Magik Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Siemanko. Oczekuję pomocy, mam problem z wgraniem CM12.Instalowałem już wersję beta 1, z niczym jak pamiętam nie miałem problemu, chciałem dzisiaj wgrać beta2, no i wywala mi aborted status7.Próbowałem twrp 2.0.8.0 podanym w temacie, oraz phillz'em 6.0.5.1 i nie idzie. Flashowałem też podany tam baseband - też nic.Próbowałem również jakiegoś tricku z edycją pliku updater-script, możliwe że z tego forum i nie pykło.Robiłem wszystko według instrukcji, kończą mi się pomysły dlaczego tak jest - zwracam się do Was o pomoc. LINK do tematu xda. p.s: Przed wzięciem się za instalacje (pamiętając o formacie) miałem zainstalowany slimkat 4.4.2, nie wiem czy to ma znaczenie, bo nie miewałem żadnych problemów od tego zależnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 sflashuj te recoveryzgraj rom na kartę sdwejdź do twrp i dokonaj wipe wszytskiego co się da prócz sdcard0 i sdcard1wgraj romuruchom do systemuznów zbotuj do twrpwgraj gaapsygotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Magik Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Nie potrzebuje translacji instrukcji z xda Z tym problem że przy flashowaniu romu wyskakuje error.Patching system image unconditionally... blkdiscard failed: Invalid argument Oczekuję pomocy i wyjaśnienia, dlaczego tak jest i co mam zrobić, pisałem przecież że robiłem wszystko zgodnie z instrukcjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 @Magik pisałeś że na twrp 2.0.8 masz error, a to wymaga twrp 2.8.6.0 dlatego dałem linka do twrp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Magik Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Musiałem się pomylić przy pisaniu, instalowałem to podane w temacie xda, czyli to samo które podałeś, po prostu źle przepisałem, przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 @Magik dokładny opis błędu poproszę z tego twrp najnowszego, co było napisane itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Magik
Siemanko. Oczekuję pomocy, mam problem z wgraniem CM12.
Instalowałem już wersję beta 1, z niczym jak pamiętam nie miałem problemu, chciałem dzisiaj wgrać beta2, no i wywala mi aborted status7.
Próbowałem twrp 2.0.8.0 podanym w temacie, oraz phillz'em 6.0.5.1 i nie idzie. Flashowałem też podany tam baseband - też nic.
Próbowałem również jakiegoś tricku z edycją pliku updater-script, możliwe że z tego forum i nie pykło.
Robiłem wszystko według instrukcji, kończą mi się pomysły dlaczego tak jest - zwracam się do Was o pomoc.
LINK do tematu xda.
p.s: Przed wzięciem się za instalacje (pamiętając o formacie) miałem zainstalowany slimkat 4.4.2, nie wiem czy to ma znaczenie, bo nie miewałem żadnych problemów od tego zależnych.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi