamy "Debugowanie USB" i "Zezwalaj na pozorowanie położenia") przy podłączeniu zmieniamy na "oprogramowanie LG" i w Windowsie klikamy "Launch software update". 7. Proces trwa do 10 minut a Nasz LG uruchamia się w trybie awaryjnym z żółtym tłem, wygląda niepokojąco, ale nie ma co się martwić, to dobry znak. 8. Po samoczynnym zrestartowaniu Nasz LG się aktualizuję, jak tylko załączy się zróbmy Hard Reset --> Wyłączamy Tel i przytrzymujemy przez 5-10sek Przycisk ściszania+Przycisk Memo+Przycisk zasilania lub w sofcie: Ustawienia - Kopia zapasowa i resetowanie-Ustawienia fabryczne Nie odpowiadam za ewentualnie uszkodzenia. Testowane zostało przeze mnie na Windows'ie 8.1x64 i przed wgraniem niebrandowalnego softu posiadałem V10E od Play'a i jestem w pełni zadowolny z tej zmiany! Download: ROM 20C KDZ Update Sterowniki USB ROOT Uwaga: W związku zmiany szyfrowania mamy w tej wersji zamiast 5 bloków, 4 bloki szyfrowania. czyli tak jak stock 20a droga oficjalną. filmik prezentujące w/w operacje. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dre4merOn Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 A jak wgrać roota dla v20c?(LG L7 II p710) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 4 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 pobierasz paczke root i wgrywasz przez TWRP poprzedzajac aktualizacją TWRP *edit, zapomniałem dodać, moja wina 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dre4merOn Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 I teraz jest okej, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 4 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 tylko mówie, wpierw aktualizacja twrp potem root nie odwrotnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasy11 Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 tylko mówie, wpierw aktualizacja twrp potem root nie odwrotnie mozna prościej to twrp jak-czym,dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 15 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 w jakim sensie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 @up in chce wiedzieć jak wgrać TWRP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 17 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 przeciez ten rom ma juz twrp w sobie...dokładnie 2.8.1 http://forum.cyanmod.pl/index.php/topic/6056-lg-l7-ii-twrp-287/ tylko trzeba zaktualizowac do najnowszej wersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej01 Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Witam wszystkich serdecznie. Mam pewien problem. Otóż mam oprogramowanie 4.4.2 wersję V20A już zrootowaną według Tym sposobem, w wersji firmware V20A wejść można do TWRP poprzez naciśnięcie kombinacji trzech przycisków: vol-, memo, i przycisk zasilania. A w wersji firmware V20C kombinacja tych trzech przycisków, zawsze doprowadza do twardego resetu a nie do TWRP jak w V20A. Więc jest kilka możliwości. Pierwsze to, że V20C u mnie ma zablokowany boot loader, a u was nie - dziwne, co by oznaczało, że znaczenie ma z jakiego numeru i wersji oprogramowania zaczyna się wgrywać plik "kdz V20C". Dodatkowo tym samym sposobem opisanym jak w temacie (w którym własnie piszę), mogę wrócić z powrotem do wersji V20A i mam z powrotem TWRP, a twardy reset robię z poziomu TWRP tak jak było wcześniej. Druga możliwość, to być może zmienił się sposób wejścia do TWRP. Co tu jest nie tak? Tym bardziej, że pod koniec poradnika autor pisze o resecie właśnie tymi trzema przyciskami, czyli tak jak jest już u mnie, a poniżej pisze, że najpierw wgrać nowszą wersję TWRP a później root, ale jak do niego, do TWRP wejść, skoro kombinacja tych trzech przycisków zmieniła znaczenie, a tylko tam można zrobić root a wcześniej zaktualizować TWRP. Chyba czegoś nie wiem co wy wiecie. Może ktoś pomóc, naprowadzić? Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Z wgraniem oprogramowania kasuje sie twrp. Musisz je wgrac od nowa, a hard reset powoduje stock recovery, bo tylko to umie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 jak wgrasz 20C z TWRP to nic sie nie kasuje, sam wgrywałem ten soft, od razu bylo TWRP 2.8.1, robisz aktualizacje do 2.8.7 i finita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domius Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Mam problem. Używając KDZ_FW_UPD.exe po uruchomieniu i kliknięciu launch aplikacja przestaje działać a telefon się wyłącza. Natomiast używając UpTestEX_mod2_marwin.exe wyskakuje że oprogramowanie jest aktualne. Mam zainstalowany V20a od Plusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 18 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 jaki SO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domius Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Rozumiem że chodzi o OS mam Windowsa 7 x64. Włączałem Windows Enabler również podczas korzystania, gdyż inaczej w ogóle obie aplikacje nie chciały się włączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 ale jaka wersja, home premium? bo powiem ci ze na viście mi to działa bez obaw, sprawdź czy masz wszystkie pakiety aktywne w tym netframework 4.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domius Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Zainstalowałem wszystko od nowa + netframework i poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 chciałem wgrać V20A z rootem, nie szło, wgrałem ten i działa! Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domius Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Jeszcze mam pytanie czy działają wam normalnie mmsy ? Już na kilka sposobów APN konfigurowałem i nic ani nie odbiera ani nie wysyła. Pokazuje że łączy się z danymi po około 10 sekundach znika ikonka wykorzystania danych a mms dalej się wysyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 działają bez problemu, wystarczy zawsze po wgraniu zrobic hard reset i zaktualizowac TWRP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domius Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 (edytowane) Próbowałem kombinacją klawiszy i przez ustawienia i telefon nie reaguje. TWRP zaktualizowałem do 3.0.0 #edit Jednak próba przez ustawienia się powiodła tylko po wystartowało po dłuższej chwili Jeszcze mam problem gdy zaktualizują mi się usługi google play, nagle telefon strasznie muli Edytowane 24 Lutego 2016 przez domius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej01 Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 O 12.02.2016o15:05, Provectus napisał: jak wgrasz 20C z TWRP to nic sie nie kasuje, sam wgrywałem ten soft, od razu bylo TWRP 2.8.1, robisz aktualizacje do 2.8.7 i finita Ja już wcześniej zaktualizowałem TWRP, bo źle zinterpretowałem wcześniejszą wypowiedź, że najpierw twrp a później root. A chodziło, że po wygraniu romu najpierw twrp a później root, a nie przed. Czy coś to zmienia? Poza tym, pliku kdz nie wygram przez twrp, bo go nie widać z poziomu twrp, jak również spakowany plik kdz do zip , który jest już widoczny w twrp też nie wgram. Tu raczej trzeba jakoś przetworzyć ten plik v20c.kdz na specjalną formę "zip" przy której generowane są jakieś dodatkowe pliki- jakąś metodą, zapewne kimś programem. Czy wie ktoś coś na ten temat. O to mi się teraz najbardziej sprawa rozbija. Nigdzie nie ma o tym informacji, wszędzie jest że już się ma gotowy plik do wygrania przez twrp i trzeba tylko typ zrobić, zapewne sam się nie zrobił tylko ktoś wiedział jak to zrobić, jak narazie nie znalazłem tego specjalnego v20c.zip, ani informacji jak co wygenerować. Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 JPD, wgrywasz ten rom normalnie, on ZAWIERA JUŻ TWRP W SOBIE, tylko musisz je zaktualizować do 3.0.0 obecnie najnowszego potem wgrywasz roota ZIP przez te TWRP i finita ludzie, czy to takie ciezkie do pojecia? Wszystko masz w PIERWSZYM POŚCIE. a 20C ZIP zrobisz sobie sam przez TWRP to tzw backup JPD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej01 Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Mistrzu, dla Was to nie jest takie ciężkie, ale podziwiam za cierpliwość i to chyba jest najdroższe. Z pierwszego postu nie mam dostępu do roota jak w moim pierwszym poście, ratuje mnie tylko wgranie przez twrp bo tego jeszcze nie robiłem, ale jeśli nawet źle interpretuje twój głos, to zaczne wszystko od nowa, bo mnie już nie takie cuda spotykały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 linki działają wszystkie no wybacz, pobrałes paczke roota zip z PIERWSZEGO POSTU? wszystko masz opisane w I poście, ile mozna to wałkować? i tak samo robimy z rootem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi