R1kken Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Witam, postanowiłem zainstalować Cyanogenmoda na mojej Z3, lecz przy próbie flashowania w recovery(twrp i philz), wywala komunikat ,,error executing updater binary in zip".Bootloader mam odblokowany, system LP 5.0.2 prerooted CE1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 wyciągasz z zipa z romu plik boot.img następnie odpalasz telefon w trybie fastboot i w flashtoolu flashujesz kernel i wybierasz ten boot.img 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Wgraj boot.img wyciągnięty z zipa przez fwstboota 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 R1kken Opublikowano 9 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Mógłbyś pokierować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Skuchacz Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Jak zrobisz, napisz czy są rezultaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 R1kken Opublikowano 9 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 @Edit: dobra, jakoś ogarnąłem sprawe, sflashowałem kernela, potem wszedłem do recovery CM(?) i sflashowałem CM i gappsy. Powiedzcie mi jeszcze jak to jest z tym kernelem, bo mam rozumieć że mam teraz cyanogenmodowego kernela? Potem jak będe chciał wrócić do stockowego romu to będe musiał kernela innego wgrać? Jak to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Skuchacz Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Wejdź w informacje o telefonie i tam masz wersję jądra. Jądro to kernel. Raczej powinieneś rozpoznać, czy napis jest taki sam jak poprzednio, czy inny Jeśli nie zwracałeś na to uwagi, to daj mi proszę screenshota z ustawień... Jeśli jest to możliwe, to spróbuj zakryć, całkowicie nie pokazywać takie rzeczy jak IMEI, adres Wi-Fi, adres MAC urządzenia, bo tego nie powinno się pokazywać!Czekam na Screena, ewentualnie na odpowiednią odpowiedź 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 R1kken Opublikowano 9 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Wydaje mi się ze inny napis, ale dam ss'a żeby się upewnic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Skuchacz Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Tak. Jest to kernel CyanogenMod... Masz to w nazwie nawet... Linijka build01@cyanogenmod #1 mówi za siebie Jest nawet data jego wydania. Wystarczy się tylko przyjrzeć 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 R1kken Opublikowano 9 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Czyli tak jak myślałem Jeszcze mam jedno pytanie, jak będę chciał z powrotem wgrać stocka to będę musiał zmienić kernel czy nie trzeba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Skuchacz Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Przy instalacji stock'a, powinien się wraz z Nim zainstalować się stockowy kernel Jeśli będzie potrzeba jakiegoś innego kernela, to na forum mamy ich kilka, a ich liczność zdecydowanie z czasem się powiększy Potrzebna jeszcze jakaś pomoc? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 R1kken Opublikowano 9 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Dzięki wam panowie za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Skuchacz Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Temat zamykam.Jeśli chcesz wrócić do tego tematu, proszę o niezwłoczny kontakt ze mną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
R1kken
Witam, postanowiłem zainstalować Cyanogenmoda na mojej Z3, lecz przy próbie flashowania w recovery(twrp i philz), wywala komunikat ,,error executing updater binary in zip".Bootloader mam odblokowany, system LP 5.0.2 prerooted CE1.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi