Archie111 Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Witam wszystkich Zgodnie z tematem chciałbym prosić o rozjaśnienie kilku kwestji ponieważ w necie jak dla mnie dane są postrzępione Czemu w dziale "Asa" ponieważ będę się podpierał jego przykładem, tak więc czytałem, że jast to partycja lub plik który odciąża pamięć ram oraz nie które aplikacje przechowują w niej swoje dane. W moim ace 2 gdy zainstalowałem na nim CM11 miałem już utworzony swap (komenda free w teminalu wykazywała jej istnienie) lecz system instalowałem na oryginalny brandowany stock JB 4.1.2 robiąc przy instalacji tylko wipe'y bez dalvik (może ma to znaczenie). Jednak gdy instalowałem po CM11, CM10.2 okazało się, że swap nie istnieje (terminal pokazywał w linijce swap tylko zera) miałem przez to problem ze zmieniającymi się nazwami skrótów. Lecz gdy zainstalowałem program Swapper i utworzyłem swap problem zniknął ,a terminal wykazuje 200mb pojemności partycji(tyle jej przypisałem). Gdy to zrobiłem ze zdziwieniem odkryłem, że mój ram odciażył się o wielkość partycji Więc jak to jest z tym swapem, rozwiejmy wątpliwości które napewno nie tylko mnie nurtują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 swap jest to odpowiednik pamięci wirtualnej, może dlatego apki Ci nie uciekały bo lepiej motnowało Ci karte sd i dlatego apki nie znikały, większość telefonów z opcją przenoszenia apek na sd mają taki glich że dopiero po minucie/dwie widzą apki wgrane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie111 Opublikowano 20 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Pewnie masz racje:-) nurtuje mnie jednak pytanie dlaczego CM11 miał swap a 10.2 nie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Ustawienia>wydajność>zarządzanie pamięcia> pozaznaczaj wszystko, reboot, tada masz swap xd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie111 Opublikowano 20 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Chcesz mi powiedzieć, że nie musiałem pobierać Swappera??:-) a to był jakiś wielki błąd, iż to uczyniłem?:-P-----------------------------------------------------------------------------Wiesz co? Nie mam opcji "wydajność" w ustawieniach ;-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 wchodzisz w ustawienia>informacje o telefonie i klikasz klika razy na nr kompilacji albo wersję jądra(nie pamiętam któe to ale któreś napewno ) aż sie pokaże aktywowałeś opcje programistyczne i w ustawieniach pokażą sie opcje programistyczne i wydajność 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie111 Opublikowano 20 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Aha dziękuje A to, że ja swap utworzyłem Swapperem to jakiś problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi