Pawliniak Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Witam !Przedstawię w kilku prostych krokach jak zainstalować CyanogenMod na swój telefon Pamiętaj że każda ingerencja w telefon można powodować jego uszkodzenie. Ja jak i całe forum nie ponosimy odpowiedzialności za usterki.Co będzie potrzebne:TelefonKabel USBKomputerSterownikiCo będziemy wgrywać:Root'aRecoveryCyanogenMod + GappsySkąd pobrać potrzebne pliki:Sterowniki (http://adf.ly/KauaM)Root + Recovery (http://forum.cyanoge...alaxy-s2-i9100/)CyanogenMod + Gappsy (http://forum.cyanoge...yanogenmod-101/)Proces instalacji:Instalacje rozpoczynamy od zainstalowania programu kies który zainstaluję nam wszystkie potrzebne sterowniki. Następnie pobieramy wszystkie potrzebne nam pliki root, recovery, CyanogenMod, gappsy. CyanogenMod i gappsy wrzucamy na telefon najlepiej do głównego katalogu na karcie. Rozpoczynamy instalowanie Root'a + Recovery Instalacja przeprowadzamy tak jak jest napisana w temacie od Roota i RecoveryBrawo ! Jeżeli przechodzisz do kolejnego kroku to znaczy że najgorsze już za Tobą Przechodzimy do instalacji CyanogenMod'aWyłączamy telefonPrzytrzymujemy vol +, home, powerPo pojawieniu się podświetlenia puszczamy power (nadal trzymamy vol+ oraz homeFlashuj CM10 zip (nazwa może być inna gdyż często wystepują aktualizacje)Flashuj GAppsZRÓB DATA WIPE / FACTORY RESET (inaczej uruchamianie SGS2 zakończy się na logo uruchamiania)RebootSukces ! Telefon uruchomi się ponownie.Pierwsze uruchomienie może trwać do 30 min.Bardzo dobrze ! To już wszystko czy było trudno ?NIE ! Jeżeli jakieś zagadnienie jest Ci nie znane sprawdź tutaj http://forum.cyanoge...-dla-zielonych/Dałeś radę ? Kliknij 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 (edytowane) Witam! Mam pewien kłopot mianowicie wgrałem ostatnio JB oficjalną wersję Rom z wbudowanym ROOtem tu link PDA I9100XXSM1 nie można zbytnio ingerować w system na tym roocie nie można np zwiększyc szybkości procesora itp nie ma nawet CWM w aplikacji tylko przez recovery na czym mi bardzo zależało, ogólnie nie podoba mi się. Chciałbym wgrać sobie CyanogenMOD 10.0 lecz nie mogę znależc cf-roota do mojego PDA...POMÓŻCIE PROSZĘ. Edytowane 22 Maja 2013 przez Pawliniak Warn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Nie podajemy linków do konkurencyjnych stron - regulamin. Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 22 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Podczas całego procesu instalacyjnego także nie mogłem znaleźć odpowiedniego cf-root'a. Próbowałem po prostu po kolei wszystkich. Za którymś razem się udało jednak nie mogę gwarantować że ten sposób jest bezpieczny dla Twojego telefonu. Pewne ryzyko zawsze istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Dzięki ale raczej tej metody nie będę próbował ponieważ jestem laikiem i na 100% zawieszę sobie fona...Mam jeszcze takie pytanie byćmoże głupie czy jak zrobię unroot to wersja softa zostanie ta sama i czy można jakoś wrócić do pierwotnej wersji softa brandowanegpo? (do tamtej wersji bym znalazł cf-roota) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keronta Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Wspaniałe wsparcie. Wykonam ten proces dziś zaproponowana metodą. Podziękowania dla admina. Myślę, że sobie poradzę bez uszkodzenia czegokolwiek, mam trochę własnego doświadczenia z tego typu "kombinacjami" ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwd95 Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 WitamW swoim S II mam androida 4.1.2, i nie mam rubryki kernel w ustawieniach, w związku z tym którą wersję kernela powinienem zainstalować? Screen: http://img208.imageshack.us/img208/139/frr.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 6 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Jeżeli nie masz to instaluj po kolei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwd95 Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 To bezpieczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 6 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Nic nie jest bezpieczne, ale sam tak robiłem jak nie mogłem znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micio Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 WitamW swoim S II mam androida 4.1.2, i nie mam rubryki kernel w ustawieniach, w związku z tym którą wersję kernela powinienem zainstalować? Screen: http://img208.imageshack.us/img208/139/frr.pngUdało się ? Tez mam taki problem, Jaką wersje zainstalowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 23 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Prawdopodobnie mu się udało jeżeli już się nie odezwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micio Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Udało się ? Tez mam taki problem, Jaką wersje zainstalowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 24 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Sam osobiście instalowałem na s2 kolegi i losowo instalowałem. Nie pamiętam które, ale któreś zadziałało. Próbuj! Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarekelblag Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 podobno nie działa:-Karta pamięci--Wifi--Bluetooth--Dźwięk- Czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 O jakiej wersji CM mówisz?Akurat w CM 10.2 i CM11 działają.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarekelblag Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 O jakiej wersji CM mówisz?Akurat w CM 10.2 i CM11 działają..Wyczytałem na innym forum, że to co wymieniłem, nie działa na 10,2.Wyczytałem na innym forum, że to co wymieniłem, nie działa na 10,2.ALe to chyba jeden z pierwsych 4,2 chyba z sierpnia, grudniowy chyba ma to naprawiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 No właśnie..My bazujemy na informacjach z ostatnich buldów CyanogenMod. Np. CM11 w formie nieoficjalnej ma błędy z niektórymi aplikacjami. Mają FC i to różne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 25 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Raczej to fałszywe dane odnośnie 10.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarekelblag Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Mam jeszcze jedno pytanko, bo nie wszystko rozumiem, wszak będę robił to pierwszy raz... Sam Odin i plik ściągnięty z Cyanogenmod downloads - to jest chyba pewne źródło? - nie wystarczy do zmiany rooma ? Po rozpakowaniu nie mogę znaleźć wymaganych plików. Roomy zmieniałem dawno temu ale na Samsung Wave. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 UUU kolego ROM CyanogenModa nie wgrywa się odiem. CM i inne romy to customy, które wgrywa się przez tryb odzysku zwanym Recvoery. Masz może uprawnienia administratora zwane ROOT? No i oczywiście custom Recvoery? taki wątek pomocowy : http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/529-tutorial-30102012cf-root-56-root-cwm-samsung-galaxy-s2-i9100/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 25 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 To już wykonałeś? http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/529-tutorial-30102012cf-root-56-root-cwm-samsung-galaxy-s2-i9100/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarekelblag Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 kurde dzięki :-) a tą aplikacją Cyanogen ROM Downloader zrobię to bez problemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Nie instalowałem przez tą aplikacje Cyjana.Możesz sprawdzić tym dowloaderem, ale i tak potrzebujesz roota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarekelblag Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Kurde, będę miał kolejny problem, mam room Francuski XEF :-/ muszę zmienić go na któryś z listy co mi wysłaliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi