Archie111 Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Witam Dziś instalowałem stock przez Odina gdyż chciałem Asikowi trochę poukładać w głowie, po skończeniu instalacji uruchomił się do konfiguracji ustawień Andka i bezprzerwy pojawiała sie info. "proces com.google.process.gapps został zatrzymany" po takiej 20 wiadomości zajrzałem do wujka Google w celu sprawdzenia co i jak, gdy wziąłem spowrotem smarta okazało sie, że ma czarny ekran i nie ma znim kontaktu. Po wyjęciu baterii i uruchomieniu tel wpadł w bootloop Już miałem wgrywać ruskiego trzyplikowca jednak przypomniałem sobie o hard resecie i uruchomił się. Informacja o zatrzymaniu procesu znikła a ja mam teraz czysty stock, gdy zacząłem przeglądać zawartość okazało się, że na pamięci wewnętrznej zostały śmieci (tak, tak wewnętrznej foldery i nawet zd. ) ze starych systemów Przywróciłem więc ustawienia fabryczne i teraz jest czyściutki Pisze ten temat ponieważ jestem ciekaw czy mieliście podobne dziwactwa. Najbardziej interesuje mnie czemu po wgraniu stocka zostało tyle śmieci? Oddaje głos bardziej doświadczonym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Tak, to normalne, przecież jeśli wgrywasz nowy system to sformatowaniu ulegają tylko partycje /system /data /cache /sdcard0 jest nie ruszona, jeśli jej nie fornatowałeś a z tym com.google.proces.gapps to dlatego że nie zrobiłeś wipe data 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korti Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Ja często jak wgrywam CM'a i nie zrobie hard resetu to tak mam, ale później wchodzę w CWM robię co trzeba i po kłopocie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie111 Opublikowano 27 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Widzę, że nie jestem sam [emoji14] a to wipe data to już po instalce stocka trzeba było zrobić? Bo jak Odin skończył pracę to odrazu ładował system i nie miałem kiedy O to nawet przy CM podobne rzeczy się dzieją, myślałem, że tylko stock jest przyjacielem bootloopa [emoji14] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Podczas bootanimacji wyciągasz baterię, wbijasz do recovery i wtedy robisz wipe 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie111 Opublikowano 27 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Aha, nie miałem pojęcia ale trzeba zrobić wipe data/fr , cache partition i dalvik? A tak nawiasem myślałem że odin robi format całkowity wliczając sdcard0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Trzeba data/factory reset I cache partitionA tak nawiasem myślałem że odin robi format całkowity wliczając sdcard0 Odin nie formatuje kart pamięci,a jak wgrasz 3-plikowca to wipe będziesz miał z głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie111 Opublikowano 27 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Dzięki za info tylko że u mnie sdcard0 to nazwa pamięci wewnętrznej i tam też miałem te śmieci Chyba że odin i tak widzi ją jak microSD:)W sumie nie wiem jak się to odbywa[emoji6] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 chodzi o to że odin nie rusza tych pamięci dla użytkownika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie111 Opublikowano 27 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 A i mamy jasność a to że zamiast zrobić wipey przez recovery przywróciłem ustawienia fabryczne z systemu to jakaś znacząca różnica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 niebardzo, chociaż wiadomo, w recovery lepiej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie111 Opublikowano 27 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Ok będę pamiętał dziękuję wam za wyjaśnienie tej sprawy temat już raczej wyczerpany 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Problem został rozwiązany lub temat wyczerpany. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Pamiętaj jeden temat jeden problem Jak poprawnie założyć temat -> http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/forum-0/announcement-2-jak-zak%C5%82ada%C4%87-tematy/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi