Korti Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Witam, jak w temacie, czy w nowszych telefonach kalibruje się baterie? Jeżeli tak, to z tego co czytałem, pisał to gdzieś chyba Neo, powinno się naładować telefon do 100% i rozładować, aż do wyłączenia ok.3 (zalecane x5). Czy mam rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Khalif Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Nauczcie się że nowych baterii się nie kalibrujeBaterie Litowo-Jonowe nie posiadają efektu pamięci. Trzymaj tylko naładowany zawsze między 20-80% żeby elektrolit nie zagęścił się i będzie na bardzo długo ok.Kalibrowało się kiedyś baterie Niklowo-Kadmowe ponieważ one posiadały układy odpowiedzialne za zarządzanie energią. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 dodam swoje 3 grosze, baterie litowo jonowe bardzo lubią być w połowie naładowane, nie lubią być rozładowywane oraz naładowywane do pełna, tylko max 95% 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korti Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Ok, takiej odpowiedzi potrzebowałem Czyli min. 20%, max 80% dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi