Maniuś Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Witam znacie się może na komputerach a raczej na laptopie bo zamierzam sobie kupić a nie wiem który był by najlepszy...Laptop będzie służył do gier chodzi o to żeby pociągnął no prawie wszystkie gry na wysokich ustawieniach Mój budżet to ok 2000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Z taką kwotą lepiej se PC kupić jeśli masz oczywiście już w zestawie monitor, klawiaturę i muszkę + słuchawki albo głośniki. W tego PC'ta inwestować stopniowo i będzie jak marzenie. Laptop za 2000 zł nie da ci takiej gwarancji że gry pójdą w pełnymi detalami itd. Możesz za używanym się rozejrzeć ale nie będzie to idealny wybór bo laptopy dość szybko się starzeją i nie da się je rozbudowywać jak PC. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rinkazki Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Laptop za 2k to pociągnie simsy i może fife 15 na średnich. Tak jak kolega wyżej pisze, tylko PC w tej kwocie, ale to i tak będzie słaby blaszak. Pc do grania - około 3,5k Lapek do grania - minimum 4k. Najlepiej 7,5k+ jeżeli interesują Cię wysokie detale FHD E: Najlepszy lapek na jaki Cię stać to teraz: http://www.x-kom.pl/p/251039-notebook-laptop-15-6-lenovo-z50-75-fx-7500-4gb-1000-dvd-rw-r7-m265.html AMD + R7265 ekran FHD. + dokupić mu SSD/System Lub minimalnie mocniejszy + ze słabszą rozdziałką (HD) - gry będą płynniej chodzić to na intelu:http://www.x-kom.pl/p/242892-notebook-laptop-15-6-acer-e5-571g-i5-5200u-4gb-500-gf840m-czarny.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyniek Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Szukaj modeli z GT840, koledzy wyżej chyba nie mają pojęcia o laptokach, w tej cenie masz Lenovo Z50 z ekranem FullHD, i3, 8GB ramu i GT840, bez problemu pograsz nawet w GTA V czy Battlefielda 4. http://www.x-kom.pl/p/223333-notebook-laptop-15-6-lenovo-z50-70-i3-4030u-8gb-1000-dvd-rw-gt840m-fhd-bialy.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rinkazki Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Szukaj modeli z GT840, koledzy wyżej chyba nie mają pojęcia o laptokach, w tej cenie masz Lenovo Z50 z ekranem FullHD, i3, 8GB ramu i GT840, bez problemu pograsz nawet w GTA V czy Battlefielda 4. http://www.x-kom.pl/p/223333-notebook-laptop-15-6-lenovo-z50-70-i3-4030u-8gb-1000-dvd-rw-gt840m-fhd-bialy.html A Ty kolego jakiego masz lapka, czy jakie miałeś w rękach ? takie z i3 ulv? 1. 8gb ramu to zbędny wydatek 100zł2. Nie jestem zwolennikiem AMD ale wydajnościowo w porównaniu z i3ulv to AMD jest lepszy.3. Bez problemu pograć w BF tak, ale na minimalnych może średnich ustawieniach, no chyba że lubi pokazy slajdów. o GTA V nie wspomnę.4. Oczywiście średnie ustawienia z grywalnym FPS na rozdziałce HD.5. Pamiętaj że ten "ekran FHD" to tylko ekran. Matryca jest baardzo słaba i błyszcząca. Sam wybierając kupiłbym Acera z matem na zwykłej matrycy HD6. GT840 jest wydajnościowo lepsza od Radka 265, natomiast w połączeniu z i3ulv szału nie zrobi. Wydaje mi się, że podając 2 sensowne laptopy (jeden tanio i multimedialnie / drugi max wydajnościowo) nieco wiem o czym piszę. Ostatnia propozycja to:http://www.x-kom.pl/p/215204-notebook-laptop-15-6-asus-r556ln-xo046-i5-4210u-4gb-1tb-dvd-gt840.html Nie jestem wyznawcą Asusów, ale to jest w Twoim przypadku ostatnia deska ratunku jeżeli chcesz mieć max wydajność a nie da rady dołożyć do Acera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyniek Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 1 8 GB sie przyda na przyszłość, uwierz mi2 Poprzyj to jakimkolwiek argumentem albo testem3 Na wysokie to minimum 3000zł, na tym Lenovo BF i GTA na srednich4 Jak mowilem, nie ten budzet5 Acer to zdecydowanie lepszy wybór czy asus jeśli chodzi o gry bo ma niższą rozdzielczość, ale mało kto używa laptoka na zewnątrz wiec tutaj nie będzie problemem błyszcząca, a przy 1080p mamy zawsze większy obszar roboczy, natomiast przy grach można rozdzielczość zmniejszyć do 720p, przy zagęszczeniu pixeli w matrycach laptoków nie będzie prawie różnicy miedzy 720 i 10806 Dlatego lepiej dołożyć do i5, podałem najszybszy sprzęt do gier do 2000zł, Twoja propozycja przekroczyła budżet o 100zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rinkazki Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Czyli w większości potwierdziłeś to co ja pisałem Jeżeli do mnie napisze, to może mu wyrwę rabat na tego lapka i nie będzie musiał dopłacać całej 100 Tylko i tak dla mnie to nie jest laptop do grania - już lepiej złożyć PC'ta natomiast przy grach można rozdzielczość zmniejszyć do 720p przy zmianie na 720p jeżeli się nie mylę obraz będzie nienaturalnie skalowany. Zejśc z rozdziałką można ale do 1366×768 na lapku 15,6Jednak nie jestem zwolennikiem takich zmian. Wolę w drugą stronę ---> kablem HDMI podłączyć do TV'ka. Jeżeli wrzucać w lapek ekran FHD to musi to być dobra matryca. Co do matu i błysku - jeżeli kiedykolwiek będziesz miał nieprzyjemność pracować na lapku z matrycą glare siedząc tyłem do okna to współczuję w godzinach popołudniowych Tak jak mówiłem nie jestem zwolennikiem AMD, ale w tym przypadku brak trybu turbo jest dość istotny.Tutaj masz Passmarka klik <------ A 8GB nadal nie wiem do czego miałoby mu się przydać - bo chrome'a zainstaluje? xD Poza tym jak będzie brakowało to sobie zawsze może dokupić, a tak to nie warto wydawać 100zł. Przy słabym laptopie ten ram będzie leżał odłogiem. Może na i3ulv ma zamiar przerabiać fotki z słabej jakości matrycą? :E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi