r0xden Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Wstęp Witam. W tym poradniku opiszę instalację najstabilniejszego CyanogenMod na Galaxy Mini 2 w wersji 10.1 improved oraz ClockWorkMod Recovery 6.0.4.5. Instalowanie CM oraz CWM opisałem w taki sposób, aby nawet początkujący użytkownik zainstalował CyanogenMod na swoim telefonie. Zaznaczam, że podobny temat istnieje, lecz niektórzy z niego nie będą potrafili skorzystać. Przed rozpoczęciem instalacji CyanogenMod i CWM przygotuj: - plik z CWM 6.0.3.2 - Pobierz tutaj - plik z aktualizacją CWM - Pobierz tutaj - program Odin 3.04 Pobierz tutaj - plik z CyanogenMod 10.1 Improved - plik z Google Apps https://cyanmod.pl/gapps/ - kabel USB łączący telefon z komputerem - łeb na karku ! Należy także zainstalować program Samsung Kies (Pobierz tutaj) lub sterowniki USB. ! CyanogenMod 10.1 Improved dla modelu S6500: Pobierz tutajCyanogenMod 10.1 Improved dla modelu S6500D: Pobierz tutaj Instalacja 1. Skopiuj pliki z CyanogenMod, Google Apps i aktualizacją CWM na pamięć wewnętrzną telefonu. 2. Upewnij się, że zrobiłeś kopię zapasową ważnych dla Ciebie plików, zdjęć, filmów i kontaktów. Instalacja CyanogenMod usuwa kontakty i zainstalowane aplikacje, a jakby się coś stało z telefonem, to warto mieć kopię zapasową. 3. WYŁĄCZ Samsung Kies (jeśli masz) w menedżerze zadań (Ctrl + Shift + Esc). Odin nie wykryje telefonu jeśli Kies nie będzie wyłączony, lub może dojść do uszkodzenia bootloadera! 4. Uruchom program Odin.5. Kliknij w przycisk PDA i wybierz plik cwm-6.0.3.2-jena-build-2.tar.md56. Wyłącz telefon i włącz go w trybie download, przytrzymując jednocześnie klawisz ściszania, klawisz Home i klawisz włączania telefonu dopóki nie poczujesz wibracji.7. Wciśnij klawisz podgłaszania i podepnij telefon do komputera.8. Program Odin powinien wyglądać teraz tak (mniej więcej, ale z tymi samymi zaznaczonymi opcjami): 9. Jeśli wszystko się zgadza kliknij przycisk Start. Podczas wgrywania CWM nie odłączaj telefonu od komputera!10. Telefon się sam zresetuje i powita Cię na ekranie blokady. Możemy odpiąć telefon od komputera i wyłączyć program Odin.11. Wyłącz telefon i włączamy go w trybie recovery przytrzymując klawisz podgłaszania, klawisz ściszania, klawisz Home i klawisz włączania telefonu dopóki ekran nie wyświetli napisu SAMSUNG.12. Telefon powinien uruchomić się w trybie recovery. W CWM 6.0.3.2 poruszaj się przyciskami głośności, a zatwierdzaj przyciskiem włączania telefonu. W CWM 6.0.4.5 poruszaj się przyciskami głośności, zatwierdzaj przyciskiem Home, a cofaj się do poprzedniego menu dotykowym klawiszem cofania. 13. Wybieramy opcję install zip from sdcard a następnie opcję choose zip from internal sdcard14. Wybieramy plik update-cwm-6.0.4.5-jena_fixed_internal_storage.zip i zatwierdzamy wybierając Yes - Install15. Czekaj aż plik zostanie zainstalowany. Po zainstalowaniu pliku wyjmij baterię i włącz ponownie telefon w trybie recovery.16. Wybierz wipe data/factory reset i potwierdź wybierając Yes - wipe all user data17. Po zakończonej operacji wybierz wipe cache partition18. Po zakończonej operacji wybierz mounts and storage i wybierz opcję format /system19. Zatwierdź wybierając Yes - Format /system. Po zakończonej operacji naciśnij przycisk wstecz.20. Wybierz install zip a następnie choose zip from /storage/sdcard021. Wybierz plik z CyanogenMod 10.1. Potwierdź instalację pliku, wybierając Yes - Install22. Po wgraniu pliku wybierz choose zip from /storage/sdcard0, wybierz plik z Google Apps i potwierdź wybierając Yes - Install gapps-jb-20130812-signed.zip23. Po wgraniu pliku wciśnij przycisk cofania i wybierz opcję reboot system now24. Telefon powinien uruchomić się ponownie. Pierwsze uruchomienie systemu trwa do pięciu minut.25. Gratulację, udało Ci się wgrać CyanogenMod! Napracowałem się sporo nad tym poradnikiem. Mam nadzieję, że wszystko poprawnie napisałem. Życzę miłego korzystania z CM! 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolumbijczyk Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Hej, skąd mogę pobrać "Plik z Google Apps "? Link przenosi mnie na stronę gówna. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitLer Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Gapps jest w zakładce na górze strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
environmentalist Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Hej, czy ktoś mógłby wrzucić CyanogenMod 10.1 Improved dla modelu S6500D na jakiś szybszy serwer z tego podanego w linku z xda.com nie daje rady ściągnąć. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fixjg Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 pomocy mam błąd strony przy pobieraniu gapsa ): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 https://cyanmod.pl/gapps/ proszę linki do gapps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezowrc Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Witam zainstalowalem tego androida smiga pieknie galaxy mini2 dostal nowe zycie ale jeden minus wi fi mi nie dziala na nim nie moze wlaczyc wifi idzie to jakos poprawic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek0 Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Trzeba miec zrootowany telefon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 W tym wypadku nie potrzebny jest root bo recovery wgrywasz przez odina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek0 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Dnia 30.07.2016 o 18:02, PeliKan napisał: W tym wypadku nie potrzebny jest root bo recovery wgrywasz przez odina Dnia 5.09.2015 o 15:24, Renox napisał: A dokładnie to gdzie w odinie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Bartek, nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek0 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Chodzi mi ,gdzie mają być te 3 pliki umieszczone w odinie 1)twrp-build-1-23032013.tar 2)cwm-6.0.3.2-jena-build-2.tar 3)clockworkmod-5.0.2.8.tar Oglądałem filmik że ,przy pomocy tych plików mozna zrobić Androida 4.4.2 na Samsunga galaxy mini 2 .☺☺☺ Tylko problem ,że nie wiem jak to zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Jeden z tych plików wybierasz sobie... Umieszczasz go w oknie pda. Od ciebie zależy czy zainstalujesz twrp, czy cwm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek0 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Witam,mam taki problemik zrobiłem androida 4.4.2 Ale nie ,mam teraz aparatu / I jak go wylacze i podlacze ładowarkę to telefon sam się włącza?jeszcze jedna sprawa nie mam żadnego kontaktu z karty sim ale kartę wysiaglem przed robieniem A tak wogule nie ma ikony na pulpicie karty sim ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
th00rop Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Witam, Gapps: wybieram android 4.2 a później co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrzKomuUfaszGb Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 http://opengapps.org jak wybrałeś 4.2 jeśli tam jest tylko 4.4? Pico zawiera: Google Package Installer, Google Play services. Czyli minimum do obsługi Google Play. Najlepszy wybór jeśli chcesz oszczędzić na ramie i pamięci. Nano zawiera: Google Package Installer (replaces stock/AOSP Package Installer) Google Play services Google Search Hotword a stock to chyba wiadomo.... cały chlam od Google itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
th00rop Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 No chodziło mi o 4.4, tylko zastanawiałem się nad tym ARM. Dzięki, wybiorę Pico. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrzKomuUfaszGb Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Arm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
th00rop Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Przy próbie instalacji pojawia się błąd 20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrzKomuUfaszGb Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 A co to za recovery? Może niekompatybilne z open gapps, zbyt stare czy coś. Nie wiem nigdy nie miałem podobnego problemu z gappsami. Odkąd używam twrp nie miałem w zasadzie żadnych problemów. Zaczekaj może ktoś inny Ci powie co to za problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Rozumiem że flashujesz dla cm11(android 4.4) Spróbuj wersję aroma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
th00rop Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Postępuje zgodnie z w/w instrukcją i plikami w niej zawartymi. Próbowałem też Gapps nano i stock, ale ten sam problem. Edit: Wgrałem cwm 6.0.5.1 v3 jena i ten sam błąd. Wgrałem tez nowszego CM 2015. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewelina Bieniowska Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 po instalacji nie moge wejść w tryb recovery, nie dzieje się nic a jak puszczę kombinację klawiszy to włącza się telefon i aktualnie wisi od 40 minut na logo cyanogenMod, ktoś coś? help Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0xden Opublikowano 2 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 wejdz w dl mode i przycisnij przez ok 15s kombinacje przejscia do recovery i wtedy wgrywamy od nowa cyana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestrolbk Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 witam, czy cwm musze miec na internal sd? nie bardzo mam teraz dostęp do telefonu, mozna instalowac update cwm z zewnetrznej sd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi