Chory H Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Witam , chciałbym wam przedstawić dużo szybszy i łatwiejszy sposób na Wgrywanie orginalnego oprogramowania do naszej L9 Zaczynamy , oto co nam bedzie potrzebne : - Sterowniki USB ( Pobieramy ze strony producenta )- LGFlashtool LG Flash Tool 2014.zip- Oficjalne oprogramowanie: http://lg-phone-firmware.com/firmware-Lg+Optimus+L9-Tutti-18.html Intalacja : 1. Instalujemy sterowniki2. Po instalacji podłączamy telefon w trycie Download ( trzymając Vol + podłączamy kabel USB )3. Opalamy LG Flash tool4 Gdy mamy odpalony program Pozostawiamy wszystko bez zmian w Polu "Select KDZ file" dodajemy nasz rom i naciskamy "Normal Flash"5. natepnie zobaczymy , oto takie okno , naciskamy " START"6. Tutaj już nie muszę tłumaczyć co i jak , po prostu wybieramy drugą pozycję i naciskamy OK7. Ostatnia czynność do wykonania , to wyjście na papieroska , bo reszta przebiega automatycznie Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 @Chory H witaj, wiesz dlaczego go nie polecam? wejdź w lokalizację tego ów ''fantastycznego'' programu i zobacz co tam jest... tak tam jest KDZ Updater, wnioski? to tylko dodatek gui dla KDZ Updater, dlatego nie polecam, ale lajka za poradnik i tak masz xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chory H Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 @Chory H witaj, wiesz dlaczego go nie polecam? wejdź w lokalizację tego ów ''fantastycznego'' programu i zobacz co tam jest... tak tam jest KDZ Updater, wnioski? to tylko dodatek gui dla KDZ Updater, dlatego nie polecam, ale lajka za poradnik i tak masz xDDziękuje , Dzisiaj sporo meczyłem się z KDZ`tem ( tym orginalnym ) padł mi soft i za każdym razem wyskakiwał mi komuniakt że telefon nie jest podłączony , traciłem już nadzieje na uratowanie mojej L9 , ale szperałem sobie po internetach i natknełem się właśnie na LG Flashtoola i zrobiłem jedno podejście i po nie całych 3 minutach telefon ożył Wiem że to jest KDZ , ale moim zdaniem jest szybszy i łatwiejszy w obsłudze, nie mam zastrzeżeń 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 @Chory H wiesz, najważniejsze że działa, a to że ja go nie lubię, bo lubię bezpośrednio z źródła używać,a ten, następnym razem, jak na przykład będziesz chciał cofnąć firmware do v10X to proponuję LG Flashtool 1,5, to jest jego duży atut że potrafi cofnać do poprzedniej wersji firmware, z V20 do V10, mi pomógł gdyż KDZ Strajkował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi