Archie111 Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Witam[emoji6] Chciałbym zapytać czy do komunikacji ADB z telefonem wystarczy ustawić w smarcie debugowanie USB i podłączyć do PCa czy trzeba go za pomocą terminala (bądź kombinacji klawiszy) wprowadzić w jakiś tryb np. fastboot czy download mode (jeśli chodzi o samsunga)? Bardzo proszę o rozwianie wątpliwości[emoji4] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 wystarczy ustawić debugowanie usb, oczywiście posiadanie sterowników do adb także, najczęściej są zimpleomentowane w sterowniki pod dany model itd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie111 Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Dziękuję za wyjaśnienie:) ale jak podłączam tel do PC to ma być włączony?Tel oczywiście [emoji14] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 tak, taka ciekawostka, debugować możesz także jak jesteś w trybie recovery 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie111 Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 podłączasz telefon w trybie recovery do pc i możesz debugować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie111 Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Da się włączyć debugowanie usb przez ADB? Bo o to chodzi?? [emoji14] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 (edytowane) przez adb debugujesz xD Edytowane 28 Lipca 2015 przez PeliKan literówka xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 DEBUGUJESZ! Btw. Na logike - Jak chcesz odpalić coś w telefonie narzedziem, ktore wymaga tego czegos do dzialania? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie111 Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 15.07 zrobiłem pierwsze flashowanie w życiu, ma prawo mi się jeszcze wszystko mieszać [emoji14] Sądziłem, że może w sytuacji gdy tel jest zbrickowany a nie włączy się wcześniej debugowania usb można przez ADB jakoś to ustawić dlatego zadałem takie pytanie. Dla osoby początkującej termin debugować i włączyć debugowanie to niemal to samo. Więc co znaczy, że moge debugować w trybie recovery?-----------------------------------Już chyba wiem o co wam chodziło, wszedłem w recovery stocka i zobaczyłem opcje "apply update from ADB" więc przypuszczam, że to mieliście na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi